Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички! Първо надявам се, че не повтарям някоя тема, но разгледах и не открих такава. Ако има все пак моля да бъда корегиран!

Та решил съм да си реконструирам първия бас който съм си купил преди 7 години някъде, директно от "Меката" на китарните заводи - Казанлък! :greenball: Общо взето както съм го замислил от него ще остане само голото тяло (дървото). Основният ми проблем е, че смятам да си направя нов гриф (5 струнен) и за това искам да се консултирам с лютиер, който знае в какво се състои работата му :greenball: Та ако някой има представа къде мога да открия такъв и за какви разходи иде реч, ще съм благодарен да сподели.

Благодаря! Със здраве!

Отговорено

имало е теми за лютиери, но ще те питам нещо друго - мислиш ли че си струва за чамово(ултра-мега-хипер-скапано) тяло да хвърляш пари и тн, виж ако е от качественадървесина по-може

Отговорено

Що пък реши, че е чам? Кремона нямат само чамови тела, независимо, че повечето са такива :greenball:

По темата: Има тема с координати на повечето лютиери в бг. Провери и намери някой в своя район. Като се замисля май най-много има в Пловдив, тъй че може да се разходиш малко. Аз в Казанлък съм търсил лютиери, магазини, но нищо/никого не намерих.

Поздрави,

Влад

Отговорено

Не съм добре запознат с видовете дървесина, но доколкото знам и предполагам, чама е сравнително лек, а тялото на моя бас е доста тежко, по-тежко може би от тези на всички басове които съм хващал до сега. За това допускам, че е възможно да е сравнително качествено. Ще потърся пак темата, за която казахте. Благодаря!

Отговорено

Прочетох добри думи за Диката от Пловдив, но са в доста стара тема. Ако има някой от Пловдив, който може да ми помогне да го открия ще съм благодарен!

Със здраве!

Отговорено

Аз ще си позволя да те орЕгирам, че се пише "коригирам" :)

Иначе Диката пише в този форум - никът му е... Dikata :greenangel: Потърси го и му пиши.

Отговорено

Ами много зависи къде си търсил лютиери....Ако търсиш по центъра в големите и лъскави магазини, мойе да намериш само обувки, дрехи и какво ли още не... Аз съм лютиер, но моята специалност е струнно-лъкови инструменти т.е. изработвам цигулки, виоли и виолончела. Имам един колега който е много добър майстор на китарите, и ако някой се интересува от него - ще го свържа.

Отговорено

мерси,пичове,за добрите думи.

то направо от тук ще консултирам jason,няма дерт.значи за тия кремонски басове е изписано много.моето мнение е да не се занимаваш с ьпгреиди -няма да има голям резултат.мога да ти изтькна 100 причини.и наи-накрая като си направиш сметката,ще установиш ,че си могьл да си купиш некьв бас,които има по-добра база за работа.ако ти е сантимент,си го остави така и купуваи нов!иначе разбирам зарибявката,но хавата е такава.обикновено тия начинания имат неподозирано много разходи и си заслужават само при добра основа.пиши лс,ако искаш подробности.

Отговорено

SomeoneElse - и аз се зачудих за правописа на тая дума и в крайна сметка реших, че щом идва от корекция трябва да е с Е :thumbs_up: трябва да си прекледам учебниците по български!

Vladimir Ivanov - форума е първото място, на което търся лютиер, преди това не съм търсил. Тук има доста свестни пичове и затова започнах от тук.

Благодаря! Със здраве!

Отговорено

В София човекът е Валери Градинарски. Пускай търсачката, ще излезе какво е писано за него.

За другите - не знам; говоря от опит.