Jump to content
Българският форум за музиканти

Boss Ns-2


Manolev

Recommended Posts

Хора, изпадна ми тая машинка...НО, за първи път през съзнателния си живот на китарист барам такова нещо. До сега свирих само с Компресър Състейнър. Машинката изглежда готина, обаче не знам как се бачка с нея? Може ли да споделите някой чалъми и пинизи? Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, изпадна ми тая машинка...НО, за първи път през съзнателния си живот на китарист барам такова нещо. До сега свирих само с Компресър Състейнър. Машинката изглежда готина, обаче не знам как се бачка с нея? Може ли да споделите някой чалъми и пинизи? Благодаря.

 

продаваш ли го?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ме прави нищо смислено. Зависи от техниката, де - ако имаш брутален дистър, който шуми много, не е лошо да го имаш тоз Нойз Сърпресор, обаче аз лично бих си изхвърлил дистъра. :D

Ей на купих на един фен дистърче по негов избор и молба, обаче доста шуми. Лично аз бих го изхвърлил, вместо да го ползва, че да се охарчвам и за някакви нойз шитни. ИМХО, но оффенс! :o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм от другата страна на лагера ;)

 

Машинката е перфектна и има куп приложения. По мое мнение бие много голяма част от най-добрите камиончета Нойзове, заради Лупа и заради факта, че има контрол на това колко да реже и съответно да не губиш състейн. Благодарение на Луупа можеш да имаш нойз гейт на 2 различни места в чейна ти. И захранва други ефекти!

 

Значи аз я ползвам по доста странен начин - изчиствам шума от усилвателя си и от другите си ефекти. Имам предвид шума докато не свиря. Правя го по слендия начин:

Китарата влиза в НС-а, оттам от сенда отива във компресор и Wah за да им изчисти техните шумове, оттам влиза в усилвателя (в преампа), минава оттам и от сенда на усилвателя излиза и се връща в ретърна на нойз гейта (не на усливателя :)) Така изчиства всякакъв шум от усилвателя, който е особено много като вклчюча лийд канала. Освен това чисти от китарата част от излишния шум. И после от аутпута отива в ретърна на ампа (преди ретърна минава през дилей и хорус) и след ретърна е само крайното стъпало.

Освен това може да се ползва като Kill switch и да спре всякакви шумове от китарата, което на мен ми е много удобно. Особено като се има предвид, че бързам да вадя жака преди да съм изключил усилвателя.

мойте сетинги са Decay i Threshold на около 10 часа и нямам никаква загуба в тона. Поне не и забележима от мен. Правили сме тестове с още един приятел и не видяхме.

 

Абе за мен това е най-мощния ми ефект и ако имаш "парк" е задължителен. Ааааа забравих да спомена колко е яка функцията да захранва други ефекти. Това спестява мноооооого пари. Само си взимаш един стабилизиран траф (вместо да имаш 51 хиляди или специално захранване), един кабел разклоняващ и си перфектен. Така си захранвам всички ефекти, без излишни шумове.

 

Та ако имаш шумящ усилвател само заради това можеш да си го вземеш. (а те не шумят ли повечето усилватели на драйв канала? или ламповите/хубавите не го правят?)

 

Та аз така го ползвам, можеш да го ползваш и като нормален гейт, накрая или в началото на чейна ти. В началото го ползва John Petrucci, за да му убие част от звука при пикинг - в ютюб го има видеото дето го обяснява.

 

Имаше снимка тука, ама е доста грешна, преди да си взема усилвателя със сенд и ретрърн (Peavey Bandit 112) и не показваше всъщност как стоят нещата...

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Black Bird

 

туй на планет уейвс лиса кабелите? ония дето нямаха спойки в тях. Предполагам си ги поръчал отнякъде извън БГ, можеш ли да ми дадеш малко повече инфо? Ако искаш на ЛС да не спамиме тука.

 

Мерси!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Подкрепям Fеnix и Black Bird.

 

Ефектът си върши чудесно работата.

 

Off Тези кабелите без спойка са George L’s

Редактирано от DILETANT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо драги съфорумци захранването на отделните камиони трябва да е ГАЛВАНИЧЕСКИ РАЗДЕЛЕНО.

 

Така че тези неще дето захранвал нам си колко си ефекти ги забрави.

 

Второ хора които държат на трю байпас този ефект никак не ги устройва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Докато не свиря имам волюм пот! А докато свиря мразя да ми шуми!

В неделя наредих целия автопарк: ХайБейби, три ТюбСкриймъра, Лайн6 Дилей в ФХ Луупа на АМР-а. Еми нямам шум (освен характерния за лампочките, ма то без него все едно свиря с Маршак ValveState :) ). За какво ми е тоя умрял ефект на Босс? А захранване имам само за Дилея, другото с батерии (сменям ги през амнайсе месеца, за какво са ми 100 кила кабели за ток?) - тоест пак ник'ва полза от това NS-2. Тей че според риг-а другари и дрогари! :)

Пък когато добавих дистъра на един френд - О, шум, О, ти мечта моя, О!!! Веднага през прозореца такъви бъгави дистъри и това е! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ ;) ОПАСНА РАБОТА сте ейййй мушмуроци!

 

 

 

@Феникс

Кабела е от Райзинг Ф за 45 лв май....незнам дали няма спойка :) но има яко копче за он оф...да няма брум

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, според мен NS-2 е яката работа! Няма ни шум, ни бръм.

 

Благодаря за отзивите!

 

Феникс, я кажи как стои работата със стабилизирания траф? :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

стабилизираният траф е сигурно най-добрата ми инвестиция, която съм правил около китарата :hysterical:

 

В София си взех един от магазин, който се намира, като тръгнеш по Пиротска, втората пряка вдясно. Има 5-6 магазина на една и съща фирма по тая уличка и ще те упътят в кой точно. Забравих името. Трябва да видиш колко милиампера ти трябват. Аз взех един с 500 и това е мнооого общо взето, тъй като боса може да захранва само до 200 май, та съответно и 300 ще ти свършат работа. Виж колко тегли самият НС. Струваше 18,33 лв преди 2 години и точно толкова преди една, когато си взех втори (това беше преди да си взема НСа и имах само 2 ефекта тогава). Сега единия само се въргаля тука наоколо.

Има и на други места, пращали са ме в Конрад и къде ли още не, ама нещо ве не намирах. Намерих един за 50 лева си спомням, ама не ми се даваха. И това беше преди олиото да поскъпне със 78% :punk_guitar:

 

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.