Jump to content
Българският форум за музиканти

Относно тремолото


Azwraith

Recommended Posts

Значи имам въпрос за ползването на тремолото или както му викат повече от нас - ръчка :blush: Когато я ползвам и китарата ми е настроена и всичко си е наред след като я ползвам около 5-10 минути китарата се разтроива и то много.Някъде чух че този проблем може да се премахне и ако е верно и някои знае нека обесни моля :greenangel: Ето ми я и китарата.656660.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моята китара е с такава тремоло система и съм махнал рамото - така и така не го използвам. Аз имам същия проблем, но така е при ниския клас китари. Ако си вземеш нещо от по висок клас вероятно няма да имаш такива проблеми :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти хубаво си махнал, но за да се фиксира бриджа трябва да се навие обтегача на пружините или да се добави пружина, така че тремолото да е стъпило плътно върху тялото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи първо ще кажа, че въобще не съм разбирач, а ще споделя каквото знам. И второ, че разстройването не се дължи задължително на тремолото. Пример: Твоят начин на настройка може да не е правилен и да не седиш в строй дълго време заради това. При всяко насройване аз извършвам поне 3 операции: 1.настройвам в тон 6-1 струна после пак 1-6 2.леко strech-вам струните с ръка 3.пак настройвам. При правилно поставени струни така строя ти няма мърдане :dance:. Ако искаш да си фиксираш бриджа (да го обездвижиш) трябва да махнеш предпазителя на трямолото на гърба на тялото на китарата ти и ще забележиш 2/3 пружини, които за прикачени към самото тремоло и към 1 плочка, която се закрепя за тялото с видии. Обикновено за да се ползва тремолото бриджа е повдигнат (освен при флойд системите там всичко е свързано с баланса м/у напрежението на струните и пружините). За да го фиксираш трябва да придърпаш бриджа плътно до тялото като или натегнеш/придърпаш струните в посока-противополижна на бриджа или при необходимост да добавиш пружина/пружини.

ето снимка. springs.jpg

Забележка!

Не съм много сигурен, но мисля че след такова фиксиране китарата ще има нужда от итониране.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи не разбрах кое точно е бриджа ? и какво значи интониране :dance: и значи на тая снимка е показано как трябва да ти е тремоло системата за да не се разтроива с ръчката ? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да се направи легнало върху тялото пак няма полза - ако се натисне ръчката пак ще се разстрои

натегни пружините или сложи някво парче дърво в мястото между металното блокче в което се пъхат струните и тялото ли сложи още пружини след тази процедура тремолото ще е неизползваемо - ще бъде застопорено и китарата няма да се разстройва - да се ползва и да не разтройва НЯМА НАЧИН - гледай големите китаристи - примерно малмстиин на песен-две сменя китари - да не мислиш че за кеф ги сменя?

 

бридж-лъскавата работа с много болчета :dance:

интониране-настройка на блокчетата на всяка струна (за ТЕЗИ работи става въпрос) - мърдат се напред-назад за да е вярна китарата

освен това ако се застопори и височината на струните трябва да се настройва да не дрънчат

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.