Jump to content
Българският форум за музиканти

поставяне на флоид


stratevcaster2

Recommended Posts

Въпроса ми е трудно ли се поставя Флоида , дълбае ли се ( ако исмаш да словиш флоид пък имаш тремоло другия вид ) .Скъпо ли е ? И мога ли сам да си я свърша работата (без заключване , само флоид

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 68
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ами...доста рисково начинание...

Глей ся, флойда си иска място, а без заключване за никъде не е. Интересува ме ква ти е китарката? Ще се дълбае, ще се китва...абе дълга, широка и не винаги сполучлива. Иначе един обикновен флойд роуз ако си поръчаш от Благоевград примерно ше ти излезе 70-80 кинта самата машинка! Не е скъпо удоволствие, но като нищо може да ти замине инструмента особено ако си правиш сам модификациите! По мое мнение не си струва, но нека и някои по-запознати съфорумници се изкажат :recourse:

Поздрави и успех :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да така е , чувал съм че е доста рисково , но не знам какво точно се има предвид и моля някои от съфорумниците , които са правили тази операция да кажат какво смятат. А колкото да заключването него първо ще направя . Китарата ми е Squier standard stratocaster .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен Флойд на Страт е обида за китарата :greenangel:... а за да му сложиш заключване нали се сещаш че трябва или да си поръчаш нов гриф който да го съпортва лок-а или да преебеш наличния.

А да дълбаеш тялото е рисковано. Освен ако не го дадеш на специалист като Диката.

А и друго... на Squier такива манипулаций...айде нема нужда.

 

Така че...накратко смисъла е 0-лев

 

Но нека хората по-наъватре в матРиала да се обадят защото може и да не съм прав.

Редактирано от cRyStaL_gUiTaR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав флойд (като Gotoh, или OFR например) струва повече от китарата ти, така, че не знам дали има смисъл, особено като се има предвид твоя 21/22 позиционен старт гриф, който не е точно метълски. Необходимо е и да се дълбае горе фингърборда за заключването. А разни декоративни флойдове за по 100-150 лв. не те съветвам да слагаш. Под въпрос е и дали радиуса на грифа ще съвпадне добре с радиусна на фингърборда, а, както знаем, повечето флойдове не идват с подложки "shims" за корекция на радиуса. Предполагам, знаеш, че на флойда няма винтчета за подигане/сваляне на всяко отделно седло, а само 2 винта, с които се вдига целия флойд.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ако по някаква сантиментална причина много държиш и не искаш да сменяш китарата...според мен по-добър вариант за мод е следния: 1.заключващи ключове 2.ролер нът или графитен според зависи на вкус 3.по-добро стандартно тремоло което да пасва без големи модификации например Уилкинсон от РФ...предимствата са следните: няма дълбаене...няма риск...и ефекта ще е по-добър отколкото би бил с евтин флойд...успех...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали уилкинсън ще пасне, пак ще иска малко дълбаене за пилоните.

Иначе Wilkinson е добро тремоло, особено оригиналното, което Капъша внася.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да така е . А ти каза и че един качествен флоид е повече от 500 лева , ами каква е разликата с този които се продава във РФ общо със заключване за 150 лева ? Да причината защо не искам да си сменям китарата е такава , купих я съвсем скоро , нямам дълбоки джобове и не съм професионален музикант - тази ми върши перфектна работа , само иска малко стягане откъм тези работи (както и адаптери) . Да ще ми излезе колкото нова но пък така ще е по добра от нова. Защото една нова с два EMG и флоид няма да е 700 лева

Редактирано от stratevcaster2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твойта китара за 500 ли я взе!?!

 

Най-вероятно е по-малко от 500 лв, но не е 150.

Разликата е в качеството.

Както ти казах, евтините флойдове идеално стават за декорация на китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...повярвай ми флойда си струва да е скъп и качествен иначе ще ти скъса нервите...на мен мойте ме вбесяват понякога а си представям някой който наистина разстройва сериозно след всяко дропване...не си струва нервите...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох ти поправката.

Не знам дали ще постигнеш каквото искаш с тези смени.

Малко все едно да си сложа EMG-та и FloydRоse на орфея, дето се премята тука, и да претендирам, че е по-добър, от китара за 1000. Той не че свири лошо, ама някак... не ми се вижда добър вариант да сладам хардуер за 600 лв, на китара, която можеш да си купиш за 40.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е не можем да сравняваме орфеята с този модел скуеар , но да прав си за това че вече китара от 1000 ще звучи различно , заради изработката , но имах впредвид че не може да се намери китара от примерно 800 лева с EMG и добра изработка която вече да се мери с високитр класи ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха - единственото нещо, което различава скуаера от орфея забележимо е лака и логото горе на главата(говоря за орфей, който е със сменени ключове/адаптери/позиции). Сега, не сравнявам с най-големите пръчки, които са излизали от завода - за тях ясно.

 

Иначе като свирня/удобство, попадат в общи линии в един клас.

/За повече дискусии по темата - ЛС, да не правим оффтопик, може и да сравним на живо ако ти е любопитно/

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не мога да се съглася с теб , не защото свиря на скуеар ( много хора обичат да защитажат китарите си ,аз не съм от тях) а защото съм свирил на не малък брои китари и незнаино защо ми допадна точно тази , и мисля че има разлика и в качеството на изработка .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.