Jump to content
Българският форум за музиканти

Процесор или ефекти(педали) Boss


hammersign

Recommended Posts

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Постовете ти LOE винаги са глупави и провокативни , с много агресия.

Тва дето хвръчи всичко се яде.

 

Фър пър.

 

Има стойностни неща в живота ни които се ценят от определ кръг хора.

 

Нека всеки сам направи избора си - затва сме и толкова различни - един харесва шарено друг черно и сиво.

 

Който не усеща магията да чува себе си в трептенето на говорителя - значи не е дорасъл дотам, а има вероятност и да не порасне толкова .

Въпрос на вкус казало кучето и си облизало задника.

 

Едни хора харесват професорите други хора аналоговите камиончета и така - живота е пъстър !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уважаеми разбирачи, я ми кажете къде е смисъла от аналогови ефекти като накрая ще пляснете един цифров дилей и звука ще си стане цифров, и единствената полза от аналоговите педали преди това ще е повече шум...

Ами аз не ползвам ..... но то си е въпрос на вкус. Нещо ми писна да мъкна цяла торба камиони и захранвания. Убедил съм се че не е най-важното.

Относно темата аз съм за амп с камиончета, а не процесор. За записи обаче и софт върши перфектна работа.

Редактирано от DeathZone
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....ако си имаш достатъчно читави грижи няма да мислиш за глупости! :greenangel:

 

ХОДИ ПРОБАЙ, КВОТ ТЕ ИЗКЕФИ, ВЗИМАЙ!!! транзисторе, ламбе, 01110010, тейп дилей ако искаш и т.н. :)

 

Добре дошъл във форум "млад професор- всичко знам"

Редактирано от Vinetu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

metalhammer

 

това че ти се имаш за някаква превилигирована част от човешкото общество, която не може да понася цифрови неща си е твой проблем. Незнайно защо обаче ти не пропускаш да го изтъкнеш това нещо, което определено дразни. И какво друго, може би кръвта ти се синя? Снобееш, а после моите постове били не знам си кви... тъпо е... приеми че колкото и пренебрежително да се отнасяш, хората няма да се върнат да живеят в пещерите, само защото е "аналогово". На рака на всеки добър музикант има процесори, ако не на неговия, то на този за централно озвучение, неизбежно е.

 

Изобщо не става въпрос за харесване, а за това кое е по удачно. За човек който задава подобен въпрос (заглавието на темата) мисля че отговора е повече от ясен...

 

И за твое сведение аз лично не ползвам нищо цифрово, но мога да споделя сценичен опит - лайв на който отиваме въоражени с АНАЛОГОВИ камиончета, с идеята че понеже сме гости там ще има усилватели в които да се включим. И наистина усилватели имаше, и микрофони с които да ги озвучим, при това напълно аналогови усилватели :) само че всичко беше толкова зле, че в крайна сметка се наложи да захвърлим аналоговите камиончета, и лично аз свирих с процесор зуум 505, директно включен в централното, и звучеше поне 38475934853 пъти по добре отколкото варианта аналогови педали - амп - микрофон...

 

И като за финал, да наричаш обективни постове глупави... е глупаво...

Провокативни - само за крайни случаи като тебе, които извиват факти и се държат пренебрежително с цел да наложат мнението си. Ти си разбирача, всички които не са съгласни с тебе за келеши, аматьори, слабоумници, кретени и глупаци... сигурно :greenangel:

Още повече че първия ми пост не е бил адресиран към тебе, а ти веднага почваш да обиждаш и то съвсем ясно адресирано...

За агресията не знам от къде ти идват такива идеи, говоря съвсем нормално и спокойно :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига сте се карали! Или дайте съвет или на лични на кой са му по-големи дигиталийте!

 

Аз искам да отговоря на човека.

