madaba Публикувано Януари 24, 2008 Публикувано Януари 24, 2008 здравейте,скоро прочртох темата за варенето на адаптери в парафин реших да го пробвам на едни двоини кремонски адаптери ,които попринцип си свиреха прилично (като за стари и булгарски)след готвенето с парафина обаче стана нещо.пускам китарата през metal zone boss mt-2 и като усиля кубето се чува РАДИО?!?!?!пробвах сякакво вразване на адаптерите,имам вградено DI BOX в китарата,но дали снего или безнего,РАДИОТО си остава да СВИРИ ?!?!?!?баси майтапа,ако може някой да ми каже ко са обарка ,че станафме за смях напрао,утре знамли може и MTV да фана Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 здравейте,скоро прочртох темата за варенето на адаптери в парафин реших да го пробвам на едни двоини кремонски адаптери ,които попринцип си свиреха прилично (като за стари и булгарски)след готвенето с парафина обаче стана нещо.пускам китарата през metal zone boss mt-2 и като усиля кубето се чува РАДИО?!?!?!пробвах сякакво вразване на адаптерите,имам вградено DI BOX в китарата,но дали снего или безнего,РАДИОТО си остава да СВИРИ ?!?!?!?баси майтапа,ако може някой да ми каже ко са обарка ,че станафме за смях напрао,утре знамли може и MTV да фана Проблема не е в адаптерите! Трябва ти да си презапоиш читаво електрониката в китарата. Обърни внимание и на жицата която замасява струнника! Погледни и темата в този раздел за екраниране на китара. Ще ти е полезна Цитирай
madaba Отговорено Януари 24, 2008 Автор Отговорено Януари 24, 2008 уте щте прегледам всичко на ново,и фолио ще и сложа,дано не фана MTV тоя път ,благодаря за бързия отговор. мноо метал Цитирай
bratmito Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 Имаш ДИ БОКС вграден в китарата?!Това фабрично ли е или е допълнително сложен? Цитирай
bratmito Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 Активен или пасивен?Ако е пасивен - какъв траф си ползвал? За дисторшъни и предусилватели знам,че се вграждат,но ди бокс не бях срещал. Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 хехе яко и аз не бях чувал - не разбрах - радиото се чува само когато има дисторшън заедно с звука на адаптерите или се чува само радио и никакъв друг звук почти? Цитирай
metalhammer Отговорено Януари 25, 2008 Отговорено Януари 25, 2008 Да вграждаш ди бокс в китара с хъмбъкери е глупаво защото самите адаптери са хъм канселинг - при свързване последователно противофазно - паразитните сугнали се самоунищожават - остава само полезния . Цитирай
madaba Отговорено Януари 25, 2008 Автор Отговорено Януари 25, 2008 ми бокса е (Active Phantom/ Battery Powered DI Box)направиха миго преди време за 10лв,вградих го 6тот ми омразна за туи кабел,за онуи кабел,от тук влиза ,оттам излиза,и си викам ко като ковградя в китарата,ма според мен няма разлика в звука ,дали щтее в китара и ли изван нея,поне примен няма разлика,днес 6те я екранирвам с фолио и 6те се види дали 6те има разлика вътре или вън Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 25, 2008 Отговорено Януари 25, 2008 (Редактирано) дали има смисъл от ди бокс между китара и друго устройство също е спорен въпрос - каква е тая мания по ДИ боксовете не знам - смисъл има между пулт и компютър който записва примерно (2 устройства с активна електроника) - ако под ДИ бокс в случая се разбира безтрансформаторен преамп с високо входно съпротивление - така има смисъл Редактирано Януари 25, 2008 от Overdrive Цитирай
madaba Отговорено Януари 25, 2008 Автор Отговорено Януари 25, 2008 абе тоя di box го сложих заради guitar rig ,че нали сигнала на китарате бил незнам си какав пъка са saund картата друг и така.дано сега като си оправя жиците в китарата не фана пак радио,че фарлям сичко вече хахах Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 25, 2008 Отговорено Януари 25, 2008 DI box в идеята си като такъв без трансформатор се явява не точно DI box а преобразувател на импеданс. Добре е да има винаги такова нещо без значение дали са единични или двойни адаптерите когато китарата е с пасивни адаптери и няма електроника в нея. Това намалява влиянието на паразитния капацитет на кабелите и намалява шума приченен от лоши връзки, кабели etc... Мания или не, импедансен преобразувател е добре да има, особено ако той е направен с хубави елементи Цитирай
Fender_str Отговорено Януари 25, 2008 Отговорено Януари 25, 2008 Та какво нещо са търсачките http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%F0%E0%E4%E8%EE и паметта де Цитирай
madaba Отговорено Януари 25, 2008 Автор Отговорено Януари 25, 2008 ми няма начи кото и да правя расио се чува,само адаптер включвам металзона оттам към кубето и се чува пак радиото,после направих точно както е обяснено за екранирването,с фолио,сички маси в една точка,ползвах и тази схема на връзване на адаптер,само вместо тона сам сложи цк ключе и кото и да правя радиото се чува,помагайте че ше фарле сичко вече Цитирай
zimba Отговорено Януари 25, 2008 Отговорено Януари 25, 2008 Това с радиото не е ли самовъзбуждане, на системата от бобини и кондензатори, по висока честота ? Заедно с транзисторите да образуват трептящ кръг и те ти радио Цитирай
Recommended Posts