Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!На 16 съм и свиря на кавал от 2 дена.Мога да вадя звук и няколко ноти.Хванах се да свиря по ноти, но се оказа, че не знам нищо за знаците.Примерно не знам какво означава, когато песента е с такт 2/4, какво означава, когато нотата е цяла, половинка, четвъртинка и т.н., тоест съм пълен музикален инвалид.Моля да ми дадете сайт, от където мога да прочета малко теория.

• 1 month later...
Отговорено

Да си купи Елементарна теория на музиката (П. Хаджиев), пък и частни уроци не биха му навредили, стига да има финансова възможност за това...

Отговорено

пич имам един приател тои свири на кавал и ходи на уроци това е наи доброто тои беше начинаещ ама сега свири много добре народни песни там му показаха кои пръсти да натискат и звучи и даже учителя му му даде някакви листа и там пише какви акорди да се свират на китарата и тои свири мелодиата и много готино трябва да се ходи на уроци и ще напреднеш много

• 4 weeks later...
Отговорено

Намери ме в скайп ника ми е barnitu. С радост бих ти помогнал аз съм на 17 и на 5 години надух кавала, но това е друга история :)

Отговорено
тоест съм пълен музикален инвалид.Моля да ми дадете сайт, от където мога да прочета малко теория.

Щом се определяш като пълен музикален инвалид,не се хващай изобщо!!!..Оле,оле,и теория искаш малко-ами то с "малко" не може,мойто момче-или требва да ги понаучиш нещата или-нема смисъл,щото има,няма едно 3-4годинки трябва да отделиш ако е за "малко" :D ..Ако пък толко много ти се надува кавал,колегите казаха-урочета малко(пак 3-4г.)и ако ти се отдава,то ще си покаже :girl_cray2: ,ако ли не-пак ще е достатъчно,за да посвирваш на овчиците в обора..

Отговорено

Откакто пуснах темата досега съм доста напреднал на теорията. Мога да разчитам знаците и да ги свиря, но засега свиря само по-прости мелодии.