SlipFly Публикувано Май 18, 2005 Публикувано Май 18, 2005 Здрасти в1просат ми е дали по някакаж на4им мога да изжлека инстроменталите на някоя песен да махна вокала ) 10х предварително Цитирай
fracture Отговорено Май 18, 2005 Отговорено Май 18, 2005 (Редактирано) има няколко програмки за премахване на вокали, ето ти една от тях: http://www.download.bg/prg_view.php?id=23976 пробвал съм я със Slayer - както техен студиен запис, така и концертно изпълнение, но не очаквай чудеса от всяка песен - доколкото си спомням, за да сработи чудото, записите трябва да са стерео, аве да са правени както трябва Редактирано Май 18, 2005 от fracture Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 4, 2005 Отговорено Юни 4, 2005 има няколко програмки за премахване на вокали, ето ти една от тях:http://www.download.bg/prg_view.php?id=23976 пробвал съм я със Slayer - както техен студиен запис, така и концертно изпълнение, но не очаквай чудеса от всяка песен - доколкото си спомням, за да сработи чудото, записите трябва да са стерео, аве да са правени както трябва тая програмка е пълен гъз освен вокалите маха и всичко останало Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 4, 2005 Отговорено Юни 4, 2005 Недей да обиждаш. Те просто всички са пълен гъз Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Юни 4, 2005 Отговорено Юни 4, 2005 Няма програма, която да може да махне вокалите от запис, в който са вече миксирани . Цитирай
Ohial Ixela Отговорено Юни 5, 2005 Отговорено Юни 5, 2005 Няма програма, която да може да махне вокалите от запис, в който са вече миксирани . напротив cool edit pro 2.1 се справя доста добре и на някой песни маха вокалите до 99% което си е задоволително според мен... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 5, 2005 Отговорено Юни 5, 2005 (Редактирано) Остава да кажеш как точно. На мен не ми трябва, но е полезно да се знае. А има хора из форума, които имат нужда от това. Така че плс! Редактирано Юни 5, 2005 от Baby Thomas Цитирай
AXE Отговорено Юни 5, 2005 Отговорено Юни 5, 2005 Всичко което аз съм чувал яко реже честоти. И това си е логично, щото вокалите обикновенно се застъпват по честотна характеристика с други инструменти, а компютрите все още не са достатъчно умни да различат ясно китара от глас Цитирай
fluti Отговорено Юни 8, 2005 Отговорено Юни 8, 2005 (Редактирано) www.analogx.com - analogx vocal remover - плъгин за winamp и directx версия. Принципа е следния: много е важно записът да е стерео - взема се единият от стерео каналите, обръща се фазата на сигнала (все едно синусоидата се обръща наобратно) и се наслагва върху другия. По този начин еднаквите звуци в двата канала се унищожават взаимно и остават само различните. Тоест, вокалът, понеже в повечето случаи е записан еднакво на двата канал се унищожава, а другите инструменти, които са записани стерео (т.е с леки разлики в двата канала, или примерно едната китара на единия канал, другата на другия) остават. Естествено методът не е перфектен, защото част от звука барабаните също си отива, заедно с някои сола, които са записвани еднакво на двата канала (много песни на Сатриани примерно - по този начин може да си направите backing tracks за да си свирите солата отгоре ). Също така, ако вокалът има някакви ефекти (ехо, разни стерео ефекти) не може да се премахне. Но в повечето случаи работи задоволително.. Редактирано Юни 8, 2005 от fluti Цитирай
Recommended Posts