superkosta Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 Аз също съм левичар.Свирех на китара преди около 16-17 години и тогава свирех с нормална китара.Свирех така около 5 години, но заради вдървената си дясна ръка се отказах от китарата. От два дена съм започнал да се уча да свиря огледално (наобратно). Така че и аз се присъединявам към клуба на левичарите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Winchester Отговорено Юли 11, 2011 Share Отговорено Юли 11, 2011 хехе супер тема.. хубаво е от време на време някой да се сеща и за нас левичарите (: и аз съм левичарка.. за писане и рисуване мога да използвам и двете ръце тъй като като малка майка ми ме учеше да пиша с дясната ръка но нали съм голям инат и винаги трябва да правя на пук си продължих с лявата но за китарата просто не мога да възприема 'нормалния' захват и си свиря с лява ръка в началото опитах да свиря с дясна ръка ама йок.. не ми се получаваше просто и се наложи баща ми да ми обърне струните и така си свиря до ден днешен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kuulan Отговорено Юли 11, 2011 Share Отговорено Юли 11, 2011 Я,имало и тема за НАС....Еми вътре съм! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dickens Отговорено Юли 11, 2011 Share Отговорено Юли 11, 2011 От леворъките машини, май май Tommi Iommi ми е най-голямото вдъхновение. За сведение Tommi Iommi не в левичар Наркотиците не прощават! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
polaris Отговорено Юли 11, 2011 Share Отговорено Юли 11, 2011 За още малко сведения, казва се Тони Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dickens Отговорено Юли 11, 2011 Share Отговорено Юли 11, 2011 За още малко сведения, казва се Тони ха ха, верно, ама нали така съм свикнал, просто го копнах от пича Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IvanIvanov Отговорено Юли 12, 2011 Share Отговорено Юли 12, 2011 (Редактирано) И аз също съм левичар и имам едно много добро предложение http://shop.visiarts.net/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=4617&category_id=33&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=3 ... хвърлете едно око на тази китара ... до 2-3 месеца ще си я поръчам един приятел си поръча тази и остана много доволен _____________________________________________________________________________________________ Редактирано Юли 12, 2011 от IvanIvanov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IvanIvanov Отговорено Юли 12, 2011 Share Отговорено Юли 12, 2011 И аз също съм левичар и имам едно много добро предложение http://shop.visiarts.net/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=4617&category_id=33&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=3 ... хвърлете едно око на тази китара ... до 2-3 месеца ще си я поръчам един приятел си поръча тази и остана много доволен _____________________________________________________________________________________________ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrNikolov Отговорено Декември 11, 2011 Share Отговорено Декември 11, 2011 През последните дни изчетох всичката информация отностно левичарите, лефт хенд китарите и т.н. Стигнах до огромното заключение, че хората като мен(тепърва навлизащи в света на музиката и китарите с недостатъчно парични средства) are screwed. Миналата седмица грабнах китарата на приятел(ибанец-убиец ) да преценя как ще ми е по-удобно да свиря.Оказа се, че с перото в дясната ръка ми е много по-трудно от колкото в лявата, а пък с грифа работя еднакво добре и с 2те ръце.Продължавам да си търся китара за левичари Всичко си върша с лявата ръка, едиственото за което ползвам дясната е да си държа и другата вилица. П.С:Случайно някой да е виждал(чувал) евтини акустични китари за левичари(първа,втора,трета ръка)?В Пловдив по магазините има само по поръчки, ама и те са с едни дебели цени.В Динакорда също са далеч от ценовиа ми диапазон, а xxxx вече не работят. Поздрави, Александър Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tatkoogi Отговорено Декември 12, 2011 Share Отговорено Декември 12, 2011 Добре дошъл в клуба! Нали знаеш защо на Йоан му викат - "златоуст" /имам предвид вица/, е и при тебе така - без парички няма да стане работата. Лефт-хенд китарите са доста по-рядко срещани и съответно по-скъпи, обаче нищо не пречи да пробваш с обява в "купувам". До тогава или карай така или ако ти е по-удобно обръщай струните. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Декември 12, 2011 Share Отговорено Декември 12, 2011 И аз да се разпиша в клуба. Още от малък си хващах десните китари наобратно и така свикнах. По късно като се сдобих вече и с собствена китара, е беше дясна кремонка де , но веднага си и врътнах струните като за левак и така си я карам до сега . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pioneer 306c Отговорено Декември 12, 2011 Share Отговорено Декември 12, 2011 През последните дни изчетох всичката информация отностно левичарите, лефт хенд китарите и т.н. Стигнах до огромното заключение, че хората като мен(тепърва навлизащи в света на музиката и китарите с недостатъчно парични средства) are screwed. Миналата седмица грабнах китарата на приятел(ибанец-убиец ) да преценя как ще ми е по-удобно да свиря.Оказа се, че с перото в дясната ръка ми е много по-трудно от колкото в лявата, а пък с грифа работя еднакво добре и с 2те ръце.Продължавам да си търся китара за левичари Всичко си върша с лявата ръка, едиственото за което ползвам дясната е да си държа и другата вилица. П.С:Случайно някой да е виждал(чувал) евтини акустични китари за левичари(първа,втора,трета ръка)?В Пловдив по магазините има само по поръчки, ама и те са с едни дебели цени.В Динакорда също са далеч от ценовиа ми диапазон, а xxxx вече не работят. Поздрави, Александър Повечето акустични китари са симетрични така, че стават и за лява ръка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Декември 12, 2011 Share Отговорено Декември 12, 2011 ^ Ако е някоя соц китара да, ама ако е някоя по-скъпичка бриджа е леко наклонен и трябва да се преработва. А и обикновенно на 2-ра струна е леко задигнат! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stef00 Отговорено Декември 13, 2011 Share Отговорено Декември 13, 2011 и аз съм левичар който свири на китара за десничари ама това стана много преди да имам истинска китара а само свирех на въздушна,един ден се видях в огледалото и забелязах че не приличам на Кърк Хамет (тогава все още бях фен на металика) и реших че има някакъв проблем с мен а ималко по късно ми дадоха китара за десничари Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JungleMan Отговорено Април 17, 2012 Share Отговорено Април 17, 2012 Включете и мен към клубът.Аз съм левичар,правя почти всички с лява ръка(включително писането и рисуването).Купих си Класическа китара Stagg за 109лв. и в момента на нея се уча с лява ръка.Бройте ме като новак,защото офицялните уроци ще ги почвам малко по-късно.Почнах в началото с дясна ръка и така една седмица,но се оказа че лявата ми е по-удобна и по-добре свиря,само орентацията и синхронизацията м/у ръката на грифа и ръката с перцето малко ми куца,но с времето и те ще се оправят. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts