Jump to content
Българският форум за музиканти

Squier Bullet® Strat® и Digitech Rp-1


Black Bird

Recommended Posts

Squier Bullet® Strat® и Digitech RP-1 записани директно с сток пачове в компа без допълнителна обработка.

Ифекта си има неква спикър симулация и тя е просто някъв EQ но явно има резултат.

Тежи "100" кила и е маде ин уса

 

http://nalbantov.com/Dimitar_RP_1_Squier_Bullet.mp3

sq.jpg

digi-rp1.jpg

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Неуспоримо доказателство, че задкитарното устройство е най-важно. ;)

 

 

п.п. ... смятам, че темите "цифрови с/у аналогови с/у хибридни с/у ..." биха могли да приключат с линк към тази тема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто великолепен звук!!!

;)

Софтуер, аналог и т.н..... който не може да свири да почва да плюе и да се оправадава за накадърноста си.

Коготи искаш - става с всичко. Доказателството е тук.

Редактирано от Vinetu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такава е "грозната" истина. Сега по малките, които почвате сега сте презадоволени...Това което имате в магазините е достатъчно да станете велики музиканти. Няма значение с какво се свири.. един Скуиер за 200 лв и един процесор за толкова са достатъчни да станете най добрите на света.

Напоследък насъбрах различни китари и ефекти. И ви гарантирам , че всички са чудесни за учене а дори и за повече!

 

Поздрави на всички,

Митко ;)

 

 

п.с този процесор съм го сънувал през далечната 96-7ма

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми допадат и двата саунда ,и чистия и с драйва.Но вината съвсем не е твоя.За съжаление този процесор ми е печално познат.Навремето след дълги борби,окончателно се убедих,че с него не може да се извади задоволителен саунд и се премяташе в къщи под леглото.Язък му за многото функции.Може би се дължи на това,че е 8 или 10 битов(не помня,но модела му е от края на 80те или началото на 90те)Между другото страшно добре си се справил,като се има предвид изходния материал.

 

п.п.Готино свирене ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдаа..,за съжаление буркана си струва бая.Иначе тази машина имаше безкрайни параметри за базикане и доколкото си спомням правеше интересни неща с модулациите,дилеите и ривърбите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ХАХАХАХ!

Темата е страхотна!!!!!

 

Айде сега всички знаещи да ги видим :lol: Откакто видях че купи скуайъра дебнех раздела Семпли!

Бях пуснал и един линк на Джо Сатриани дето свири с една китара за 60 долара и беше пак убийствено, но хората пак почнаха да обясняват как не знам си какво прикривало истинския звук, не знам си що....

 

А истината е една....

който може, и каквото и да му дадеш....

 

П.п. самия звук и на мен не ми харесва супер хипер мега много, но определно е по-добър от тоя който аз изкарвам с техника за около 2000 кинта... Ако човек знае какво иска точно и си го може, ще го постигне. Нищо им няма на китраките за парите си.

 

Само че ако не го беше пуснал като Squier Bullet и беше в раздела Авторска, щеше да видиш сумати хвалебствия колко е як звука и как не знам си какво си... :D

 

 

The best topic ever!

Евала :punk_guitar::):):pray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори ,че пак се намесвам,ама нали съм от тези дето плюят Скуаиър,почуствах,че трябва да изразя мнение.Записан с този процесор на усилване в къщи,Скуаиъра си звучи ок,понеже човека ,който записва има много опит и показва по добрите страни на китарата,а лошите крие(не че го прави нарочно,то си е естествено в процеса на правене на саунд,пък и процесора си има някои естествени заложби)А иначе,това,което би лъснало при сравнение на скъпа китара от същия тип е,че Скуаиъра има брутално остър звук с едни средно високи ,които могат да ти скъсат ушите ако свириш на чисти силно и с кубе(това се коригира със свястни адаптери),страшните микрофонии,които се получават при хай гейн,ако свири малко по силно(също се оправя с нови адаптери) много брум ,скапани потенциометри-като намаляш -ядт от саунда- биха могли да се сменят ,неравномерни тонове(някои по силни,някои с тенденции за глъхнене),а също неравномерен състейн,последните две са напълно допустими за китара за 300/400 лева,но дотам(материал),а също и напълно неизползваемо тремоло.

