Parni_Valjak Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 (Редактирано) Нееее, Много просто решение, с няколко обръщания и намираеми компоненти (като се запази възможността за паралелна работа по захранване със разпространените "минуси на маса"). Мога да обявя и награда от няколко германиеви транзистора... Редактирано Януари 11, 2008 от Parni_Valjak Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 11, 2008 Автор Отговорено Януари 11, 2008 (Редактирано) входният буфер на повечето бос камиончета ? 10к от емитер към маса, 510k от базата към 1/2V ? Редактирано Януари 11, 2008 от Nikifena Цитирай
RichieSambora Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 да не си объркал свързването на транзистора Не съм, мерих го. Намерих му базата(едно от двете крачета, които имат нещо като боя отдолу) и от там ми дойдоха емитера и другото го забравих. Не знам от какво е. А транзистора прав ли трябва да е или обратен? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Нееее, Много просто решение, с няколко обръщания и намираеми компоненти (като се запази възможността за паралелна работа по захранване със разпространените "минуси на маса"). Мога да обявя и награда от няколко германиеви транзистора... Имаш предвид, да се сметне схемата за PNP транзистор ли? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Евтиме на прав път си, но няма какво да се пресмята. Само трябва да се преработи схемата с няколко неща предвид - обръщане на полярностите и запазване на общата маса, така, че при куплиране с други ефекти, хранещи се се с +9v спрямo нулата да не става късо в захранването... т.е пак минусът да е на маса ... Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 11, 2008 Автор Отговорено Януари 11, 2008 Parni_Valjak, нещо не мога да хвана идеята която имаш на предвид... или аз се бъркам нещо Цитирай
RichieSambora Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 Значи всичко си проверих на ново, уиринга си пооправих и постигнах само чист звук Къде може да е проблема? Не е в транзистора, защото него го обърнах няколко пъти и последния ми изкара чистия звук. Моля ви помагайте! Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 (Редактирано) Добре де, споко! Няма да оставя магарето в калта... http://www.picvalley.net/v.php?p=u/321/80243_308.JPG Идиотско е това качване на картинки, в други форуми е автоматизирано, а тук вечно трябва да се чудя коя опция да ползвам, за да не ми се сърди INVISION-a... Както казах просто и лесно решение... И транзисторите се намират... Редактирано Януари 11, 2008 от Parni_Valjak Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 11, 2008 Автор Отговорено Януари 11, 2008 Започна да ми загрява реотана. Искаше да ни покажеш решение с пнп транзистор, но масата да си остане маса на жаковете.. ясно.. Наистина пнп германиеви се намират по-лесно Еми късно загрях Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 11, 2008 Отговорено Януари 11, 2008 виждал съм и такава модификация Fuzz Face със AC128 и - на маса Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 18, 2008 Автор Отговорено Януари 18, 2008 една снимка на работещ пай Май трябваше да го кръстя това American Pie - жесток филм, особено последната серия дет ония се нагълта с конска.... хм.. Цитирай
RichieSambora Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Значи пак съм аз. Всичко е ОК, ама само звука минава и не иска да го изкриви. Чист влиза и чист излиза Някой може ли да ми помогне? Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 18, 2008 Автор Отговорено Януари 18, 2008 ^ Виж как се казва темата : бустер с германиев транзистор а не дистър ако искаш да криви смени гейн пота с по-голям - сложи 10к и ще криви леко. От 1 транзистор не можеш да направиш метълзона Цитирай
RichieSambora Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Много се извинявам, не знаех, че бустерите не кривят. Аз така си мислех, защото четох на схемата на това, че било и овърдрайв Изтрийте ми постовете. Цитирай
Recommended Posts