Jump to content
Българският форум за музиканти

здравейте, пак съм аз


The_Final_Cut

Recommended Posts

Така, значи днес отидох до близкия музикален магазин с един авер, да му избирам акустична китара, и взех че се поинтересувах отново за синтазаторите и продавача ми предложи Yamaha AN1x, за цена от 800 лв. Стори ми се много добро и сега се чудя дали да врънкам нашите да ми го купят. Вие как мислите, заслужава ли си? Принципно аудио картата ми не е професионална, май няма MIDI, но иначе предполагам че все ще намеря от къде да си взема звуци. Другия ми въпрос - казаха ми за някакъв MIDI - USB кабел дето струва около 90 лева...чрез него ще може ли да си прехвърлям звуци на синтезатора? Мерси предварително :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да прехвърляш звуци по МИДИ е невъзможно. Може да намериш софтуерен вариант на AN1x с който да редактираш бленди, като МИДИ предава твоите корекции на синтезатора. По този начин е по-прегледно за редакция (същия ефект се постига и с работа върху самия синт. Иначе избора е добър. Синта е интересен :цифров който имитира (доста успешно) аналогов синт (доколкото това е възможно)

 

P.S. Уточнявам, че до сега няма цифров синт който да имитира функциите, дълбочината на звука и т.н. на MOOG Prodigy например

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи нямам нужда от компютър? Гледах в Youtube че на същия синт, някакъв свиреше много корав транс. ( www.youtube.com/watch?v=PK4pNCEdn7Y) Тези звуци могат да се постигнат с редактиране върху самия синтезатор, не е необходим компютър така ли?

Редактирано от The_Final_Cut
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Да прехвърляш звуци по МИДИ е невъзможно ...

 

Да прехвърляш звуци през МИДИ порт Е възможно, както е възможно и да прехвърляш ДжиПиЕс навигационен сигнал :ph34r: - стига това да е предвидено в хардуера и да имаш нужния драйвер.

Все пак нека не забравяме, че МИДИ е просто комуникационен порт, през който при добро желание и достатъчно знания - всичко е възможно. АЛЕСИС СР-16 има опция за дъмп на паметта през МИДИ порта, че даже и през един специален аудио порт !! Същата възможност за дъмп на паметта през МИДИ има и преампа ми Меса Триаксис. Това означава, че потребителски блокове от данни, които на практика нямат нищо общо с МИДИ, могат спокойно да се трансферират в двете посоки (т.е. тези операции са предвидени в хардуеъра).

Друг е въпроса, че това би било "икономически неефективно" при наличието на по-нови и и далеч по-бързи портове. Ако все пак МИДИ порта е единсвената възможност за комуникация с дадено устройство - то спокойно би могъл да се използва за трансфер на данни от произволен тип - пачове, звуци, настройки ...

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да му пиша, проверих, че я няма тази функция an1x, и това е складиране на данни преди да започнат да слагат флопита на клавирите. След това тази функция отпада. А второ на ръка, е че тази информация може да се чете само от идентичен клавир, а човека имаше съвсем друго в предвид във въпроса си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти!

 

Ако си вземеш YAMAHA AN1x ми пиши,ще ти изпратя на пощата доста звуци за него+едитора за него,с който по-лесно можеш да редактираш звуците и параметрите на синта,също да получаваш и изпращаш звуци.Имам даже същата банка със звуци,която си гледал и чул от youtube.com

За самия синтезатор мога да ти кажа,че ми е от любимите,доста го използвам,доста добре имитира старите аналогови синтове,нищо че е цифров.Даже бих го сложил в една група с CLAVIA NORD LEAD и ACCESS VIRUS,нищо че е по-евтин от тях.Имам ACCESS VIRUS,наистина е по-добър,но YAMAHA AN1x не му отстъпва с много.Аз,както ти казах,ми е доста любим и го използвам в почти всеки мой трак,може да чуеш малко от нещата ми тук:

 

http://www.myspace.com/dopebuzz

 

Не всичко е изсвирено с YAMAHA AN1x,но участва пълноценно.

 

За звуци можеш да му изпращаш по MIDI път с едитора за него,или ако звуците са в MIDI формат,пак през мидито,но с някоя секвенсерна програма,CUBASE,SONAR и т.н.И да нямаш хубава звукова карта става и с миди кабел през гейм порта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драги Господин Кът... И аз бях онзи ден при уважаемия Тинко от Динакорд и го питах за клавирите които ме интересуват...Той не беше особено заинтеерсуван и само гледаше да ми набута тази ямаха която е предложил на теб :) Колко била изгодна цената и бла бла..незнам дали е добър синтезатора ..изглежда ми подходящ за човек на средно ниво нооо дали в това че го бута на всички има някаква уловка...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросния синт при Тинко го пробвах и останах супер доволен от звука му . Обаче цената лееко ме притеснява . Каква е разликата между cn1x и an1x ? Защото CN струва около 350-400 , а за AN Тинко иска 800 ... Иначе ти за какъв стил ще го ползваш ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе аз принципно мислех да си взема най-обикновен клавир, с еди-колко-си вградени звука, без Pitch Bend и подобни. Обаче в последствие си викам - абе аз що да не си взема един синтезатор. Дето ще го продавам после тоя клавир и ще си купувам нов синтезатор, направо мога да си взема нещо хубаво. Проблема е че хал-хабер си нямам от синтезатори и такива неща, никога не съм работил. И ми е пълна мъгла, как се правят звуците, как се осъществава връзка с компютър и т.н. Баща ми искаше да ми взима Yamaha Clavinova, аз обаче като му казах че при Тинко отива на 2000 и нещо се отказа. После Тинко ми показа този AN1x и мен ми се струва приемливо предложение. Аз предимно като пиано ще го ползвам в началото, ама после като понапредна малко искам да започна да свиря електронно и така нататък... А въпросния CN1x струва ли си?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да ти кажа - като гледам разликата между CS-1X и AN-1X е в генераторите . Аз лично бих взел за електронна музика AN-1X , а за рок-музика (каквато аз обичам) CS-1X , защото CS-а е на XG wavetable синтез , а AN-а е на DCO-та .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля че споменах че съм индианец в тази насока, би ли обяснил горе-споменатите синтези? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе и аз не съм много навътре , само да не объркам нещо ...

Та ! Wavetable синтеза е на принципа на семплерите - всичко е в PCM Wav формат , всеки тон и неговите слоеве за динамиката . Тоест звуците са готови и корекциите по тях са по-сложни и ограничени . Подходящ е за акустични инструменти най-вече . Пиана , китари , барабани , органи най-лесно и най-добре звучат при този вид синтез .

 

Виртуално-аналоговия синтез (при An1x) се базира на дигитално-контролирани генератори (или още осцилатори) . Оттам идва и съкращението DCO (Digitally Controled Oscillator) . Там звука се стреми към клонинг на старите аналогови синтезатори - Moog , ARP , така нататък ... Звука е класика в електронната музика

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако му трябва обикновена GM банка да взима Cs1x, ако иска да прави хубави бленди, тогава избора е an1x.

 

П.П. GM банката на cs1x не е и от най-хубавите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Де го тоз синт, бре!?? Кой го продава?

Ъ?

Че ми требе за доокомплектоване на бибитките.

Сериозно се интересувам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Динакорд-Варна при Тинко . Можеш да се обадиш да ти го пренесат до по-близък магазин от веригата Динакорд .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.