vhcs Публикувано Януари 12, 2008 Публикувано Януари 12, 2008 имам една лампова щайга дето не бачка като хората та имам следият въпорс: 1. LEDs показват че 4те лампи на крайното стъпало са дефектни 2. От ампа се чув съвсем съвсем слаб звук та има ли възможност да е още нещо освен лампите - траф примерно или нещо подобно? Мерси за помоща предварително ! Поздрави Алекс Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Щом се чува слаб звук може би само лампите са се нацвъкали . Ако беше и траф може би изобщо нямаше да отиде нещо до спийкъра . Цитирай
vhcs Отговорено Януари 12, 2008 Автор Отговорено Януари 12, 2008 Щом се чува слаб звук може би само лампите са се нацвъкали . Ако беше и траф може би изобщо нямаше да отиде нещо до спийкъра . и аз съм на това мнение по някаква си моя логика ама реших да питам тука експертите дето се ровят дълбоко в тия неща, те би трябвало да са наясно Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 а май нямаше да е зле да кажеш що за щайга е това Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Ако е светнал трафа,1 ще се разсмърди,2 няма никакъв сигнал да има,нека кажат майсторите все пак. Цитирай
vhcs Отговорено Януари 13, 2008 Автор Отговорено Януари 13, 2008 а май нямаше да е зле да кажеш що за щайга е това Hughes & Kettner Tube 100 ... последната ми придобивка която взех като котка в чувал и не знам още да се радвам ли или да плача. Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Нямам му схемите на туй чудо, но го отвири (БЪДИ ВНИМАТЕЛЕН КЪДЕ ПИПАШ!!!!!!!!) и виж дали няма изгорели бушони. Разгледай около крайните лампи. Алтернатива - занеси го на майстор Цитирай
vhcs Отговорено Януари 13, 2008 Автор Отговорено Януари 13, 2008 Нямам му схемите на туй чудо, но го отвири (БЪДИ ВНИМАТЕЛЕН КЪДЕ ПИПАШ!!!!!!!!) и виж дали няма изгорели бушони. Разгледай около крайните лампи. Здрасти Ники и мерси много за съвета/информацията ! Отворих го и наистина 2 от 4 бушона са заминали. По принцип отзад има отвор за смяна на лампите на крайното стъпало ама бушоните нямаше как да се сменят от там и се наложи да го отворя целият. Ето малко снимки защото знам че някои от вас се кефят на подобен материал :-) http://www.putfile.com/vhcs/images/170693 Сега като е отворен се чудя дали да не сменя всички лампи. На първо време ще сменя сам бушоните за да видя дали въобще ще тръгне и ако тръгне тогава ще го чуя и ще видя дали да ги сменям или не. За лампите на преампа имам още един въпрос - имат една като тел през тях която ги държи и на пипане ще трябва да я изкривя за да ги извадя или има някакъв друг пениз при смяната който аз не знам? Ники, пак мерси за съвета .... ако наистина са само бушоните ще е супер Поздрави Алекс Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Стоманената скоба на ецц лампите се вади с ръка като се повдига за върха и се изкривява така, че да освободи лампата, Гледай да не е счупиш Щом са изгорели бушоните значи е станало нещо. Като начало можеш да пробваш с нови лампи и с нови бушони. Сменяй бушоните само с такива параметри каквито са на оригиналните !!! Мерси за снимките адваме ги в колекцийката Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 да смениш лампите ей така само за тест дали ше се оправи не е много икономически изгоден съвет най-добре го занеси на майстор да го огледа и да измери това-онова преди да даваш 100-200лв за лампи (освен ако нямаш стари с които да пробваш) Цитирай
vhcs Отговорено Януари 13, 2008 Автор Отговорено Януари 13, 2008 мерси много още веднъж !!! ще пробвам на 1во време само с бушоните, ако свирне ще го чуя и чак тогава ще мисля за нови лампи, ако не свирне ще поръчам лампи и продължавам да се боря. Утре привечер мисля че вече ще знам дали е сработил или не и ще драсна Поздрави и пак мерси пак за помоща Алекс Цитирай
metalhammer Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 Трудно се прави сърдечна операция през ануса така че занеси го на майстор. Щом са пукнали бушоните занчи има причина - ако гръмнеш и изходния траф (ако е здрав до момента) ще се бръкнеш по дълбоко ....... Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 13, 2008 Отговорено Януари 13, 2008 подкрепям, а и много рядко се случва да се прецака лампа, особено ако е качествена - на мен ми се е случвало само веднъж и то с 20 годишна лампа в изнасилен режим Цитирай
vhcs Отговорено Януари 13, 2008 Автор Отговорено Януари 13, 2008 .... хммм и какво сега ? да не се правя на майстор предлагате утре на свежа глава и това ще реша .. аз бушоните ще ги купя защото така или иначе струват стинки а дали да ги слагам и тествам ще помисля. cheers Алекс п.п. аз тоя го взех така с тия дефекти ама за цената която платих и да гръмне и да изгори целия пак няма да ме е яд ... Цитирай
bir4o Отговорено Януари 14, 2008 Отговорено Януари 14, 2008 Алекс п.п. аз тоя го взех така с тия дефекти ама за цената която платих и да гръмне и да изгори целия пак няма да ме е яд ... Е за колко де Цитирай
Recommended Posts