Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет в избора на кубе моля


Azwraith

Recommended Posts

Здравеите.Много съм мислил дали да си взема нова китара или ново кубе защото и китарата ми и кубето ми са full-crap.Китарата е Squier Stratocaster а кубето също е Squier SP10.Но тъи като кубето е с 3 потенциометара Volume,Treble,Bass и звука му е ... реших него да сменя първо него.Китарата според мен е добре за сега нямам оплаквания като изклучим това че е с 3 single coil :) Търся си кубе с което да свиря предимно метал хард рок и такива тежки неща.Фен съм на металика и свиря техни песни :icon_shithappens: Спрял съм се на марка Marshall и Randall.Ако може да ми препоръчате нещо за около 300-400 лева ще бъда благодарен.Мерси предварително :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 300-400 лв. нищо не ти препоръчвам. Не може да се купи добър усилвател за тези пари, освен ако не е някоя наистина добра оферта втора ръка.

 

Добрите неща ги тръси над 800 лв. Сори, това е истината ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така за Металица -никога няма да изкараш техния звук със сингъл-койл адаптери (и със Скуайъра),освен кубето сложи един хъмбъкър,ако не можеш да си позволиш друга китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами това за хамбъкъра не знам как става цялата работа смисъл колко струва какъв да си взема как се сменя.А за кубето щом като нямя за тези пари кубе каквото искам тогава да попитам за някакво кубе което да е за тези пари и да си струва понеже моето наистина е много зле.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За хъмбъкъра не се безпокой,като си купиш ще видиш, че се продава със схема за връзване.Цените са от 15 до 170лв.Поразрови се в нета и огледаи саитовете на фирмите за адаптери.А за комбото, отиваш пробваш и ако ти хареса вземаш.Все ще е по-добре от твоето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами проблема е че в Сливен не продават кубета никъде а само по поръчка.Иначе щях да съм го направил тва до сега.И ако може да ми препоръчате някакъв хамбъкър между 50-100 лева.А и сигурно за да сложа хамбъкъба ще трябва да си зема и нова плочка за китарата понеже едва ли хамбъкъра ще се събере на мястото на 1 сингъл.

Редактирано от Azwraith
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има хъмбъкъри в сингъл корпус, което ти решава проблема с плочката.Аз ползвам такива.За съжаление не мога да ти препоръчам нищо за тези пари, защото аз си взех малко по-скъпички и не съм се интересувал от другите марки и модели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Seymour Duncan SJBJ-1 JB Jr.Bridge.Нов около 160лв. на мен ми изпадна от форума за 120.Нек позицията е някакъв които свалих от поръчкова бг китара (пак е хъмбъкър) и звучи УЧУДВАЩО прилично.А на мидъл позиция оставих един сингъл за цвят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе човека не е за дънкън - просто другата му техника не е на такова ниво че да се хвърли на висок клас адаптер.

Вземаш нова плочка за 20-30лв или изрязваш тая нищо че ще има дупки от сингъла :recourse: и има разни евтини хъмбъкери като jhs, wilkinson - сега незнам колко са но аз взех лятото за 35лв - 15килоома с керамичен магнит - не е марков но е екстра за метълии, даже беше парафиниран, а когато си сложих преди бая време на Скуайъра хъмбъкер (за друг ства въпрос) просто все едно взех друга китара - всякакъв метъл зазвуча добре

оглеждай се във форума често виждам от разни ибанци смъквани и тн по 30-40лв. Свързването ако толкова не разбираш - прехвърляш всичко на новата плочка и разпояваш стария адаптер и започваш новия на същите места :recourse:

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен това, често малките хъмбъкери за стратове не звучат точно като големи хъмбъкери.

Възможно е понякога и да са по-слаби като амплитуда от средностатистическия голям хъмбъкер.

 

Да, наистина, има хъмбъкери за по 25-50лв, които стават идеално за твоите цели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наглеждай и за кубета.

Има много добри оферти понякога.

и аз така бих те посъветвал, щото аз лично съм попадал на много топ-оферти... а и ако смениш кубето разликата ще е доста по-осезаема, отколкото адаптерите... особено ако попаднеш на нещо яко. Успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.