Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с звукова карта


Nauticus

Recommended Posts

Имам нужда от помощ! Днес си купих аудио интерфейс на M-Audio Firewire Solo и след всички процедури по инсталиране на драйвери и туй онуй брат ми каза, че за да заработи трябвало да си спра старата аудио карта (тази която фабрично си е на дъното) вярно ли е това? Новата карта си работи, мога да си слушам музика на нея. Главният проблем е, че на самия миксер към интерфейса когато подам сигнал го отчита , но по никакъв начин не мога да го чуя обратно??? Използвам Reaper за звукозапис, но там не отчита никакъв сигнал??? Откъде идва това разминаване, трябва нещо в настройките ли да направя моля ви ако някой има опит да помогне?!

 

Мерси предварително :)

 

P.S. Бах и написах "с" преди "звукова" в заглавието :);)

Редактирано от Nauticus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По първия въпрос - не е задължително да спираш втрадената звукова карта, спокойно могат да си работят и двете - те са на различни шини, така, че конфликт не би трябвало да има.

По втория въпрос - RTFM! Вярно, че не е по мъжки, но върши работа. :metalist:

(RTFM=ReadTheF**ckingManual)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много аз бях на същото мнение за съвместимостта :metalist:

Въпреки, че TFM е само 3 страници с описание на "коя врътка на солото за какво е", след ровичкане успях да го разгадая (все пак ми е за първи път damn it). Проблемът обаче остава, че Reaper-a не иска да ми изкара сигнал. Има ли възможност двете да не са съвместими? Сега мисля да пробвам с Abelton Live пък да видим. Също интересното е, че Pro Tools-a не иска да ми стартира, защото не намира М-Аудио хардуер-а! :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах M-Audio FireWire Audiophile (която е супер сходна с твоята) и работеше като пушка с Reaper. Също така с Ableton, Cubase и каквото се сетиш. Под ХР, Глиста, МакОС Х. Мисля, че нещо не правиш като хората, не вярвам проблема да е от картата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдам оказа се, че проблема не е от картата а от липсата на хубав manual, който да ми помогне. Оправих се все пак вече няма никакви оплаквания :wallbash: Мерси за помощта!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.