PupleHaze Публикувано Януари 9, 2008 Публикувано Януари 9, 2008 Въпроса ми е следния : на кое бихте заложили вие ? Защото прочетох доста матриал и пак незнам какво да правя. От една страна имам Vamp-a за който казват че има жестоки дистери, които звучат много по-добре от тези на Pod-a, а цената му е в пъти по ниска, но модулцийте въобще не ставали .Него съм го виждал ,чувал и знам горе долу за какво става въпрос.От друга страна имам Pod-a който нито съм го чувал нито съм го виждал и въобще не знам за какво става въпрос , само коментарчета някакви съм чел и няма къде да го пробвам,затова въпроса ми е повече към Pod юзерите. Слушал съм семпли от него, но не мога да им се доверя напълно. Затова искам някой да обясни как стоят нещата с Pod-a - струва ли си парите най-вече или може да намериш много по-надеждни и по-добре звучащи неща за по-малко пари. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Януари 9, 2008 Отговорено Януари 9, 2008 Определено - свирил съм доста пъти на POD XT и на Vamp2 и мисля, че POD-ът е доста над V-Amp-a. Не само модулациите - всичко му е по-добро. Цитирай
preIbanez Отговорено Януари 9, 2008 Отговорено Януари 9, 2008 ...Вамп-а според мен е много добър СПОРЕД ПАРИТЕ си процесор...обаче все пак имай в предвит че той е един вид имитация на ПОД...така че се предполага оригиналът да е по-стойностен...но един добре настроен Вамп в комбинация с прилична китара би ти свършил добра работа доколкото един процесор изобщо би могъл разбира се... Цитирай
sw1tched Отговорено Януари 9, 2008 Отговорено Януари 9, 2008 Слушал съм доста семпли и pod-a е в пъти по-добър. Цитирай
preIbanez Отговорено Януари 9, 2008 Отговорено Януари 9, 2008 ...така си е...не отричам...ама за малко повече пари може да си вземе усилвател на старо...което е още по-добре... Цитирай
PupleHaze Отговорено Януари 9, 2008 Автор Отговорено Януари 9, 2008 Да де , ама на мен ми трябва да сложа нещо което става за нещо по кабела м/у Ibanez-a и Hughes & Kettner-a. Pod-a през кубе как е ? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 9, 2008 Отговорено Януари 9, 2008 Че като имаш амп на къде отиваш с процесор Вземай камионетки , след това поне тях няма да си ги блъскаш в главата . Цитирай
preIbanez Отговорено Януари 9, 2008 Отговорено Януари 9, 2008 ...Човек недей да пре*аваш хубавия звук на Hughes & Kettner-а с разни посредствени дигитални симулации...ако не ти достига гайн-а вземи си камионче за буст...виж ако ти трябвт разни хоруси...дилеи и т.н. може и с процесор ама и там май със самосвалчета е по-добре... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Абе пичове, техниката е напълно достатъчно напреднала, за да се постига най-малкото пеиличен звук с по-скъпите процесори. Спрете с тези определения. Сега, да говорехме за Zoom505 разбирам... За неповторимостта на звука на амповете има доста теми из форума. Те наистина звучат по-добре донякъде, и при определени условия, но да не забравяме, че всеки е склонен да прави различни компромиси. Цитирай
Icarus Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Иво, що си мисля че в динакорда в Стара Загора ги имаше и двата, където с малко повече наглост може да направиш АБ тест? Цитирай
PupleHaze Отговорено Януари 10, 2008 Автор Отговорено Януари 10, 2008 Да де и аз така си мислех, ама онзи ден ходих и се оказа че има само Vamp-a ,а пък на Pod-a даже цената не можеше да ми каже пича. (lame) И тия хора очакват някой да иде и да си налее всичките спестявания при тях... Цитирай
keeper Отговорено Януари 14, 2008 Отговорено Януари 14, 2008 Малко скромен опит, свирил съм малко на ПОД ХТ и много на Вамп-2. Равносметката е че на мен диста на ПОД-а не ми хареса, клийна е супер. Като чистота на звука, ПОД-а е доста по добър - с Вамп-а си требе доста играчка за добър звук. В заключение ще кажа аз как си реших проблема - взех си Вамп ПРО - през ДИ-БОКС-а звукът е убииствен. По-добър от Вамп-2, по-евтин от ПОД-ХТ. Vamp-2 / 32 kHz POD-xt / 48 kHz V-amp PRO / 96 kHz Цитирай
Rammkopf Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 keeper, сега ако ме светнеш и заколко парички (и откъде) си купил Pro-то, много ще те обичам. А относно темата - POD XT съм слушал на запис и не ме блазнят "претоварените" му вериги. Звучи някакси като синтезатор (сигурно защото е синтезатор ). За чист тон - не съм го слушал, признавам. V-Amp 2 имам от януари 2003-та насам (баси, 5 години как литнаха! ) и съм много доволен от качеството на ефектите за тези пари. Разбира се, механически е малко тъпо изпълнен - микробутончетата му се скапаха бързо и се наложи подмяна. Иначе, според мен, е много добър като замисъл и става като изпълнение. Само да внеса дребна корекция - честотата му на семплиране няма 32kHz - едва 31,25kHz е. Цитирай
DILETANT Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 ^ Виж в раздела с продажбите. Имаше преди време един V Amp Pro. Цитирай
keeper Отговорено Януари 25, 2008 Отговорено Януари 25, 2008 честотата му на семплиране няма 32kHz - едва 31,25kHz е. Няма да издребняваме сега.......... иначе го взех от съфорумник - изгодно, цената няма да коментирам да не става флуд..... но несъжалявам за покупката - мисля че Про-то е много добро изпълнение и си свири чудесно, не го сравнявам с истинските лампови ампове - и няма смисъл, но за цифрова машина вади доста чист звук. Вамп2 звучи доста по-замазано и глухо - тук звукът е осезаемо по-чист. Ползвам го в комбинация с DSP 1000 pro и резултата е много задоволителен - ревърба му е малко еднообразен и скапва тона понякога - но през DSP-то нещата са по-добре. Освен това не съм го ползвал на сцена и немога да дам коментар. Слушал съм на живо V-AMPIRE LX1200H включен през DI-BOX са си към пулт което си е Вамп про - звучи страшно - особенно за тежък звук. Цитирай
Recommended Posts