Jump to content
Българският форум за музиканти

Май има нещо гнило в Д'Аддарио напоследък


preIbanez

Recommended Posts

Аз съм доволен от 1, 2 и 3-та струна ДаДарио от Райзинга ги взех преди половин месец и си дрънкат много яко, те са размер 10, 13 и 17 и доста добре пасват със същия размер Ърни Бол 4, 5 и 6-та.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 56
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

...а бе поне да не се късат...а иначе ако ще и гъби да хващат...последнат партида прави вече трети и полвина месец без инциденти след всекидневни издевателства с тремолото...кой знае защо обичам китарата ми да виси на своето тремоло...всъщност на два пъти за тези три и полвина месеца късах 7-ма...ама тя не е Д'аддарио а Зак Уайлдка 0.70...така че при все че не са върха на сладоледа аз си оставам с Д'аддари по икономически причини...при мен е сложна и една смяна на струни ми излиза общо 44лв. грешни пари...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Прочетох някъде сред първите коментари, че дадариото били по-твърди от останалите струни, а аз точно това търсех и се колебая... Имам jackson с флойд роуз, в момента съм с джими хедрикс струни - такива ми пробутаха за 14-тина кинта (края на миналата година ^.^), свиря отскоро, а на тея хедрикс шестата струна е направо като ластика на гащите ми - един свестен траш не мога да изсвиря. :D Като гледам мегадет дистръкшън и всякви други шестата им струна не си личи да трепва, а те се късат да я жулят, пък при мене така трепери, че още малко ще скочи и избяга от китарата, а на всичкото отгоре се чува стържене бууууужжжшшшшшш (най-вероятно от прагчетата) без да я зазвучавам силно и това е още откакто съм я сложил на китарата. Китарата не беше поддържана в магазина, откъдето я взех и първите струни бяха сякаш някой си е чистил мръсотията под ноктите ама не ми създаваха проблеми. Въпросът ми е дали дадариото ще са добри, за да свиря по-бързо на дебелите струни, че направо се тормозя със сегашните? :)

 

П.С.: Проблема не е от флойда - вдигнал съм блокчетата на захващачите на бриджа, държи си струните без да се разстрояват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

ам...вече се чуда кво да праа. бива ли така..сменям първа струна през 2 дена вече два пъти. препоръчайте ми нещо издръжливо, просто не искам да се къса...

 

бахти мизерията-хубави струни и хубава бира в пвц-нъц! писна ми! аз имам чувството, че тия струни ги прават само за някви простаци. три бенда направиш и отива. изобщо не ги мъча, не говора за брутални бендове от по тон и половина-два.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не, не, проблемът не е в китарата. последните пъти се късат 1-2 санта след ключа. няма какво да е там. раутата си е в струните, мама им куца.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми купи си истински струни. Не може да вземаш от най-евтините и гадни и да чакаш да са ОК. Някой да се е оплакал от скъпите модели? :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последната простотия,която ми се случи беше от струни "Кобра"-6-та беше тотално фалшива,поиграх си с бриджа да оправя интонацията-нъцки..,сложих някаква резерва май дадарио на половин година и заспа..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, аз, от Еликсир :girl_witch:

Ми значи си първи и единствен. :greenball:

Моите съболезнования. Щом тях не харесваш никой не може да ти помогне. Стани дръмер...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох някъде сред първите коментари, че дадариото били по-твърди от останалите струни, а аз точно това търсех и се колебая... Имам jackson с флойд роуз, в момента съм с джими хедрикс струни - такива ми пробутаха за 14-тина кинта (края на миналата година ^.^), свиря отскоро, а на тея хедрикс шестата струна е направо като ластика на гащите ми - един свестен траш не мога да изсвиря. :girl_witch: Като гледам мегадет дистръкшън и всякви други шестата им струна не си личи да трепва, а те се късат да я жулят, пък при мене така трепери, че още малко ще скочи и избяга от китарата, а на всичкото отгоре се чува стържене бууууужжжшшшшшш (най-вероятно от прагчетата) без да я зазвучавам силно и това е още откакто съм я сложил на китарата. Китарата не беше поддържана в магазина, откъдето я взех и първите струни бяха сякаш някой си е чистил мръсотията под ноктите ама не ми създаваха проблеми. Въпросът ми е дали дадариото ще са добри, за да свиря по-бързо на дебелите струни, че направо се тормозя със сегашните?

 

Тъкмо снощи минах от D'addario на Earnie Ball и мога да потвърдя, че D'addario са по-твърди.

 

НО, ако искаш по-твърди струни, най-лесния вариант да го постигнеш е просто да вземеш по-дебели такива. Само не прекалявай с размера - 0.10 за свирене в Ми ще ти паснат идеално, според мен.

 

 

А още малко по темата - Февруари месец ми докараха новата китара обурудвана с D'addario - чак вчера ги смених. Бях много доволен от струните и нямаха нищо общо с D'addario, които си купувам тук от BG. Не знам защо :greenball:

Редактирано от Valserp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това също много пъти сме го дъфкали - че струните купени отвън, не са баш хептен същите като тия от тук. И аз също смятам, че е така. :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.