Harrry Отговорено Май 2, 2008 Отговорено Май 2, 2008 (Редактирано) Демонстрираха ми в - Top Audio- Video:, той е на Юри Венелин, едни колони за 2400 лв. двете, и забравих на кой свят съм. Цената не е много висока, и мисля че са приемлив вариант. Наистина хай-енд звучене, по моя преценка. Това е моделът MEZZO 6, на MORDAUNT SHORT. Въобще, неизвестни ми марки, а правят супер неща. Редактирано Май 2, 2008 от Harrry Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Май 2, 2008 Отговорено Май 2, 2008 Абе май никой не е споменал Carwin Vega? Динакорд ги внасят, на първо слушане ми харесаха доста... Ама Истинския звук май наистна трябва да се търси в ламбата, а не в транзистора @overdrive за какъв точно амп става въпрос? Цитирай
timeto Отговорено Май 2, 2008 Отговорено Май 2, 2008 Демонстрираха ми в - Top Audio- Video:, той е на Юри Венелин, едни колони за 2400 лв. двете, и забравих на кой свят съм. Цената не е много висока, и мисля че са приемлив вариант. Наистина хай-енд звучене, по моя преценка. Това е моделът MEZZO 6, на MORDAUNT SHORT. Въобще, неизвестни ми марки, а правят супер неща. Здравейте, MORDAUNT SHORT всъщност е супер извесна марка и то с доста дълга история. Поне се радвам че сте се изкефили на добър звук. Разбира се марката е от средно ниво, когато говорим за "хай-енд звучене". Въпреки това си е съвсем истинска крачка в правилната посока. В нашата мила родина все още си живеем в тотално информационно затъмнение. Carwin Vega или дори JBL са един доста "смешен" вариант за хай-енд или дори хай-фи. Само че както сме в затъмнение, така и устата на некомпетентни хора е голяма, та се получава една странна симбиоза от претенции, за жалост вървящи пред и манипулиращи искренните начинаещи в сериозната аудиофилия. MORDAUNT SHORT е начално ниво, но е пъти по-добре от горепосочените марки, особенно Carwin Vega. Абе ходете да слушате и не робувайте на клишета, пък ако можете да се абстрахирате от собствената си субективност би било супер. Успех. пп. За да бъда коректен, всяка стока си има подходящо приложение, така че явно нехаресваните от мен марки са си добри, когато се поставят на подходящото място като употреба. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Май 2, 2008 Отговорено Май 2, 2008 ^ Ти прочете ли в какъв ценови диапазон се търсят колони? Преценил съм, че Карвин за тия цени могат да се намерят, принципно съм останал с добри впечатления от тях, но ако обичаш недей се заяжда и окачествява без да имаш реална представа. Просто съвет - не е ответно заяждане. Цитирай
synchu Отговорено Май 2, 2008 Отговорено Май 2, 2008 Две уточнения: - пише се Cerwin Vega; - чете се - Серуин Вега ... Цитирай
Demiurg Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 (Редактирано) Понеже съм много чувствителен на темо добър звук, ще се изкажа за пореден път - Mordaunt Short - ДА, Cerwin Vega - НЕ !!!! (обяснението е дълго, но най- кратко казано - последните (и JBL в тая група) НЕ СВИРЯТ !) Редактирано Май 3, 2008 от Demiurg Цитирай
timeto Отговорено Май 3, 2008 Отговорено Май 3, 2008 ^ Ти прочете ли в какъв ценови диапазон се търсят колони? Преценил съм, че Карвин за тия цени могат да се намерят, принципно съм останал с добри впечатления от тях, но ако обичаш недей се заяжда и окачествява без да имаш реална представа. Просто съвет - не е ответно заяждане. Приятелю, въобще не се заяждам, напротив. Целта тук е освем ПРАВОТО на лично мнение (което не накърнявам), е и извесна доза полезност за читателите. За "реалната представа" се изкушавам да "намекна" че съм реален човек от "бизнеса с аудио/видео" и то от възможно най-високо ниво, но да не прозвучи комерсиално, щото този форум не е за това. Дори за колегите от Динакорд им е ясно какво е нивото