Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Какви основни грижи полагате за своята китара? Аз бърша под струните след всеко задълбочено свирене, понякога и грифа . Често забелязвам и че има под струните някакво нещо черно и гадно и го махам .

Отговорено

Здрасти.

Ами най-вече винаги си държа всички китари с меките калъфи, ако не свиря на тях в момента. Това е най-важното. Отделно преди и след свирене мажа струните с GHS Fast Fret. Когато сменям струни мажа грифа с лимоново масло, като това го правя средно 2-3 пъти годишно, въпреки че сменям струните доста по-често. И когато се сетя мажа тялото и грифа на китарата с един Guitar Polish спрей. Пробвах един repair, clean & polish комплект от пасти на Gibson и съм отвратен направо - след това всичко лепнеше :(

...и такива ми ти работи...

Поздрави,

Петър

Отговорено

Аз съм на същата процедура с фаст фрета :(Иначе от време на време с парцалче минавам около адаптарите, където се събира прах. Тва е в общи линии ;)

Поздрави

Отговорено

то фаст фрета всъщност каква му е функцията освен да зима високи . Използването му какво предотфратява както и полирането ?А относно къде държа музикалния си инструмент - на стената

Отговорено (Редактирано)

Fast fret-а омазнява малко грифа и струните заради,което не бива да се прекалява с него,в същото време чисти струните.Кърпичката,която върви с него при мен става яко мръсна след време,но е супер продукт.Има и една къпра на GHS,която маха повърхностния слой окис и също върши супер работа,но не е задължителна,моите ръце просто много се потят и се налага да инвестирам в такива неща.

Редактирано от spongebob
Отговорено

ами след всяко по стабилно свирене избърсвам струните с кърпичка,салфетка.... .И забърсване когато има мн прах,с един парцал :virtuoz:

Отговорено

аз (и в друга тема съм казвал) не си чистя и лъскам китарата и не виждам защо да го правя, само понякога мажа фборда с някакво масло (в никакъв случай краве или слънчогледово :hysterical: ) и почиствам с нещо мръсотиите по грифа че ме дразнят