Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

dali niakoi e imal takova nesto ROLAND JAZZ CHORUS (malkia model)guitar amp ili puk e sviril ,stot az ne sum a puk me interesuva dali e na nivo za blues,jazz i rock primerno i susto kolko pari moge da struva na staro,mercy!!! ;)

Отговорено

Е мнения има, но не ща да започвам... ;) Само че аз съм пробвал JC120. Перфектен чист усилвател - много добър, "бляскав", кристален чист звук и отвратителен драйв....

По-добре се снабди с някой Фендър за това за което искаш да свириш, по възможност лампов (леле сам аз не си вярвам че препоръчвам Фендър :happy: То най-добре Мачлес или Меса Лоунстар ама 'ноо паре).

Отговорено

Аз съм свирил с доста китарни кубета на Roland и най-вече със серията Jazz Chorus. Много са подходящи за джаз, чист саунд, донякъде и за блус. Но за жица и як драйв определено не са най-доброто решение. Някой клавиристи ги ползват за озвучаване на 'Фендер' пиано. Ако си слушал по-обстойно Джон Скофийлд, ще добиеш представа. В България с Roland свиреше Шибил Бенев, а в момента Ясен от ТеИП. И аз лично препоръчвам Фендер (лампа задължително).

Отговорено

roland jazz chorus

освен за джаз и реге е супер и за метьл балади

SCORPIONS , METALLICA , DREAM TEATHER

ЗАПИСВАТ 4ИСТИТЕ СИ КИТАРИ С НЕГО

АЗ СЬШО :violin:

Отговорено

За другите не знам ама Petrucci използва само Меса (IIc aко ме не лъже паметта - 2 парчета...) за чисти...

Отговорено

synchu пак не позна!!!! :singer:

има го сниман с Джаз Хорус !!!

и пак в китарни списания - си дава чейна за клийн с него

а дали в моменто или пък ти си го видял на определено място че е само с Меса - ок

ама той вече и от месата се отказа -

сега знам че зеадно с Блу Сарсено рекламират преамп - и то солидстейт на

ЛЕКСИКОН

Отговорено (Редактирано)
synchu пак не позна!!!! :singer:

има го сниман с Джаз Хорус !!!

и пак в китарни списания - си дава чейна  за клийн с него

а дали в моменто или пък ти си го видял на определено място че е само с Меса - ок

ама той вече и от месата се отказа -

сега знам че зеадно с Блу Сарсено рекламират преамп - и то солидстейт на

ЛЕКСИКОН

Е тез китарни списания много енигматични дето ги цитираш, от две-три години съм абониран за Guitar World, имам и 10 GuitarPlayer=a, освен т'ва и клиповете, в които китарния му техник съвместно с Петручи сглобяват рига му за турнето им миналата година и там само Меси има да го е .... може преди години да се е срещал бил с Джаз Корус може и тук таме да има некоя снимка, но Петручи винаги е използвал Меса...... :singer:

А от Меса не се е отказал....вЕрвай ми :singer:

http://www.johnpetrucci.com/equipment.html

Редактирано от synchu
Отговорено

Петручи е твърдо с Меса и едва ли скоро ще ги смени-просто там сделката е много сладка :angry: Колкото Роланд Джаз Корус-а-страшен усилвател е най-вече за чисти звуци защото има страшно много "хедруум" и тъй като е транзисторен няма изкривяване на чистития саунд от крайното стъпало когато го увеличаваш много, както го има характерно при ламповите крайни стъпала.

Владо