stratevcaster2 Публикувано Януари 5, 2008 Публикувано Януари 5, 2008 Какви основни грижи полагате за своята китара? Аз бърша под струните след всеко задълбочено свирене, понякога и грифа . Често забелязвам и че има под струните някакво нещо черно и гадно и го махам . Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 5, 2008 Отговорено Януари 5, 2008 Здрасти. Ами най-вече винаги си държа всички китари с меките калъфи, ако не свиря на тях в момента. Това е най-важното. Отделно преди и след свирене мажа струните с GHS Fast Fret. Когато сменям струни мажа грифа с лимоново масло, като това го правя средно 2-3 пъти годишно, въпреки че сменям струните доста по-често. И когато се сетя мажа тялото и грифа на китарата с един Guitar Polish спрей. Пробвах един repair, clean & polish комплект от пасти на Gibson и съм отвратен направо - след това всичко лепнеше ...и такива ми ти работи... Поздрави, Петър Цитирай
Traktorist Отговорено Януари 5, 2008 Отговорено Януари 5, 2008 Аз съм на същата процедура с фаст фрета Иначе от време на време с парцалче минавам около адаптарите, където се събира прах. Тва е в общи линии Поздрави Цитирай
MiroLambov Отговорено Януари 5, 2008 Отговорено Януари 5, 2008 Забърсвам струните и китарата с мек парцал след всяко свирене и я държа в калъфа винаги , когато не свиря. Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 5, 2008 Автор Отговорено Януари 5, 2008 то фаст фрета всъщност каква му е функцията освен да зима високи . Използването му какво предотфратява както и полирането ?А относно къде държа музикалния си инструмент - на стената Цитирай
spongebob Отговорено Януари 5, 2008 Отговорено Януари 5, 2008 (Редактирано) Fast fret-а омазнява малко грифа и струните заради,което не бива да се прекалява с него,в същото време чисти струните.Кърпичката,която върви с него при мен става яко мръсна след време,но е супер продукт.Има и една къпра на GHS,която маха повърхностния слой окис и също върши супер работа,но не е задължителна,моите ръце просто много се потят и се налага да инвестирам в такива неща. Редактирано Януари 5, 2008 от spongebob Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 5, 2008 Автор Отговорено Януари 5, 2008 трябва да го пробвам , аз не ползвам нищо въпреки че ръцете ми се потят но нямам проблем почиствам грифа със кърпа . Цитирай
Tobepawned Отговорено Януари 5, 2008 Отговорено Януари 5, 2008 Само мек парцал и препарат за прозорци Цитирай
ukeil Отговорено Януари 5, 2008 Отговорено Януари 5, 2008 ами след всяко по стабилно свирене избърсвам струните с кърпичка,салфетка.... .И забърсване когато има мн прах,с един парцал Цитирай
fluti Отговорено Януари 5, 2008 Отговорено Януари 5, 2008 С риск да стана банален - има няколко такива теми, ползвайте ТЪРСАЧКАТА! Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 6, 2008 Автор Отговорено Януари 6, 2008 стана не рискуваи така . Цитирай
fluti Отговорено Януари 6, 2008 Отговорено Януари 6, 2008 Е, по-добре банален, отколкото досаден. Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 6, 2008 Автор Отговорено Януари 6, 2008 така е . но според мен и двете не са от наи добрите качества . Та нека се върнем на темата . Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 6, 2008 Отговорено Януари 6, 2008 аз (и в друга тема съм казвал) не си чистя и лъскам китарата и не виждам защо да го правя, само понякога мажа фборда с някакво масло (в никакъв случай краве или слънчогледово ) и почиствам с нещо мръсотиите по грифа че ме дразнят Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Януари 6, 2008 Автор Отговорено Януари 6, 2008 ако не се потиш е напълно възможно да не го чистиш често Цитирай
Recommended Posts