MiroLambov Публикувано Януари 15, 2008 Публикувано Януари 15, 2008 (Редактирано) Така значи аз свиря от около 4 месеца.Опитвам се да направя настройката по-слух , но никога не се получава.Това нормално ли е като си начинаещ или просто нямам музикален слух и ще трябва да ползвам тунер до края на живота си? Редактирано Януари 15, 2008 от CursedSoul Цитирай
MiroLambov Отговорено Януари 15, 2008 Автор Отговорено Януари 15, 2008 Значи слуха все пак се придобива ,така ли? Ако отида на няколко урока по солфеж ще развия ли слуха си до такава степен , че да си насторя китарата? Цитирай
SomeoneElse Отговорено Януари 15, 2008 Отговорено Януари 15, 2008 Съвсем нормално е. С времето ушите ти ще привикнат със звученето на китарата, самите интервали между струните, ще започнеш да различаваш "биенето" между ненастроени струни, ще се научиш да настройваш с флажолети, акорди и т.н. Разбира се не можеш да я настроиш толкова точно колкото тунер само по слух, но с времето става учудващо точно А и...няма нищо лошо в това да настройваш с тунер дори в по-късен етап на развитието си като китарист, (но преди това трябва да си се научил по слух! ) точно с оглед на прецизност на това не просто китарата ти да е настроена да свири вярно сама, ами всяка струна да е точно определен тон - като всички заедно образуват китарния строй, за да можеш да свириш заедно със записите на любимите си песни спокойно. Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 15, 2008 Отговорено Януари 15, 2008 не се мъчи. вземи си тунер. нали като гледаш звездите не се опитваш с просто око? ползваш телескоп...... Цитирай
MiroLambov Отговорено Януари 15, 2008 Автор Отговорено Януари 15, 2008 не се мъчи. вземи си тунер. нали като гледаш звездите не се опитваш с просто око? ползваш телескоп...... Попринцип имам тунер и го ползвам , но искам да се науча сам. Цитирай
fluti Отговорено Януари 15, 2008 Отговорено Януари 15, 2008 Ех, това настройване! Ех, тази търсачка, бих добавил аз Цитирай
SviStyle Отговорено Януари 16, 2008 Отговорено Януари 16, 2008 Все си мисля, че няколко урока по солфеж няма да ти свършат работа.Ако са много повече, ще стане.Солфежа не е нещо, което се учи за няколко урока, трябва си постоянство и много работа.Можеш да спреш единствено когато солфежа и свиренето станат едно.Т.е. вече имаш нужния изграден слух и можеш сам да си обясниш всичко което ти е необходмо.(не мога да го обясня точно, но момента се усеща) И аз не го обичах навремето (не че сега го обичам), ама колкото и да е гадно трябва. Нормално е, да не можеш да си настроиш китарата сам засега.Но според мен трябва да ползваш тунера, само когато свириш на живо или записваш. П.П.Без гадост - няма радост. Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 16, 2008 Отговорено Януари 16, 2008 Нормално е ,когато ти дадат един тон(примерно сол или ми),да можеш да си настроиш китарта по слух.В началото отнема доста време,след много практика започва да става бързичко.Иначе с тунер е по лесно а и понякога си е необходимост,особенно на сцена. п.п.Когато започвах да свиря на китара(89та),а и няколко години по късно,почти нямамше тунери и всичкото настройване ставаше по слух Цитирай
MiroLambov Отговорено Януари 18, 2008 Автор Отговорено Януари 18, 2008 Днес се записах на солфеж.Дано да ми помогне. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Браво, това е стъпка в правилната посока, но не очаквай краен резултат до няколко месеця! Успех! Цитирай
MiroLambov Отговорено Януари 18, 2008 Автор Отговорено Януари 18, 2008 Браво, това е стъпка в правилната посока, но не очаквай краен резултат до няколко месеця! Успех! Хубавото е , че е безплатен ,поне докато продължавам уроците по китара , а аз не смятам да ги спирам в близките 2-3 години Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Страхотно! След 2-3 години слухът ти ще е там, където не си предполагал, че може да е Поздрави, Петър Цитирай
Azwraith Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 (Редактирано) И аз съм така.Свиря от година и все още немога си настроя китарата по слух.Не се притесняваи с времето сичко става. Редактирано Януари 19, 2008 от Azwraith Цитирай
Metalix Отговорено Януари 20, 2008 Отговорено Януари 20, 2008 И аз така бях първия път. Но с доста опити става. Пък и не е лошо да си купиш тунер. Цитирай
Recommended Posts