Black Bird Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 С каквото и да свириш, като няма какво да изсвириш, все тая !?
metalhammer Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 Постовете ти LOE винаги са глупави и провокативни , с много агресия. Тва дето хвръчи всичко се яде. Фър пър. Има стойностни неща в живота ни които се ценят от определ кръг хора. Нека всеки сам направи избора си - затва сме и толкова различни - един харесва шарено друг черно и сиво. Който не усеща магията да чува себе си в трептенето на говорителя - значи не е дорасъл дотам, а има вероятност и да не порасне толкова . Въпрос на вкус казало кучето и си облизало задника. Едни хора харесват професорите други хора аналоговите камиончета и така - живота е пъстър !
Black Bird Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 Едни хора харесват професорите други хора аналоговите камиончета и така - живота е пъстър ! Тогава що спорите...
DeathZone Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 (Редактирано) Уважаеми разбирачи, я ми кажете къде е смисъла от аналогови ефекти като накрая ще пляснете един цифров дилей и звука ще си стане цифров, и единствената полза от аналоговите педали преди това ще е повече шум... Ами аз не ползвам ..... но то си е въпрос на вкус. Нещо ми писна да мъкна цяла торба камиони и захранвания. Убедил съм се че не е най-важното. Относно темата аз съм за амп с камиончета, а не процесор. За записи обаче и софт върши перфектна работа. Редактирано Януари 22, 2008 от DeathZone
Vinetu Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 (Редактирано) ....ако си имаш достатъчно читави грижи няма да мислиш за глупости! ХОДИ ПРОБАЙ, КВОТ ТЕ ИЗКЕФИ, ВЗИМАЙ!!! транзисторе, ламбе, 01110010, тейп дилей ако искаш и т.н. Добре дошъл във форум "млад професор- всичко знам" Редактирано Януари 22, 2008 от Vinetu
LOE Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 metalhammer това че ти се имаш за някаква превилигирована част от човешкото общество, която не може да понася цифрови неща си е твой проблем. Незнайно защо обаче ти не пропускаш да го изтъкнеш това нещо, което определено дразни. И какво друго, може би кръвта ти се синя? Снобееш, а после моите постове били не знам си кви... тъпо е... приеми че колкото и пренебрежително да се отнасяш, хората няма да се върнат да живеят в пещерите, само защото е "аналогово". На рака на всеки добър музикант има процесори, ако не на неговия, то на този за централно озвучение, неизбежно е. Изобщо не става въпрос за харесване, а за това кое е по удачно. За човек който задава подобен въпрос (заглавието на темата) мисля че отговора е повече от ясен... И за твое сведение аз лично не ползвам нищо цифрово, но мога да споделя сценичен опит - лайв на който отиваме въоражени с АНАЛОГОВИ камиончета, с идеята че понеже сме гости там ще има усилватели в които да се включим. И наистина усилватели имаше, и микрофони с които да ги озвучим, при това напълно аналогови усилватели само че всичко беше толкова зле, че в крайна сметка се наложи да захвърлим аналоговите камиончета, и лично аз свирих с процесор зуум 505, директно включен в централното, и звучеше поне 38475934853 пъти по добре отколкото варианта аналогови педали - амп - микрофон... И като за финал, да наричаш обективни постове глупави... е глупаво... Провокативни - само за крайни случаи като тебе, които извиват факти и се държат пренебрежително с цел да наложат мнението си. Ти си разбирача, всички които не са съгласни с тебе за келеши, аматьори, слабоумници, кретени и глупаци... сигурно Още повече че първия ми пост не е бил адресиран към тебе, а ти веднага почваш да обиждаш и то съвсем ясно адресирано... За агресията не знам от къде ти идват такива идеи, говоря съвсем нормално и спокойно
musicman Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 Стига сте се карали! Или дайте съвет или на лични на кой са му по-големи дигиталийте! Аз искам да отговоря на човека. Нещата стоят така: Ако си начинаещ и не знаеш кой ефект за какво е - купи си процесора защото вътре има вградени доста и можеш да видиш какво ползваш най-често. Ако вече си сигурен какво искаш от към ефекти и звук, и избора е между точно тоя процесор ( или процесор от нисък клас) и 3 камиончета на БОСС - взимай камиончетата. Не защото са аналогови а защото са по-хубави от този процесор. Като качество. И за да не се объркаш от всички дето спорят кое е по-добро - слушай ме мен Плащаш за това, което получаваш. Има и изключения но в общия случай е така. Дали един ефект е дигитален или аналогов - няма значение и в двата случая ще намериш както лоши така и добри. Ориентирай се по цената и това какви хора ползват дадените ефекти. В случая този Корг има 50 ефекта. Примерно. И струва точно колкото 3 камиончета на БОСС. Очевидно, че ако избереш този процесор (или в този ценови клас) ще получиш 50 ефекта с ниско качество. Особено сравнени с 3-те ефекта на БОСС. Но пък за сметка на това са 50. Избора е твой!
