Nauticus Публикувано Декември 27, 2007 Публикувано Декември 27, 2007 (Редактирано) Имам нужда от помощ! Днес си купих аудио интерфейс на M-Audio Firewire Solo и след всички процедури по инсталиране на драйвери и туй онуй брат ми каза, че за да заработи трябвало да си спра старата аудио карта (тази която фабрично си е на дъното) вярно ли е това? Новата карта си работи, мога да си слушам музика на нея. Главният проблем е, че на самия миксер към интерфейса когато подам сигнал го отчита , но по никакъв начин не мога да го чуя обратно??? Използвам Reaper за звукозапис, но там не отчита никакъв сигнал??? Откъде идва това разминаване, трябва нещо в настройките ли да направя моля ви ако някой има опит да помогне?! Мерси предварително P.S. Бах и написах "с" преди "звукова" в заглавието Редактирано Декември 27, 2007 от Nauticus Цитирай
presly Отговорено Декември 28, 2007 Отговорено Декември 28, 2007 По първия въпрос - не е задължително да спираш втрадената звукова карта, спокойно могат да си работят и двете - те са на различни шини, така, че конфликт не би трябвало да има. По втория въпрос - RTFM! Вярно, че не е по мъжки, но върши работа. (RTFM=ReadTheF**ckingManual) Цитирай
Nauticus Отговорено Декември 28, 2007 Автор Отговорено Декември 28, 2007 Мерси много аз бях на същото мнение за съвместимостта Въпреки, че TFM е само 3 страници с описание на "коя врътка на солото за какво е", след ровичкане успях да го разгадая (все пак ми е за първи път damn it). Проблемът обаче остава, че Reaper-a не иска да ми изкара сигнал. Има ли възможност двете да не са съвместими? Сега мисля да пробвам с Abelton Live пък да видим. Също интересното е, че Pro Tools-a не иска да ми стартира, защото не намира М-Аудио хардуер-а! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 28, 2007 Отговорено Декември 28, 2007 Имах M-Audio FireWire Audiophile (която е супер сходна с твоята) и работеше като пушка с Reaper. Също така с Ableton, Cubase и каквото се сетиш. Под ХР, Глиста, МакОС Х. Мисля, че нещо не правиш като хората, не вярвам проблема да е от картата... Цитирай
Nauticus Отговорено Декември 29, 2007 Автор Отговорено Декември 29, 2007 Мдам оказа се, че проблема не е от картата а от липсата на хубав manual, който да ми помогне. Оправих се все пак вече няма никакви оплаквания Мерси за помощта! Цитирай
Recommended Posts