The_Final_Cut Публикувано Декември 22, 2007 Share Публикувано Декември 22, 2007 Така, значи днес отидох до близкия музикален магазин с един авер, да му избирам акустична китара, и взех че се поинтересувах отново за синтазаторите и продавача ми предложи Yamaha AN1x, за цена от 800 лв. Стори ми се много добро и сега се чудя дали да врънкам нашите да ми го купят. Вие как мислите, заслужава ли си? Принципно аудио картата ми не е професионална, май няма MIDI, но иначе предполагам че все ще намеря от къде да си взема звуци. Другия ми въпрос - казаха ми за някакъв MIDI - USB кабел дето струва около 90 лева...чрез него ще може ли да си прехвърлям звуци на синтезатора? Мерси предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kalinpetkov Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 Да прехвърляш звуци по МИДИ е невъзможно. Може да намериш софтуерен вариант на AN1x с който да редактираш бленди, като МИДИ предава твоите корекции на синтезатора. По този начин е по-прегледно за редакция (същия ефект се постига и с работа върху самия синт. Иначе избора е добър. Синта е интересен :цифров който имитира (доста успешно) аналогов синт (доколкото това е възможно) P.S. Уточнявам, че до сега няма цифров синт който да имитира функциите, дълбочината на звука и т.н. на MOOG Prodigy например Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The_Final_Cut Отговорено Декември 22, 2007 Автор Share Отговорено Декември 22, 2007 (Редактирано) Значи нямам нужда от компютър? Гледах в Youtube че на същия синт, някакъв свиреше много корав транс. ( www.youtube.com/watch?v=PK4pNCEdn7Y) Тези звуци могат да се постигнат с редактиране върху самия синтезатор, не е необходим компютър така ли? Редактирано Декември 22, 2007 от The_Final_Cut Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Декември 22, 2007 Share Отговорено Декември 22, 2007 (Редактирано) ... Да прехвърляш звуци по МИДИ е невъзможно ... Да прехвърляш звуци през МИДИ порт Е възможно, както е възможно и да прехвърляш ДжиПиЕс навигационен сигнал - стига това да е предвидено в хардуера и да имаш нужния драйвер. Все пак нека не забравяме, че МИДИ е просто комуникационен порт, през който при добро желание и достатъчно знания - всичко е възможно. АЛЕСИС СР-16 има опция за дъмп на паметта през МИДИ порта, че даже и през един специален аудио порт !! Същата възможност за дъмп на паметта през МИДИ има и преампа ми Меса Триаксис. Това означава, че потребителски блокове от данни, които на практика нямат нищо общо с МИДИ, могат спокойно да се трансферират в двете посоки (т.е. тези операции са предвидени в хардуеъра). Друг е въпроса, че това би било "икономически неефективно" при наличието на по-нови и и далеч по-бързи портове. Ако все пак МИДИ порта е единсвената възможност за комуникация с дадено устройство - то спокойно би могъл да се използва за трансфер на данни от произволен тип - пачове, звуци, настройки ... Редактирано Декември 22, 2007 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kalinpetkov Отговорено Декември 23, 2007 Share Отговорено Декември 23, 2007 Преди да му пиша, проверих, че я няма тази функция an1x, и това е складиране на данни преди да започнат да слагат флопита на клавирите. След това тази функция отпада. А второ на ръка, е че тази информация може да се чете само от идентичен клавир, а човека имаше съвсем друго в предвид във въпроса си! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
s.y.n.t.h Отговорено Декември 23, 2007 Share Отговорено Декември 23, 2007 Здрасти! Ако си вземеш YAMAHA AN1x ми пиши,ще ти изпратя на пощата доста звуци за него+едитора за него,с който по-лесно можеш да редактираш звуците и параметрите на синта,също да получаваш и изпращаш звуци.Имам даже същата банка със звуци,която си гледал и чул от youtube.com За самия синтезатор мога да ти кажа,че ми е от любимите,доста го използвам,доста добре имитира старите аналогови синтове,нищо че е цифров.Даже бих го сложил в една група с CLAVIA NORD LEAD и ACCESS VIRUS,нищо че е по-евтин от тях.Имам ACCESS VIRUS,наистина е по-добър,но YAMAHA AN1x не му отстъпва с много.