Black Bird Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 Ако си начинаещ купи си процесора защото вътре има всичко и ще се научиш с времето кое как звучи! Успех!
HOSHUNKOV Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 Според мен избора страшно много зависи от това каква музика свириш! Ако свириш метал даречем и ти трябват дист, ревърб и Wah педалче, моя съвет е да си ги купиш като отделни камиончета, макар че после се почва с консумативите - кабелчета, захранване, тунер ( задължително) и прочие и прочие. Лошото при камиончетата е че наистина трябва да са включени в приличен усилвател иначе въобще забрави за тях. Ако свириш обаче музика в която ти трябват много различни бленди, маи наистина е по-добре процесор, най-малкото защото с едно натискане можеш да минеш от дист режим с дилей и wah към чиста китара с ревърб и термоло примерно. иначе тая операция е леко сложна и много по-бавна Има и друг момент, процесора е много по-мобилен, ако си с камиончета брато и трябва да пътуваш в друг град за концерт ти трябва и pedalboard защото все пак те са скъпи и не искаш да ги трошиш обикновенно естествено можеш и в раницата да ги намааш ама не е много готино Аз съм свирил и с процесори разни и с кво ли не, но се спрях на камиончета и продължавам да си ги колекционирам и да свиря с тях, не ползвам процесори откакто си купих каквото ми трябва за моя чеин. Това е личен избор разбира се, ти трябва да си прецениш какво ти трябва като ефекти и така. Съвсем скоро говорих с Иво от Babyface Clan, той каза че попринцип ползва Boss камиончета, но наживо вече ползва процесор, защото е доста по лесно От друга страна Душко от Panican също използва много ефекти ( като звуци ) и се е спрял на отделни камиончета. Ако искаш хубав звук от процесор, ти трябва скъп такъв, Zoom 505 и подобни батко не си купувай, само ще си развалиш представата за прилично звучаща китара. Надявам се да съм бил полезен Поздрави и KEEP IT METAL!
pampi Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 Според мен избора страшно много зависи от това каква музика свириш! И аз мисля, че отговора на въпроса се крие в това изречение, но все пак исках да знам по-точно какво кара отделен човек да предпочита едното или другото. Аз определено съм фен на процесорите, понеже наистина използвам доста различни бленди и експериментирам доста. Иначе ако трябваше да сменям само чиста китара с дист например определено избора щеше да е "камионче" И още мисля, че горния дебат съвсем не е офтопик, защото точно това всъщност са отговори на въпроса от различните потребители : ) Аре всички отивайте сегаа да настройвате ефектите : ))
vhcs Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 ехехехехе, тая тема още ли не е затворена ... на бас за левче че до утре сутринта най-късно ще е затворена ... аз ще си трая да не отнеса пак някой бан
EAmechaniX Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 Здравейте! И аз искам да кажа няколко думи от моя скромен опит. Както каза един колега , зависи каква музика свириш.Това ще рече ,че ако свириш кавъри абсолютно невъзможно е да докараш саунда на любимият си китарджия с камиончета а дори и да успееш това ще ти струва доста средства ,от което следва ,че е икономически неизгодно за който и да било .Точно тук идва ред на процесора с който можеш да си правиш необходимите симулации.DIGITECH RP300A с който имам опит, успява доста добре да се справя с тая задача като в него има и доста готови симулации на 20 ина известни китаристи .Проблема е там ,че за съжаление си остават такива и никога не можем да звучим като тях. Ако пък свириш авторска музика и си претенциозен към качеството на звука , малко тъпо е да свириш със звука на някой известен и ще трябва да си направиш свой. С процесор малко трудно се постига а пък и звука е някакси смазан и компресиран -звучи изкуствено .Идва ред на камиончетата .Един чейн с 4-5 такива и можеш да мачкаш винкели . Когато аз си търсих звук дадох доста пари за процесори и камиончета ,винаги купувах най- доброто и в края на краищата се оказах с КИТАРА КАБЕЛ АМП. Само остана да се науча да свиря Поздрави и не спирай да опитваш!!
