Jump to content
Българският форум за музиканти

Лютиер


Recommended Posts

Здравейте на всички! Първо надявам се, че не повтарям някоя тема, но разгледах и не открих такава. Ако има все пак моля да бъда корегиран!

Та решил съм да си реконструирам първия бас който съм си купил преди 7 години някъде, директно от "Меката" на китарните заводи - Казанлък! :greenball: Общо взето както съм го замислил от него ще остане само голото тяло (дървото). Основният ми проблем е, че смятам да си направя нов гриф (5 струнен) и за това искам да се консултирам с лютиер, който знае в какво се състои работата му :greenball: Та ако някой има представа къде мога да открия такъв и за какви разходи иде реч, ще съм благодарен да сподели.

Благодаря! Със здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имало е теми за лютиери, но ще те питам нещо друго - мислиш ли че си струва за чамово(ултра-мега-хипер-скапано) тяло да хвърляш пари и тн, виж ако е от качественадървесина по-може

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що пък реши, че е чам? Кремона нямат само чамови тела, независимо, че повечето са такива :greenball:

 

По темата: Има тема с координати на повечето лютиери в бг. Провери и намери някой в своя район. Като се замисля май най-много има в Пловдив, тъй че може да се разходиш малко. Аз в Казанлък съм търсил лютиери, магазини, но нищо/никого не намерих.

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм добре запознат с видовете дървесина, но доколкото знам и предполагам, чама е сравнително лек, а тялото на моя бас е доста тежко, по-тежко може би от тези на всички басове които съм хващал до сега. За това допускам, че е възможно да е сравнително качествено. Ще потърся пак темата, за която казахте. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох добри думи за Диката от Пловдив, но са в доста стара тема. Ако има някой от Пловдив, който може да ми помогне да го открия ще съм благодарен!

Със здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще си позволя да те орЕгирам, че се пише "коригирам" :)

 

Иначе Диката пише в този форум - никът му е... Dikata :greenangel: Потърси го и му пиши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами много зависи къде си търсил лютиери....Ако търсиш по центъра в големите и лъскави магазини, мойе да намериш само обувки, дрехи и какво ли още не... Аз съм лютиер, но моята специалност е струнно-лъкови инструменти т.е. изработвам цигулки, виоли и виолончела. Имам един колега който е много добър майстор на китарите, и ако някой се интересува от него - ще го свържа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1000 за Диката! Той ще ти помогне много! Щом китарата ти е мила на сърцето, ако ще и от талашит да е си заслужава! Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси,пичове,за добрите думи.

то направо от тук ще консултирам jason,няма дерт.значи за тия кремонски басове е изписано много.моето мнение е да не се занимаваш с ьпгреиди -няма да има голям резултат.мога да ти изтькна 100 причини.и наи-накрая като си направиш сметката,ще установиш ,че си могьл да си купиш некьв бас,които има по-добра база за работа.ако ти е сантимент,си го остави така и купуваи нов!иначе разбирам зарибявката,но хавата е такава.обикновено тия начинания имат неподозирано много разходи и си заслужават само при добра основа.пиши лс,ако искаш подробности.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SomeoneElse - и аз се зачудих за правописа на тая дума и в крайна сметка реших, че щом идва от корекция трябва да е с Е :thumbs_up: трябва да си прекледам учебниците по български!

Vladimir Ivanov - форума е първото място, на което търся лютиер, преди това не съм търсил. Тук има доста свестни пичове и затова започнах от тук.

Благодаря! Със здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В София човекът е Валери Градинарски. Пускай търсачката, ще излезе какво е писано за него.

За другите - не знам; говоря от опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.