Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с томовете и флора


Recommended Posts

Скоро си занесох барабаните в репетиционната и се наложи да ги настроя. Преди бях свирил с амати и няше проблем, но с новите ми Ямаха видях доста зор. Звучат доста по здраво и силно, но проблема ми беше, че томовете и флора много кънтяха.. получаваше се едно гадно удължаване на звука, който преминаваше в изкривяване.. консултирах се с учителят ми и той ме посъветва да си залепя с тиксо малко парче картон или дебла хартия.. Та залепих ги както ми каза той и наистина барабаните зазвучаха правилно.. Имали ли сте такива проблеми и знаете ли по-рационален и как да кажа естетически начин за премахването на това кънтене, че нещо това тиксо и картони по кожите ми не ме кефят, а и не съм виждал тук във форума накой да използва такива неща..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми... имаше 1 шашма дето се слага отвътре, ама и забрайх заглавието :cheers2: . Ше потърся и ще постна линкче :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тия филми със залепянето на хартия,гафа,дунапрен и парцали разни са пълни глупости ,много сами смешни хората дето дават акива съвети "сложи това и онова върху кожите за да не кънти .. бла бла бля" . търси проблема другаде.. най вероятно проблема е в задбарабанното устройство.. демек ти.. поиграй си да ги настойваш кожите докато на теб ти харесат.. бойна и резонансна.. тема има и в сайта и във форума..потърси.. помещението също е от огромно значение. освен това бараните трябва да си кънтят ,то нали затова е барабан. а и щом досега си свирил на обито и заглушено амати едвали веднага ще свикнеш на "правилния" звук на тази ямаха, смисъл че няма да можеш да я настоиш как си требе. на теб все ще ти звучи кофти по тая причина..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пич, първо си смени кожите - фабричните са трудни за настройване:punk_guitar:

 

въпреки това не е невъзможно, но иска настройка, никакви лепенки и простотии.

 

един единствен път си позволих да лепна на резонансната на 16ката си флор стейдж къстъм и то най-вече щото ми писна и ме домързя да настройвам.

 

тъй че, това с лепенето, няма да се обиждаш, нито учителя ти, но се прави ако си аматьор или мързел, иначе се настройват барабаните.

 

за настройка имаше пускани теми тук вече, както и статии има писани включително на български - потърси:icon_shithappens:

 

успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разхлабваш един болт и спира да кънти....друг вариант е по дебели кожи...щото на тънките тва им е работата...да кънтят

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има да се продават ...дампери мисля че се казваха но не съм сигурен... и не съм сигурен за кънтенето ама премахват излишни звуци и намалят състейна...гледах скоро на еванс в бургас

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дампфери ...

 

Ейййй, сети ме :hysterical: . Така се казваше шашмата. Виж в раздел купува/продава. Pantommind продава такива, ако не се лъ :) жа

 

Edit: За пореден път си преебавам постовете :hysterical: , ако може някой мод да види сметката на по-горния

Редактирано от Man0waR Scott Culumbus#1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдам то първо трябва да разбереш от каде идва кънтенето каква е причината защото така във форума могат да ти дават напосоки съвети до безкрайност.

 

Може да е от акустиката на помещението в което ще свириш,освен това може да неси свикнал със звука на новите барабани ,може да бъде от лоша настройка на ударната и резонантна кожа или защото кожите неса туширани.

 

Причини много важното е да разбереш за какво става въпрос зада може по точно да те упътим :thumbs_up:

 

Ако кожите неса туширани и наистина това е проблема трябва да се монтира сордина отвътре,тъй като не всички барабанисти имат възможност да си сложат или купят компромисния вариант е да залепиш в горния край на ударната кожа някво пърче плат /аз например съм слагал марля :) /зада тушира малко звука или гума даже има разни лепенки продваха....

Редактирано от A-L-A-D-I-N
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за отговорите. Значи настройката на барабаните е перфектна, но без да ги "туширам" не ми харесва звука. И наистина си свиря с фабричните кожи, ще трябва да ги сменя явно.

Тези сордини(дампфери) какво представляват, да не се обръчите от пвц, които се слагат по малкото барабанче?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Remo%20o-ring%20set.jpg

 

Честно казано, не съм барабанист, но съм попадал на подобни и с тях томовете ми харесваха много повече отколкото без тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След бърза реакция от моя страна, а и с помоща на колегата Pantommind :rocker: флора и единият том са с ей такива muffl's REMO:

remo_muffl.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hysterical: оф бързах за работа и.. хаха то това ми беше идеята на постинга по-горе да обесня какво се промени , за да може някой с подобен проблем да има вече решението..

Както и да е, значи кънтенето спря напълно, звука е чист и доста плътен. Остана ми само един 12" том (ако някой колега има дампфер с такъв размер за продан, да се обади!), който остана не-туширан и много ме дразни.. но това е, докато си намеря за него ще го търпя. Просто разликата е огромна.. никви парцали, картони, тикса и такива... чисто и професионално! Просто сичко заспа! :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.