Аз,както ти казах,ми е доста любим и го използвам в почти всеки мой трак,може да чуеш малко от нещата ми тук: http://www.myspace.com/dopebuzz Не всичко е изсвирено с YAMAHA AN1x,но участва пълноценно. За звуци можеш да му изпращаш по MIDI път с едитора за него,или ако звуците са в MIDI формат,пак през мидито,но с някоя секвенсерна програма,CUBASE,SONAR и т.н.И да нямаш хубава звукова карта става и с миди кабел през гейм порта. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GarF Отговорено Декември 23, 2007 Share Отговорено Декември 23, 2007 Драги Господин Кът... И аз бях онзи ден при уважаемия Тинко от Динакорд и го питах за клавирите които ме интересуват...Той не беше особено заинтеерсуван и само гледаше да ми набута тази ямаха която е предложил на теб Колко била изгодна цената и бла бла..незнам дали е добър синтезатора ..изглежда ми подходящ за човек на средно ниво нооо дали в това че го бута на всички има някаква уловка... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Декември 23, 2007 Share Отговорено Декември 23, 2007 Въпросния синт при Тинко го пробвах и останах супер доволен от звука му . Обаче цената лееко ме притеснява . Каква е разликата между cn1x и an1x ? Защото CN струва около 350-400 , а за AN Тинко иска 800 ... Иначе ти за какъв стил ще го ползваш ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The_Final_Cut Отговорено Декември 24, 2007 Автор Share Отговорено Декември 24, 2007 Абе аз принципно мислех да си взема най-обикновен клавир, с еди-колко-си вградени звука, без Pitch Bend и подобни. Обаче в последствие си викам - абе аз що да не си взема един синтезатор. Дето ще го продавам после тоя клавир и ще си купувам нов синтезатор, направо мога да си взема нещо хубаво. Проблема е че хал-хабер си нямам от синтезатори и такива неща, никога не съм работил. И ми е пълна мъгла, как се правят звуците, как се осъществава връзка с компютър и т.н. Баща ми искаше да ми взима Yamaha Clavinova, аз обаче като му казах че при Тинко отива на 2000 и нещо се отказа. После Тинко ми показа този AN1x и мен ми се струва приемливо предложение. Аз предимно като пиано ще го ползвам в началото, ама после като понапредна малко искам да започна да свиря електронно и така нататък... А въпросния CN1x струва ли си? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Декември 24, 2007 Share Отговорено Декември 24, 2007 Ами да ти кажа - като гледам разликата между CS-1X и AN-1X е в генераторите . Аз лично бих взел за електронна музика AN-1X , а за рок-музика (каквато аз обичам) CS-1X , защото CS-а е на XG wavetable синтез , а AN-а е на DCO-та . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The_Final_Cut Отговорено Декември 24, 2007 Автор Share Отговорено Декември 24, 2007 Аз мисля че споменах че съм индианец в тази насока, би ли обяснил горе-споменатите синтези? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Декември 24, 2007 Share Отговорено Декември 24, 2007 Бе и аз не съм много навътре , само да не объркам нещо ... Та ! Wavetable синтеза е на принципа на семплерите - всичко е в PCM Wav формат , всеки тон и неговите слоеве за динамиката . Тоест звуците са готови и корекциите по тях са по-сложни и ограничени . Подходящ е за акустични инструменти най-вече . Пиана , китари , барабани , органи най-лесно и най-добре звучат при този вид синтез . Виртуално-аналоговия синтез (при An1x) се базира на дигитално-контролирани генератори (или още осцилатори) . Оттам идва и съкращението DCO (Digitally Controled Oscillator) . Там звука се стреми към клонинг на старите аналогови синтезатори - Moog , ARP , така нататък ... Звука е класика в електронната музика Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kalinpetkov Отговорено Декември 26, 2007 Share Отговорено Декември 26, 2007 Ако му трябва обикновена GM банка да взима Cs1x, ако иска да прави хубави бленди, тогава избора е an1x. П.П. GM банката на cs1x не е и от най-хубавите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Leclerc Отговорено Декември 27, 2007 Share Отговорено Декември 27, 2007 Де го тоз синт, бре!?? Кой го продава? Ъ? Че ми требе за доокомплектоване на бибитките. Сериозно се интересувам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Декември 27, 2007 Share Отговорено Декември 27, 2007 В Динакорд-Варна при Тинко . Можеш да се обадиш да ти го пренесат до по-близък магазин от веригата Динакорд . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts