fracture Публикувано Юни 11, 2005 Публикувано Юни 11, 2005 (Редактирано) Та значи се поразтършувах за подобна тема, но не намерих, затова реших да направя такава за да пофорумстваме по нея. Работата такава - когато си заучавам нещата, карам без какъвто и да е усилвател, кубе или каквото и да е от този род. За джангърене с други хора - ползвам кубе. Та вие как процедирате басосвиренето ? И още нещо - даже и като жуля без amp, вероятно се чува от другата страна на панела и комшиите започват да подумкват по стената (по някой път) - не вярвам да имат мерак да ми държат ритъм наместо барабани. Та казвайте ваши премеждия и по тази проблема. btw: продължението на името на темата трябваше да е "или оВлажнявате ..." ама все нещо недоглеждам Редактирано Юни 11, 2005 от fracture Цитирай
spotlight_kid Отговорено Юни 11, 2005 Отговорено Юни 11, 2005 на бас винаги с кубе иначе не става просто..виж на китарката си свиря на сухо но на баса никогаш...то и не е кеф ако не ти затрепери гръдния кош като думнеш едно E разбирате за кво говоря/пиша/ :guitar: Цитирай
Burton Отговорено Юни 11, 2005 Отговорено Юни 11, 2005 Ами аз лично обичам да свиря със записите, а ако не е включен баса не се чува нищо...Но и по принцип е по-хубаво...съвсем различно си е като е включен инструмента, чуват се неща/грешки, които инъче подминаваш..то и с китарата е така А жулнята на сухо - като ме мързи да разпъвам кабелите Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 12, 2005 Отговорено Юни 12, 2005 Ще цитирам лекичко Колю Гилъна: "Жица, брат ми!" Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 12, 2005 Отговорено Юни 12, 2005 Не знам за бас, но, според мен, при метълската китара е задължително тя да бъде включена в съответния риг. На сухо няма как да разбереш дали не ти се чува твърде много шума от пикинга, дали не си преплъзваш пръстите по кофти начин, който да вкарва шум (на сухо това не се усеща), дали са ти добре отсечени мютингите, дали въобще китарния ти звук на живо ще звучи добре като тембър и така нататък... За класическата китара е добре да се свири на сухо. Цитирай
Recommended Posts