Jump to content
Българският форум за музиканти

Грижа за музикалния инструмент(китара)


stratevcaster2

Recommended Posts

Какви основни грижи полагате за своята китара? Аз бърша под струните след всеко задълбочено свирене, понякога и грифа . Често забелязвам и че има под струните някакво нещо черно и гадно и го махам .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти.

 

Ами най-вече винаги си държа всички китари с меките калъфи, ако не свиря на тях в момента. Това е най-важното. Отделно преди и след свирене мажа струните с GHS Fast Fret. Когато сменям струни мажа грифа с лимоново масло, като това го правя средно 2-3 пъти годишно, въпреки че сменям струните доста по-често. И когато се сетя мажа тялото и грифа на китарата с един Guitar Polish спрей. Пробвах един repair, clean & polish комплект от пасти на Gibson и съм отвратен направо - след това всичко лепнеше :(

 

...и такива ми ти работи...

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм на същата процедура с фаст фрета :(Иначе от време на време с парцалче минавам около адаптарите, където се събира прах. Тва е в общи линии ;)

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

то фаст фрета всъщност каква му е функцията освен да зима високи . Използването му какво предотфратява както и полирането ?А относно къде държа музикалния си инструмент - на стената

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Fast fret-а омазнява малко грифа и струните заради,което не бива да се прекалява с него,в същото време чисти струните.Кърпичката,която върви с него при мен става яко мръсна след време,но е супер продукт.Има и една къпра на GHS,която маха повърхностния слой окис и също върши супер работа,но не е задължителна,моите ръце просто много се потят и се налага да инвестирам в такива неща.

Редактирано от spongebob
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трябва да го пробвам , аз не ползвам нищо въпреки че ръцете ми се потят но нямам проблем почиствам грифа със кърпа .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами след всяко по стабилно свирене избърсвам струните с кърпичка,салфетка.... .И забърсване когато има мн прах,с един парцал :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз (и в друга тема съм казвал) не си чистя и лъскам китарата и не виждам защо да го правя, само понякога мажа фборда с някакво масло (в никакъв случай краве или слънчогледово :hysterical: ) и почиствам с нещо мръсотиите по грифа че ме дразнят

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.