Jump to content
Българският форум за музиканти

H&k Edition Blue 60-dfx


Rammkopf

Recommended Posts

Здравейте, колеги! :)

 

Поръчах Hughes & Kettner "Edition Blue" 60-DFX от магазина на VisiArts тези дни. Поръчката все още се задвижва, но е достатъчно напред, за да кажа, че оттук вече връщане назад няма. Та, след около месец, грубо, ще трябва да пристигне въпросният сандък. Прегледах форума с търсачката, но за този модел никой нищо не казва. Кубенцето гo купувам насляпо, доверявайки се на марката. А също и усланяйки се на факта, че предното му кубенце беше Park (by Marshall) G10 MKII (ей таз фъсня отдясно).

 

Затова, каквото и да е, все ще съм по-доволен от предишната си "радиоточка". :) И все пак, ако някой има преки впечатление от този модел на H&K (моля да НЕ се бърка с Heckler & Koch! :recourse: ), нека ги сподели, за да знам априори какви л*йна да очаквам, че ще преглъщам с него.

 

Китарката ми е хъп-тъп Squier Stratocaster Affinity. Заедно с ампа съм си поръчал:

 

Двубутонен footswitch FS-2

 

Aдаптер DiMarzio DP184 - "The Chopper" (беличък, за проба как ще пасне на bridge позицията в евтиния Strat ... ако одобря, по-натам ше си взема два Fast-Track 2)

 

Темата не е предназначена за раздел "ФУКНЯ", просто търся мнение, коментар и оплювки от съфорумците. Благодаря ви предварително!

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ампа е супер - ще останеш много доволен! Аз имам 30 вата Х&К Силвър серия, което е дядото и бабата на Блу Едишън-а. Много здрав транзисторенм дисторшън - ще ти хареса - сигурен съм!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напоследък честичко свирех тука-там с кетнъра на един авер (PupleHaze, всъщност) - неговия е същият модел, само че без ефектите. Много готин амп, с няколко думи. Диста му не е много по мой вкус, което не го прави лош, напротив. Абе, добър избор, с две думи. Като дойде да не го оставиш на мира :yes:

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано не ме изселят комшиите! :P Да си кажа право - 60W едва ли ще ми трябват като мощност. Спрях се на този вариант, защото е с 12"-ва говНорител. Другите два са с по 8" и 10", доколкото знам. А и накрая се оказа, че само този модел имат в наличност. Как да е, радвам се на хубавите ви думи. Дано наистина не съм сбъркал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кубето е убиец! Изобщо не си сбъркал, пич!

 

Не знам на какво се дължи това, че в България хората не приемат тази марка. Всеки свири на Маршал и Рандал, защото "някои" китаристи свирили на такива. Не казвам нищо лошо за марките, напротив, твърдя че са готини. Просто българската средностатистическа куха тиква е погълната от комформизма и си купува китари, ампове, ефекти...защото еди кой си свирил на т'ва. Е ми, добре бе, дай да му вземем ръцете на тоя китарист.

 

Изобщо не си сбъркал с избора. Кубето има адски характерен драйв! Ще видиш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз па никак не съм фен на Randall и Marshall. Нито пък на Peavey (в Динакорд с лопатата ги ринеха едно време). И моят лЬОбим китарджугел свири на MusicMan и Mesa Strategy, ама язе дъним на Squier (дано се оправя с ъпгрейда на адаптерите, че тия stock-овите мажат на драйв с palm-mute ... да си е*е майката!) и V-Amp 2, "Guitar Rig 2", "Guitar Combos" и "AmpliTube". :thumbdown: А H&K ми се наби в главата от клуб "Алиби" във Варна. Там го чух и видях наживо и понеже обичам да съм различен от тълпата, реших да е такъв. Matrix 100 Combo беше изборът ми, но се оказа Оut of stock. И се спрях на единствения възможен към момента вариант - "Ed. Blue 60-DFX". Па ше пусна някое записче с него в ТиТуба.сом като му хвана цаката на amp-а. :cheers:

 

EDIT: Понеже получавам въпроси на ЛС относно цените на джадите, които съм си поръчал, можете да следите всичко "наживо" като цени и наличности оттук. Сигурно го знаете вече МНОГО преди мен, ама аз да си кажа. :cheers2:

Редактирано от Rammkopf
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам такова същото, само че както каза Icarus без ефектите.Много добро.Много плътен, мек тон има.Аз лично съм много доволен.Имам само един "feedback" ,така да се каже, за него - няма отваряне бате!!! Ако искаш да го отвориш, ще трябва да си купиш и електрическо трионче (тип зеги).Тея хора са го лепили като подводница! Съвет от мен, купувай си само оригинални кабели и няма да имаш проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори за офтопика,отваря се много лесно,но за целта първо трябва махнеш двата пластмасови капаци отстрани на дръжката(тази за която се носи кубето.Под тях има болтове,като ги развиеш,работата става :)

 

 

 

п.п.Поне на тези модели(от по новите,нямам предвид старите Атакс стях беше по лесно),които съм отварял,ставаше така иняма нищо лепено

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей, ей, ей! :cheers2: Още не ми е попаднал в ръчичките и вече ме учите да го отварям! Викам да му се порадвам малко преди т'ва. Па ако реша да го модвам / ремонтирам, пак ше питам. Ама, пак казвам, първо да ми го доставят, а? :)

 

P.S. Благодарен съм за отзивите и вземам всичко под внимание. Някой да не се засегне? Готини сте! :slap:

Редактирано от Rammkopf
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори и аз за оффа, ама преди да го резна бях свалил всичко което може да се свали.После ходих при мой приятел ел.техник, каза че няма да стане без да го отворя, посля при приятел дърводелец,който го видя и каза че няма да стане без да реже.Кутията беше залепена, ама все едно никога няма да ти се наложи да го отваряш.

Ама какво да се прави.Германците са го направили за техните стандарти.Там като имаш проблем, носиш и фирмата ти решава проблема.

 

П.С. Btw, като отрязах задната дъска, и го оставих отворено, взе да звучи много по-ясно(разбираемо).Мен лично отворено имам чувството че даже ме кефи повече (не че затворено не ме кефеше, просто имаше по-буботещо звучене, сега е по-пъстро )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Вчера дойде и до мен така дългоочакваното кубе след разни перипетии и издънки, най-накрая съм оборудван! :thx: Безкрайно благодаря на г-н Юрий Савчев от ВизиАртс за коректното отношение и съдействието, което оказа. :hooray: Днес тествах комбото на максимален volume (веднага бях сезиран от комшиите с удари по тръбите на парното, де) - в стаята не се стои. Тонът е просто УТРЕПСТВЕН, но не успявам да го изпъна докрай, като че ли. Адаптерчетата сякаш идват слабички, но нищо. Очаквам си DiMarzio-то да пристигне тия дни ... :greenangel:

 

Благодаря на всички ви, които дадохте мненията си по темата - не мисля, че сбърках с т'ва комбо! Бяхте прави, че няма да съжалявам (освен, ако не гръмне в ръцете ми)!

 

Всичко най-хубаво

 

Калоян (Кай)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ми се удаде шанс някъде в Габрово да го тествам на воля в студийна обстановка, ще споделя. Засега много ми харесва! Някой има ли идея дали усилвателят накрая е с полеваци? Щото май леко ми бие на лампов звук. Ама леко. :icon_shithappens: Знам, че ПРЕДусилването е важно какво е, оттам насетне е все тая. Но не вярвам да има полеваци в предусилвателя ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.