necrony Публикувано Декември 4, 2007 Публикувано Декември 4, 2007 Скоро си занесох барабаните в репетиционната и се наложи да ги настроя. Преди бях свирил с амати и няше проблем, но с новите ми Ямаха видях доста зор. Звучат доста по здраво и силно, но проблема ми беше, че томовете и флора много кънтяха.. получаваше се едно гадно удължаване на звука, който преминаваше в изкривяване.. консултирах се с учителят ми и той ме посъветва да си залепя с тиксо малко парче картон или дебла хартия.. Та залепих ги както ми каза той и наистина барабаните зазвучаха правилно.. Имали ли сте такива проблеми и знаете ли по-рационален и как да кажа естетически начин за премахването на това кънтене, че нещо това тиксо и картони по кожите ми не ме кефят, а и не съм виждал тук във форума накой да използва такива неща.. Цитирай
Man0waR Scott Culumbus#1 Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 Ми... имаше 1 шашма дето се слага отвътре, ама и забрайх заглавието . Ше потърся и ще постна линкче Цитирай
kukls Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 тия филми със залепянето на хартия,гафа,дунапрен и парцали разни са пълни глупости ,много сами смешни хората дето дават акива съвети "сложи това и онова върху кожите за да не кънти .. бла бла бля" . търси проблема другаде.. най вероятно проблема е в задбарабанното устройство.. демек ти.. поиграй си да ги настойваш кожите докато на теб ти харесат.. бойна и резонансна.. тема има и в сайта и във форума..потърси.. помещението също е от огромно значение. освен това бараните трябва да си кънтят ,то нали затова е барабан. а и щом досега си свирил на обито и заглушено амати едвали веднага ще свикнеш на "правилния" звук на тази ямаха, смисъл че няма да можеш да я настоиш как си требе. на теб все ще ти звучи кофти по тая причина.. Цитирай
Katsko Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 пич, първо си смени кожите - фабричните са трудни за настройване въпреки това не е невъзможно, но иска настройка, никакви лепенки и простотии. един единствен път си позволих да лепна на резонансната на 16ката си флор стейдж къстъм и то най-вече щото ми писна и ме домързя да настройвам. тъй че, това с лепенето, няма да се обиждаш, нито учителя ти, но се прави ако си аматьор или мързел, иначе се настройват барабаните. за настройка имаше пускани теми тук вече, както и статии има писани включително на български - потърси успех! Цитирай
tupoto kopele Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 Разхлабваш един болт и спира да кънти....друг вариант е по дебели кожи...щото на тънките тва им е работата...да кънтят Цитирай
herbari Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 Има да се продават ...дампери мисля че се казваха но не съм сигурен... и не съм сигурен за кънтенето ама премахват излишни звуци и намалят състейна...гледах скоро на еванс в бургас Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 В динакорд можете да си вземете такива пръстени - дампфери ... Цитирай
Man0waR Scott Culumbus#1 Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 (Редактирано) дампфери ... Ейййй, сети ме . Така се казваше шашмата. Виж в раздел купува/продава. Pantommind продава такива, ако не се лъ жа Edit: За пореден път си преебавам постовете , ако може някой мод да види сметката на по-горния Редактирано Декември 4, 2007 от Man0waR Scott Culumbus#1 Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 Ако ги наречем сурдини, грешно ли е или е модерно да се говори на английски? Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 (Редактирано) Мдам то първо трябва да разбереш от каде идва кънтенето каква е причината защото така във форума могат да ти дават напосоки съвети до безкрайност. Може да е от акустиката на помещението в което ще свириш,освен това може да неси свикнал със звука на новите барабани ,може да бъде от лоша настройка на ударната и резонантна кожа или защото кожите неса туширани. Причини много важното е да разбереш за какво става въпрос зада може по точно да те упътим Ако кожите неса туширани и наистина това е проблема трябва да се монтира сордина отвътре,тъй като не всички барабанисти имат възможност да си сложат или купят компромисния вариант е да залепиш в горния край на ударната кожа някво пърче плат /аз например съм слагал марля /зада тушира малко звука или гума даже има разни лепенки продваха.... Редактирано Декември 4, 2007 от A-L-A-D-I-N Цитирай
necrony Отговорено Декември 4, 2007 Автор Отговорено Декември 4, 2007 Мерси много за отговорите. Значи настройката на барабаните е перфектна, но без да ги "туширам" не ми харесва звука. И наистина си свиря с фабричните кожи, ще трябва да ги сменя явно. Тези сордини(дампфери) какво представляват, да не се обръчите от пвц, които се слагат по малкото барабанче? Цитирай
sw1tched Отговорено Декември 4, 2007 Отговорено Декември 4, 2007 Честно казано, не съм барабанист, но съм попадал на подобни и с тях томовете ми харесваха много повече отколкото без тях. Цитирай
necrony Отговорено Декември 10, 2007 Автор Отговорено Декември 10, 2007 След бърза реакция от моя страна, а и с помоща на колегата Pantommind флора и единият том са с ей такива muffl's REMO: Цитирай
Man0waR Scott Culumbus#1 Отговорено Декември 10, 2007 Отговорено Декември 10, 2007 И спря ли да кънти? Посни коментар с отзивите и впечатленията ти. Цитирай
necrony Отговорено Декември 10, 2007 Автор Отговорено Декември 10, 2007 оф бързах за работа и.. хаха то това ми беше идеята на постинга по-горе да обесня какво се промени , за да може някой с подобен проблем да има вече решението.. Както и да е, значи кънтенето спря напълно, звука е чист и доста плътен. Остана ми само един 12" том (ако някой колега има дампфер с такъв размер за продан, да се обади!), който остана не-туширан и много ме дразни.. но това е, докато си намеря за него ще го търпя. Просто разликата е огромна.. никви парцали, картони, тикса и такива... чисто и професионално! Просто сичко заспа! :) Цитирай
Recommended Posts