 

С една дума,както Митака казва ,Скуаиър една чудесна китара,с която да започнеш да свириш(аз почнах с Кремона отварячка и ако на времето ми беше попаднал скуаиър,щях да се изпусна в гащите от кеф)и е повече от достатъчна,също при правилно използване,на запис би могла да даде този флейвър на Фендерски сингъл,но нека спрем до там за достойнствата му

 

п.п.Иначе съм напълно съгласен с Феникс,че този звук е по добър от колкото на много колеги с далеч по скъпа техника.Звукът е предимно в ръцете и в главата на свирещия.Обурудването добавя доста по малка част

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... С една дума,както Митака казва ,Скуаиър една чудесна китара,с която да започнеш да свириш ...

 

Семпъла е готин. Който с каквото и да свири - търси своето звучене, и то до голяма степен е постижимо, без значение с какво конкретно се свири китара/периферия.

 

А че Скуайър е достатъчен за старт ... Баси, аз до втори курс докато студентствах свирех с БГ Кремона ?! Ако ти се свири - винаги ще намериш начин.

 

Митак, като получиш онова руското камионче - искам да запишеш и пуснеш нещо :) В ученическата ми банда (7-9 клас) едно време тоя ефект го гледах като Светия Граал :punk_guitar: Не съм го пускал вече от хиляди години и ми е много интересно да го чуя отново - ей така изведнъж :)

 

Успех и до после ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми допада повече драйва, чистата китара ми звучи особено някак. Аз пък помня как като почвах да свиря мъчех един 40 годишен орфей и като се изтресох на някаква ученическа банда и китаристчето като извади един лъскав бял скуайър - леле, како! :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@kolio_k

 

мда, прочетох пак постовете и наистина изглежда, че все едно е към тебе насочено, а всъщност въобще не беше и моят пост имаше друго нещо предвид, но обясненията ми са дебилни както винаги.

 

нямам предвид тези които плюят скуайър и ми е пределно ясно като имаш скуайър до някаква хубава и скъпа китара за какво говорим. Не ги сравнявам така или нещо подобно.

 

Това което исках да кажа е, че много хора обясняват за тия китари, без да имат база за сравнение. Примерно някакво съотношение - цена/качество или нещо такова. Като се появи някой и каже "имам скуайър, как мога да си подобря звука" и съм виждал какви ли не изродски "мнения" от сорта на - амиии изхвърли го и си купи китара за 1хххххх$ и ще стане работата.

без въобще всъщност да искат да помогнат по какъвто и да е начин.

Ако някой се появи който започва да свири - пак бих го насочил натам, вместо да кажа "това е боклук, не се занимавай".

и другото което исках да кажа, че много хора са просто предубедени и се робуват на марката.

 

Не искам това да се превръща в тема за и против или не знам си какво си и съжалявам, че го насочих натам с провокативния си пост. Надявам се други да не продължат от него.

И съм съгласен с теб по всички точки. :hysterical:

 

Аз викам да ходим да свирим. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно съм съгласен с теб и въобще не съм се обидил или нещо такова :hysterical: ,просто исках да изтъкна какво не харесвам в Скуаиърите генерално.Иначе винаги съм казвал,че човек получава това ,за което си плаща.Скуаиър е една от китарите с много добро съотношение цена-качество и поради това е и толкова популярна.При това,макар и да има трески за дялане както посочих в по горния ми пост,е напълно адекватна за свирене в къщи.Най честия проблем със Скуаиърите е всъщност това,че начинаещи със вкус към тежката музика,си ги купуват и след дълги опити ,в края на краищата се разочароват,че не могата да извадят задоволително така желаното ДЖЪ-ДЖЪ и когато по късно си вземат примерно някой евтин Джаксън,но с хъмбъкъри,започват да ги плюят(Скуаиърите,но всъщност трите сингъла) до 9то коляно.Фендерът,макар и да може да бъде излъган(ако имаш нужния опит и съответното обурудване),общо погледнато не е направен за тежка музика(както повечето от нас много добре знаят)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.