TONY Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 С каквото и да свириш, като няма какво да изсвириш, все тая !? Това казва всичко. И го казва, човек който казва много с музиката си. Останалото са си лични пристрастия , базирани на натрупан досега опит (личен досег), а така също на обосновани и необосновани предпочитания , базирани на прочетено, чуто, видяно (рекламата е страшна сила) и тн. Аз, като докосвал се до какво ли не, съм стигнал до извода, че мога да свиря ( и не само ), а и звукът да ми доставя удоволстия и от настъпикутийки и от процесори, и от транзисторни и от хибридни и от лампови джаджи. (естествено вкусовете ми са формирани на приципа за който говоря две изречения по нагоре) ей това изчерпва много излишни спорове и безсмислено хабене на човешка енергия С каквото и да свириш, като няма какво да изсвириш, все тая !?
EAmechaniX Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 (Редактирано) Напълно съм /сме съгласен/и ,само, че това(мнението) не съвпада с контекста на темата. Редактирано Януари 22, 2008 от EAmechaniX
TONY Отговорено Януари 22, 2008 Отговорено Януари 22, 2008 (Редактирано) DIGITECH RP300A - е много сносен процесор, който може да се мери с 3 стомпа на бос например. За конкретният Корг не знам, но имам идея ,че не е чак на такова ниво. Ако изпадаме в конкретики обаче - от задалият темата - на аватара му пише - ослуващ се. Което може да означава много неща, но след като задава този въпрос, аз си мисля, че Корг за него ще е по подходящ. 1. ще даде по малко пари, а корга няма да е лош. 2. на нивото на начинаещ - малко напренал, едва ли ще изкара нещо повече и по различно от двата типа, 2.а. - за стомповете ще му трябва и спийкър симулатор, а със сигурност ще иска и да ръга из компютри джаджите 3, къде ще ги ръга - едва ли има готин лампов амп, където да се чуят предимствата на босовските стомпчета 4. корга е компактен, може да го пренася лесно със себе си - репетиции, уроци, джемвания с приятели просто е по удобен , има и тунер 4.а - обикновено начинаещите не знаят, кое как да нагласят, а в процесора има готови присети Но това е конкретика и конкретно задалият темата да си прецени за него, както и всеки един от Вас. Нали може да мислите самостоятелно? И да преценявате според собствените си потребности и престави. Като се поставят конкретно проблеми - могат да имат конкретни решения. Правилни или не. (Аз конкретно мога и да греша , като му препоръчвам Корга - Вие, ако не сте съгласни с мен, ме контрирайте и обосновете, изхождайки от нуждите на начинаещ, а не от Вашите собствени) Като почне да се сравняват конкретните бос настъпи кутийки, с целият диапазон китарни процесори вече става причина за награвяне на напрежението, първо защото диапазона на процесорите е голям (има и такива дето да стават), има разлини виждания - както се видя на потребителите (едни казват, бъдещето е на цифровите, други - само аналогови стомпове, трети - мани ги тия - лампи или смърт) и най вече, всеки изхожда от собствени възгледи, придобити от натрупан досега опит (личен досег), а така също на обосновани и необосновани предпочитания , базирани на прочетено, чуто, видяно , минава през приложенията, които е намерил за себе си, а дали на един прохождащ мизукант е необходимо да се обяснява кое е върха на сладоледа. Тоест - всеки път да покажем едни на други, кой колко е напред и излизаме от контекста - включително и аз. Редактирано Януари 22, 2008 от TONY
Recommended Posts