AXE Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 А, ми ако може всичките да се качат в myspace-a, ще е супер. Мда, щях да го казвам, но забравих - добре е всеки да напише каква техника е използвал, за да може да се прецени доколко я е изстискал на макс. Иначе хората с повече кинти ще оберат лаврите Цитирай
Guest Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 След като се направи организацията, изнесете официалните правила на контеста някъде - примерно на сайта. За да няма обърквации, кой, какво.. Цитирай
liquid_death Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 И аз съм навитак да се пробвам Категоризирам се може би за 2 (или 1.... вече не знам) И ако има свободни места за жури на 1 с удоволствие бих ви помогнал. А относно паричната награда.... мисля че би било хубаво нещо и с удоволствие бих дал някой лев за да се закупи! Евала Тони за идеята! Цитирай
TONY Отговорено Ноември 23, 2007 Автор Отговорено Ноември 23, 2007 Lord Of Darkness ,liquid_death- вече сте в журито за 1. значи още един - и мисля е напълно достатъчно. за жури 2. - никой нищо още не е казал... Цитирай
liquid_death Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 Благодаря за гласуваното доверие Цитирай
Vertigo Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 Супер идея Тони веднага почвам да упражнявам рифовете Цитирай
motorbreath Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 абе колко е минимума на записа??? Щото ми излиза към 2 минути..ама все пак не трябва цяла песен..достатъчно ли е Цитирай
TONY Отговорено Ноември 23, 2007 Автор Отговорено Ноември 23, 2007 ^ достатъчно е! за рифове и жица от 30 секунди -до 1,2,3 минути все е добре, сами си преценявайте колко е добре.(ако искате и 4-5) Със сигурност никой няма да Ви слуша например 10 минути - освен ако не сте някакъв супер китарен герой. Тогава пък направо - извирете едно парче открай до край - за 3. Цитирай
lizardman Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 Ами аз да питам за звука, тъй като стана въпрос...аз като съм с ужасна техника(само едно Guitar FX Box) и мога да правя само гадни записи ще има ли проблем да участвам. сигурен съм, че много хора също имат тоя проблем. струва ми се важно е качеството на свирене, а не звука. И още нещо-колебая се и аз като много други(ако участвам)дали да е в 1 или 2. Някак си ще трябва журито да преценя кой за къде е. Иначе идеята е страхотна, трябва да се отдава почит на такива хора! Цитирай
TONY Отговорено Ноември 24, 2007 Автор Отговорено Ноември 24, 2007 (Редактирано) ^ със звука не е лесно - но не е причина да не се участва. Разчитай на наличната техника. С нея направи няколко различни звуци ,които мислиш, че стават, и ги запиши. на този етап не се интересувай от това дали свириш чисто. Прослушай си вариантите, за да избереш с кой звук ще записваш. След това вече започваш реалния запис и се стараеш да свириш възможно най-добре. Като си готов със записа и го постнеш - ако не си сигурен дали си за 1 или 2 - от форума ще ти подскажем ( както и на други които се колебаят) Снощи направих точно така. Записах се с четири различни звука - ДИ транзисторно. (демек звук от транзисторен преамп , през спийкър симулатор и към мултитрак рекордер). Оказа се, че не оправдах собствените си очаквания. Това, което впоследствие чух е някъде за между 1 и 2. (нито останах особено доволен от звука, нито от свиренето си - но ще се стягам) (то ще е резил на моите години да участвам в едно) Смятам да пробвам да запиша звук от транзисторно комбо с микрофон, тоест ще търся звук който да ме удовлетворява (без да се вманиячавам да гоня даймбегския саунд - накрая може и да се окаже, че хубав транзисторен звук - не е лесна задача за постигане). И в момента, в който реша, че това е звука с който записам - започвам да работя по чистото изсвирване на рифовете , които мисля да запиша. Редактирано Ноември 24, 2007 от TONY Цитирай
BLSW Отговорено Ноември 24, 2007 Отговорено Ноември 24, 2007 аз имам два въпроса:1ви-записа само един риф ли трябва да съдържа или може и нещо като компилация от няколко мотива;2ри-ако искам да се запиша в 3та категория може ли някой да ми ПОМОГНЕ с програмите,щтото абсолютно нищо не разбирам от миксиране разни такивал.10x Цитирай
TONY Отговорено Ноември 24, 2007 Автор Отговорено Ноември 24, 2007 (Редактирано) аз имам два въпроса: 1ви-записа само един риф ли трябва да съдържа или може и нещо като компилация от няколко мотива;ами нека е компилация - за да може да се прецени по - реално нивотокакто казах по - горе - 1,2,3 минути 2ри-ако искам да се запиша в 3та категория може ли някой да ми ПОМОГНЕ с програмите,щтото абсолютно нищо не разбирам от миксиране разни такивал.10x значи - и аз бях много зле с програмите, благодарение на идеята за Даймбег трибюта- днес се амбицирах и за първи път подкарах Рипъра (имам го инсталиран сигурно повече от година). така , че викаш Неволята , отваряш хелпа и почваш! гадни са тия програми - ама няма да им се даваме ! между другото има нова шеър версия - и нея я подкарах ( със старата така и не успях) http://www.reaper.fm/download.php дърпай и записвай (програмата се дърпа легално - и не нарушавам правата за линковете) Редактирано Ноември 24, 2007 от TONY Цитирай
hellsing Отговорено Ноември 25, 2007 Отговорено Ноември 25, 2007 http://www.themusicfarm.com/promo/dimebag.html Цитирай
ultramega Отговорено Ноември 25, 2007 Отговорено Ноември 25, 2007 Здравейте Поздравявам TONY за добрата идея. Реших да участвам, но съвсем непретенциозно, на олимпийския принцип (Важно е участието, а не победата ) Днес си поиграх и си направих криво ляво един бекинг на I'M Broken(защото и най добрия готов във нета ,който открих беше по-отвратителен и от моя) и записах малко китари. Имах намерение да запиша цялото парче, но се изморих да редя барабани , а и солото не го свиря добре засега (то ще е резил на моите години да участвам в едно) И аз по същата причина се драскам в 2, но иначе съм за 1 и1/2 А ето го и моя опит Записа е правен с китара и комп. Китарата е с дист от ГТР3 , записвах с Нуендо. Барабаните са Ездъмър ПП.Ако съм сбъркал, че го постнах направо тук моля да ме извините. Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 25, 2007 Отговорено Ноември 25, 2007 (Редактирано) ако беше прочел по-внимателно - за 1 и 2 БЕЗ БАРАБАНИ И БЕКИНГ - значи отиваш в 3 Редактирано Ноември 25, 2007 от Overdrive Цитирай
Recommended Posts