MoDz Публикувано Януари 18, 2008 Публикувано Януари 18, 2008 Здравейте!На 16 съм и свиря на кавал от 2 дена.Мога да вадя звук и няколко ноти.Хванах се да свиря по ноти, но се оказа, че не знам нищо за знаците.Примерно не знам какво означава, когато песента е с такт 2/4, какво означава, когато нотата е цяла, половинка, четвъртинка и т.н., тоест съм пълен музикален инвалид.Моля да ми дадете сайт, от където мога да прочета малко теория. Цитирай
Cenestelle Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 потърси инфо в уикипедия, и виж линкове от там Цитирай
Fallenblood Отговорено Март 16, 2008 Отговорено Март 16, 2008 недей бута пича в уикипедията, тя е творение на дявола (оня, дето не е пич) някой да му обясни човешки Цитирай
TrumpetNick Отговорено Март 17, 2008 Отговорено Март 17, 2008 Да си купи Елементарна теория на музиката (П. Хаджиев), пък и частни уроци не биха му навредили, стига да има финансова възможност за това... Цитирай
}|{ope rb3o Отговорено Март 18, 2008 Отговорено Март 18, 2008 пич имам един приател тои свири на кавал и ходи на уроци това е наи доброто тои беше начинаещ ама сега свири много добре народни песни там му показаха кои пръсти да натискат и звучи и даже учителя му му даде някакви листа и там пише какви акорди да се свират на китарата и тои свири мелодиата и много готино трябва да се ходи на уроци и ще напреднеш много Цитирай
barni Отговорено Април 10, 2008 Отговорено Април 10, 2008 Намери ме в скайп ника ми е barnitu. С радост бих ти помогнал аз съм на 17 и на 5 години надух кавала, но това е друга история Цитирай
hi88 Отговорено Април 11, 2008 Отговорено Април 11, 2008 тоест съм пълен музикален инвалид.Моля да ми дадете сайт, от където мога да прочета малко теория. Щом се определяш като пълен музикален инвалид,не се хващай изобщо!!!..Оле,оле,и теория искаш малко-ами то с "малко" не може,мойто момче-или требва да ги понаучиш нещата или-нема смисъл,щото има,няма едно 3-4годинки трябва да отделиш ако е за "малко" ..Ако пък толко много ти се надува кавал,колегите казаха-урочета малко(пак 3-4г.)и ако ти се отдава,то ще си покаже ,ако ли не-пак ще е достатъчно,за да посвирваш на овчиците в обора.. Цитирай
MoDz Отговорено Април 11, 2008 Автор Отговорено Април 11, 2008 Откакто пуснах темата досега съм доста напреднал на теорията. Мога да разчитам знаците и да ги свиря, но засега свиря само по-прости мелодии. Цитирай
Recommended Posts