Нещата стоят така: Ако си начинаещ и не знаеш кой ефект за какво е - купи си процесора защото вътре има вградени доста и можеш да видиш какво ползваш най-често. Ако вече си сигурен какво искаш от към ефекти и звук, и избора е между точно тоя процесор ( или процесор от нисък клас) и 3 камиончета на БОСС - взимай камиончетата. Не защото са аналогови а защото са по-хубави от този процесор. Като качество. И за да не се объркаш от всички дето спорят кое е по-добро - слушай ме мен :greenangel::);)

Плащаш за това, което получаваш. Има и изключения но в общия случай е така. Дали един ефект е дигитален или аналогов - няма значение и в двата случая ще намериш както лоши така и добри. Ориентирай се по цената и това какви хора ползват дадените ефекти.

В случая този Корг има 50 ефекта. Примерно. И струва точно колкото 3 камиончета на БОСС. Очевидно, че ако избереш този процесор (или в този ценови клас) ще получиш 50 ефекта с ниско качество. Особено сравнени с 3-те ефекта на БОСС. Но пък за сметка на това са 50. :D

Избора е твой!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен избора страшно много зависи от това каква музика свириш! Ако свириш метал даречем и ти трябват дист, ревърб и Wah педалче, моя съвет е да си ги купиш като отделни камиончета, макар че после се почва с консумативите - кабелчета, захранване, тунер ( задължително) и прочие и прочие. Лошото при камиончетата е че наистина трябва да са включени в приличен усилвател иначе въобще забрави за тях. Ако свириш обаче музика в която ти трябват много различни бленди, маи наистина е по-добре процесор, най-малкото защото с едно натискане можеш да минеш от дист режим с дилей и wah към чиста китара с ревърб и термоло примерно. иначе тая операция е леко сложна и много по-бавна :greenangel: Има и друг момент, процесора е много по-мобилен, ако си с камиончета брато и трябва да пътуваш в друг град за концерт ти трябва и pedalboard защото все пак те са скъпи и не искаш да ги трошиш обикновенно :) естествено можеш и в раницата да ги намааш ама не е много готино :D Аз съм свирил и с процесори разни и с кво ли не, но се спрях на камиончета и продължавам да си ги колекционирам и да свиря с тях, не ползвам процесори откакто си купих каквото ми трябва за моя чеин. Това е личен избор разбира се, ти трябва да си прецениш какво ти трябва като ефекти и така. Съвсем скоро говорих с Иво от Babyface Clan, той каза че попринцип ползва Boss камиончета, но наживо вече ползва процесор, защото е доста по лесно ;) От друга страна Душко от Panican също използва много ефекти ( като звуци ) и се е спрял на отделни камиончета. Ако искаш хубав звук от процесор, ти трябва скъп такъв, Zoom 505 и подобни батко не си купувай, само ще си развалиш представата за прилично звучаща китара. Надявам се да съм бил полезен :) Поздрави и KEEP IT METAL!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен избора страшно много зависи от това каква музика свириш!

 

И аз мисля, че отговора на въпроса се крие в това изречение, но все пак исках да знам по-точно какво кара отделен човек да предпочита едното или другото. Аз определено съм фен на процесорите, понеже наистина използвам доста различни бленди и експериментирам доста. Иначе ако трябваше да сменям само чиста китара с дист например определено избора щеше да е "камионче"

И още мисля, че горния дебат съвсем не е офтопик, защото точно това всъщност са отговори на въпроса от различните потребители : )

 

Аре всички отивайте сегаа да настройвате ефектите :greenangel: : ))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:greenangel:

ехехехехе, тая тема още ли не е затворена ... на бас за левче че до утре сутринта най-късно ще е затворена ... аз ще си трая да не отнеса пак някой бан :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

И аз искам да кажа няколко думи от моя скромен опит.

Както каза един колега , зависи каква музика свириш.Това ще рече ,че ако свириш кавъри абсолютно невъзможно е

да докараш саунда на любимият си китарджия с камиончета а дори и да успееш това ще ти струва доста средства ,от което

следва ,че е икономически неизгодно за който и да било .Точно тук идва ред на процесора с който можеш да си правиш

необходимите симулации.DIGITECH RP300A с който имам опит, успява доста добре да се справя с тая задача като в него

има и доста готови симулации на 20 ина известни китаристи .Проблема е там ,че за съжаление си остават такива и

никога не можем да звучим като тях.