на оспорваните колони, ако щеш дори Весо-Кокала (шефа на JBL за БГ.) би ти казал същото и за тази марка с изключение на К2 и "сестрите" и. Дори не можеш да си представиш колко реална представа имам за тези неща. Току що се върнах от Мюнхен. Там се провежда най-голямото HIGH-END шоу в Европа. Е ще те черпя ако поне намериш името на "Вегите" сред участниците. Повярвай, там е елита. Та дори и началните истински фирми като похвалените от мен "Мордани". Макар че лично за мен са си едно добро, но все пак мнооого начално ниво. Желая ти успех и по-малко субективност, колкото и да е утопично това. Ясно е че нямаш опит, ама поне интернет е безплатен за информация, но по-добре иди в истински шоурум и слушай... пък може и да се видим там някъде. Успех пп. Прочети все пак предния ми пп. (послепис) Цитирай
Harrry Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 (Редактирано) Ха, и аз бях в Мюнхен, само че през март-април. Пък за такова шоу не съм чувал! Иначе нямаше да пропусна да го посетя, естествено. Ясно е, че нямам достатъчно информираност, може би защото не съм в бизнеса, за който говориш. Обаче се радвам, че вътрешното ми чувство не ме е подвело и, както се оказа, съм "на прав път". Сега, за ценовия клас. И аз прочетох, за каква сума си търси колони човекът . Къде са 2400, къде са 1300. Но споменах за MORDAUNT SHORT , защото така, както ми прозвучаха, ги прецених за нещо истинско, което ще ти дава трайно удоволствие дълго време. Цената е по-малко от двойна. та ако се понапрегне човекът, може да си купи такива, а не някой компромис. Нали не си ги купува за месеци, а за години слушане! А иначе, от десетина години си имам в къщи едни PAS на Красимир Драгиев, които купих навремето от него за 480 долара. И си свирят доста прилично- нали са с говорители VIFA-датски, лак Стейнуей, и проч. Само дето рисийвърчето- Ямаха не е достатъчно яко, ама нейсе... Редактирано Май 4, 2008 от Harrry Цитирай
Harrry Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 А пропо, може ли да дадете сайт на това мюнхенско изложение- поне малко да погледаме ?! Цитирай
timeto Отговорено Май 4, 2008 Отговорено Май 4, 2008 А пропо, може ли да дадете сайт на това мюнхенско изложение- поне малко да погледаме ?! Това е сайта на организаторите: http://www.highendsociety.de. Тук пък можете да видите добър репортаж за шоуто: http://www.6moons.com/industryfeatures/munich08/munich.html Разбира се това не е единственото в Европа, но за последните 2-3г. се очертава като най-сериозното и то целенасочено към звуковъзпроизвеждане. Дори можеше да се видят и чуят на "живо" групи, които използваха системи за домашна употреба при изпулненията си... Цитирай
Harrry Отговорено Май 5, 2008 Отговорено Май 5, 2008 (Редактирано) Благодаря! То и аз могада намеря сайтове, ама ще има много лутане... Редактирано Май 5, 2008 от Harrry Цитирай
TONY Отговорено Май 5, 2008 Отговорено Май 5, 2008 timeto, би ли споделил лично мнение за Trafomatic The experience One vs Two ? и изобщо за техните продукти. Цитирай
timeto Отговорено Май 6, 2008 Отговорено Май 6, 2008 timeto, би ли споделил лично мнение за Trafomatic The experience One vs Two ?и изобщо за техните продукти. Само впечатление от изработка и външен вид. Впечатляващи са и не са скъпи. Не съм ги слушал, но съдейки по отзиви са си ОК. http://6moons.com/audioreviews/trafomatic/experience.html Аз бях по "бизнес" дела и срещи на изложението в Мюнхен (Trafomatic се представяха там) и нямах време да послушам много системи (за съжаление). Репутацията на Trafomatic е доста добра. За лично мнение би трябвало да имам добро познанство с конкретен продукт. В този случай нямам, но ей го къде е Сърбия... една приятна екскурзия и готово. Цитирай
Recommended Posts