Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Нееее, Много просто решение, с няколко обръщания и намираеми компоненти (като се запази възможността за паралелна работа по захранване със разпространените "минуси на маса"). Мога да обявя и награда от няколко германиеви транзистора...

Редактирано от Parni_Valjak
  • Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
да не си объркал свързването на транзистора

Не съм, мерих го. Намерих му базата(едно от двете крачета, които имат нещо като боя отдолу) и от там ми дойдоха емитера и другото го забравих. Не знам от какво е. А транзистора прав ли трябва да е или обратен?

Отговорено
Нееее, Много просто решение, с няколко обръщания и намираеми компоненти (като се запази възможността за паралелна работа по захранване със разпространените "минуси на маса"). Мога да обявя и награда от няколко германиеви транзистора...

Имаш предвид, да се сметне схемата за PNP транзистор ли?

Отговорено

Евтиме на прав път си, но няма какво да се пресмята. Само трябва да се преработи схемата с няколко неща предвид - обръщане на полярностите и запазване на общата маса, така, че при куплиране с други ефекти, хранещи се се с +9v спрямo нулата да не става късо в захранването... т.е пак минусът да е на маса ...:wacko:

Отговорено

Значи всичко си проверих на ново, уиринга си пооправих и постигнах само чист звук :wacko::(:) Къде може да е проблема? Не е в транзистора, защото него го обърнах няколко пъти и последния ми изкара чистия звук. Моля ви помагайте!

Отговорено (Редактирано)

Добре де, споко! Няма да оставя магарето в калта...

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/321/80243_308.JPG

Идиотско е това качване на картинки, в други форуми е автоматизирано, а тук вечно трябва да се чудя коя опция да ползвам, за да не ми се сърди INVISION-a...

Както казах просто и лесно решение... И транзисторите се намират...

Редактирано от Parni_Valjak
Отговорено

Започна да ми загрява реотана.

Искаше да ни покажеш решение с пнп транзистор, но масата да си остане маса на жаковете..

ясно.. Наистина пнп германиеви се намират по-лесно :)

Еми късно загрях :)

Отговорено

една снимка на работещ пай :recourse:

Май трябваше да го кръстя това American Pie - жесток филм, особено последната серия дет ония се нагълта с конска.... хм.. :)

79620_936.JPG

Отговорено

^ Виж как се казва темата : бустер с германиев транзистор а не дистър

ако искаш да криви смени гейн пота с по-голям - сложи 10к и ще криви леко.

От 1 транзистор не можеш да направиш метълзона :yes:

Отговорено

Много се извинявам, не знаех, че бустерите не кривят. Аз така си мислех, защото четох на схемата на това, че било и овърдрайв :yes:

Изтрийте ми постовете.