Ако пък свириш авторска музика и си претенциозен към качеството на звука , малко тъпо е да свириш със звука на някой известен и ще трябва да си направиш свой. С процесор малко трудно се постига а пък и звука е някакси смазан и компресиран -звучи изкуствено .Идва ред на камиончетата .Един чейн с 4-5 такива и можеш да мачкаш винкели .

 

Когато аз си търсих звук дадох доста пари за процесори и камиончета ,винаги купувах най- доброто и в края на краищата

се оказах с КИТАРА КАБЕЛ АМП.

Само остана да се науча да свиря :thumbs_up:

 

Поздрави и не спирай да опитваш!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbs_up: С каквото и да свириш, като няма какво да изсвириш, все тая !?

 

Това казва всичко.

И го казва, човек който казва много с музиката си.

Останалото са си лични пристрастия , базирани на натрупан досега опит (личен досег), а така също на обосновани и необосновани предпочитания , базирани на прочетено, чуто, видяно (рекламата е страшна сила) и тн.

Аз, като докосвал се до какво ли не, съм стигнал до извода, че мога да свиря ( и не само ), а и звукът да ми доставя удоволстия и от настъпикутийки и от процесори, и от транзисторни и от хибридни и от лампови джаджи. (естествено вкусовете ми са формирани на приципа за който говоря две изречения по нагоре)

 

 

ей това изчерпва много излишни спорове и безсмислено хабене на човешка енергия

 

С каквото и да свириш, като няма какво да изсвириш, все тая !?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм /сме съгласен/и ,само, че това(мнението) не съвпада с контекста на темата. :thumbs_up:

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DIGITECH RP300A - е много сносен процесор, който може да се мери с 3 стомпа на бос например.

За конкретният Корг не знам, но имам идея ,че не е чак на такова ниво.

Ако изпадаме в конкретики обаче - от задалият темата - на аватара му пише - ослуващ се.

Което може да означава много неща, но след като задава този въпрос,

аз си мисля, че Корг за него ще е по подходящ.

1. ще даде по малко пари, а корга няма да е лош.

2. на нивото на начинаещ - малко напренал, едва ли ще изкара нещо повече и по различно от двата типа,

2.а. - за стомповете ще му трябва и спийкър симулатор, а със сигурност ще иска и да ръга из компютри джаджите

3, къде ще ги ръга - едва ли има готин лампов амп, където да се чуят предимствата на босовските стомпчета

4. корга е компактен, може да го пренася лесно със себе си - репетиции, уроци, джемвания с приятели

просто е по удобен , има и тунер

4.а - обикновено начинаещите не знаят, кое как да нагласят, а в процесора има готови присети

 

Но това е конкретика и конкретно задалият темата да си прецени за него, както и всеки един от Вас.

Нали може да мислите самостоятелно?

И да преценявате според собствените си потребности и престави.

 

Като се поставят конкретно проблеми - могат да имат конкретни решения.

Правилни или не.

(Аз конкретно мога и да греша , като му препоръчвам Корга - Вие, ако не сте съгласни с мен,

ме контрирайте и обосновете, изхождайки от нуждите на начинаещ, а не от Вашите собствени)

Като почне да се сравняват конкретните бос настъпи кутийки, с целият диапазон китарни процесори

вече става причина за награвяне на напрежението, първо защото диапазона на процесорите е голям

(има и такива дето да стават), има разлини виждания - както се видя на потребителите

(едни казват, бъдещето е на цифровите, други - само аналогови стомпове, трети - мани ги тия - лампи или смърт) и най вече, всеки изхожда от собствени възгледи, придобити от

натрупан досега опит (личен досег), а така също на обосновани и необосновани предпочитания , базирани на прочетено, чуто, видяно , минава през приложенията, които е намерил за себе си,

а дали на един прохождащ мизукант е необходимо да се обяснява кое е върха на сладоледа.

 

Тоест - всеки път да покажем едни на други, кой колко е напред

и излизаме от контекста :thumbs_up: - включително и аз.

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.