The Berzerker Отговорено Март 13, 2008 Share Отговорено Март 13, 2008 Аз съм доволен от 1, 2 и 3-та струна ДаДарио от Райзинга ги взех преди половин месец и си дрънкат много яко, те са размер 10, 13 и 17 и доста добре пасват със същия размер Ърни Бол 4, 5 и 6-та. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
preIbanez Отговорено Март 13, 2008 Автор Share Отговорено Март 13, 2008 ...а бе поне да не се късат...а иначе ако ще и гъби да хващат...последнат партида прави вече трети и полвина месец без инциденти след всекидневни издевателства с тремолото...кой знае защо обичам китарата ми да виси на своето тремоло...всъщност на два пъти за тези три и полвина месеца късах 7-ма...ама тя не е Д'аддарио а Зак Уайлдка 0.70...така че при все че не са върха на сладоледа аз си оставам с Д'аддари по икономически причини...при мен е сложна и една смяна на струни ми излиза общо 44лв. грешни пари... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Am-I-Evil Отговорено Март 27, 2008 Share Отговорено Март 27, 2008 Прочетох някъде сред първите коментари, че дадариото били по-твърди от останалите струни, а аз точно това търсех и се колебая... Имам jackson с флойд роуз, в момента съм с джими хедрикс струни - такива ми пробутаха за 14-тина кинта (края на миналата година ^.^), свиря отскоро, а на тея хедрикс шестата струна е направо като ластика на гащите ми - един свестен траш не мога да изсвиря. Като гледам мегадет дистръкшън и всякви други шестата им струна не си личи да трепва, а те се късат да я жулят, пък при мене така трепери, че още малко ще скочи и избяга от китарата, а на всичкото отгоре се чува стържене бууууужжжшшшшшш (най-вероятно от прагчетата) без да я зазвучавам силно и това е още откакто съм я сложил на китарата. Китарата не беше поддържана в магазина, откъдето я взех и първите струни бяха сякаш някой си е чистил мръсотията под ноктите ама не ми създаваха проблеми. Въпросът ми е дали дадариото ще са добри, за да свиря по-бързо на дебелите струни, че направо се тормозя със сегашните? П.С.: Проблема не е от флойда - вдигнал съм блокчетата на захващачите на бриджа, държи си струните без да се разстрояват. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lizardman Отговорено Април 18, 2008 Share Отговорено Април 18, 2008 ам...вече се чуда кво да праа. бива ли така..сменям първа струна през 2 дена вече два пъти. препоръчайте ми нещо издръжливо, просто не искам да се къса... бахти мизерията-хубави струни и хубава бира в пвц-нъц! писна ми! аз имам чувството, че тия струни ги прават само за някви простаци. три бенда направиш и отива. изобщо не ги мъча, не говора за брутални бендове от по тон и половина-два. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Април 18, 2008 Share Отговорено Април 18, 2008 ^виж си мостчето дали не ги къса,при мен 1-ва се къса след 4-та ракия (на живо свирене) и кат не си чувам китарката Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lizardman Отговорено Април 18, 2008 Share Отговорено Април 18, 2008 не, не, проблемът не е в китарата. последните пъти се късат 1-2 санта след ключа. няма какво да е там. раутата си е в струните, мама им куца. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 20, 2008 Share Отговорено Април 20, 2008 Еми купи си истински струни. Не може да вземаш от най-евтините и гадни и да чакаш да са ОК. Някой да се е оплакал от скъпите модели? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lizardman Отговорено Април 20, 2008 Share Отговорено Април 20, 2008 да, аз, от Еликсир Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Април 20, 2008 Share Отговорено Април 20, 2008 Последната простотия,която ми се случи беше от струни "Кобра"-6-та беше тотално фалшива,поиграх си с бриджа да оправя интонацията-нъцки..,сложих някаква резерва май дадарио на половин година и заспа.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 20, 2008 Share Отговорено Април 20, 2008 да, аз, от Еликсир Ми значи си първи и единствен. Моите съболезнования. Щом тях не харесваш никой не може да ти помогне. Стани дръмер... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Април 20, 2008 Share Отговорено Април 20, 2008 (Редактирано) Прочетох някъде сред първите коментари, че дадариото били по-твърди от останалите струни, а аз точно това търсех и се колебая... Имам jackson с флойд роуз, в момента съм с джими хедрикс струни - такива ми пробутаха за 14-тина кинта (края на миналата година ^.^), свиря отскоро, а на тея хедрикс шестата струна е направо като ластика на гащите ми - един свестен траш не мога да изсвиря. Като гледам мегадет дистръкшън и всякви други шестата им струна не си личи да трепва, а те се късат да я жулят, пък при мене така трепери, че още малко ще скочи и избяга от китарата, а на всичкото отгоре се чува стържене бууууужжжшшшшшш (най-вероятно от прагчетата) без да я зазвучавам силно и това е още откакто съм я сложил на китарата. Китарата не беше поддържана в магазина, откъдето я взех и първите струни бяха сякаш някой си е чистил мръсотията под ноктите ама не ми създаваха проблеми. Въпросът ми е дали дадариото ще са добри, за да свиря по-бързо на дебелите струни, че направо се тормозя със сегашните? Тъкмо снощи минах от D'addario на Earnie Ball и мога да потвърдя, че D'addario са по-твърди. НО, ако искаш по-твърди струни, най-лесния вариант да го постигнеш е просто да вземеш по-дебели такива. Само не прекалявай с размера - 0.10 за свирене в Ми ще ти паснат идеално, според мен. А още малко по темата - Февруари месец ми докараха новата китара обурудвана с D'addario - чак вчера ги смених. Бях много доволен от струните и нямаха нищо общо с D'addario, които си купувам тук от BG. Не знам защо Редактирано Април 20, 2008 от Valserp Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 20, 2008 Share Отговорено Април 20, 2008 Това също много пъти сме го дъфкали - че струните купени отвън, не са баш хептен същите като тия от тук. И аз също смятам, че е така. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts