Azwraith Публикувано Ноември 10, 2007 Публикувано Ноември 10, 2007 Значи имам въпрос за ползването на тремолото или както му викат повече от нас - ръчка Когато я ползвам и китарата ми е настроена и всичко си е наред след като я ползвам около 5-10 минути китарата се разтроива и то много.Някъде чух че този проблем може да се премахне и ако е верно и някои знае нека обесни моля Ето ми я и китарата. Цитирай
martinkfreeman Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 На тази китара с това тремоло проблемът не може да се премахне. Само ръчката може да се махне и е желателно . Цитирай
Azwraith Отговорено Ноември 10, 2007 Автор Отговорено Ноември 10, 2007 както виждаш съм я махнал Цитирай
Slav Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 И моята китара е с такава тремоло система и съм махнал рамото - така и така не го използвам. Аз имам същия проблем, но така е при ниския клас китари. Ако си вземеш нещо от по висок клас вероятно няма да имаш такива проблеми Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 Ти хубаво си махнал, но за да се фиксира бриджа трябва да се навие обтегача на пружините или да се добави пружина, така че тремолото да е стъпило плътно върху тялото. Цитирай
Azwraith Отговорено Ноември 10, 2007 Автор Отговорено Ноември 10, 2007 Talic Zealot ако можеш да ми обесниш по подробно какво да направя защото не рабирам много Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 Значи първо ще кажа, че въобще не съм разбирач, а ще споделя каквото знам. И второ, че разстройването не се дължи задължително на тремолото. Пример: Твоят начин на настройка може да не е правилен и да не седиш в строй дълго време заради това. При всяко насройване аз извършвам поне 3 операции: 1.настройвам в тон 6-1 струна после пак 1-6 2.леко strech-вам струните с ръка 3.пак настройвам. При правилно поставени струни така строя ти няма мърдане . Ако искаш да си фиксираш бриджа (да го обездвижиш) трябва да махнеш предпазителя на трямолото на гърба на тялото на китарата ти и ще забележиш 2/3 пружини, които за прикачени към самото тремоло и към 1 плочка, която се закрепя за тялото с видии. Обикновено за да се ползва тремолото бриджа е повдигнат (освен при флойд системите там всичко е свързано с баланса м/у напрежението на струните и пружините). За да го фиксираш трябва да придърпаш бриджа плътно до тялото като или натегнеш/придърпаш струните в посока-противополижна на бриджа или при необходимост да добавиш пружина/пружини. ето снимка. Забележка! Не съм много сигурен, но мисля че след такова фиксиране китарата ще има нужда от итониране. Цитирай
Azwraith Отговорено Ноември 10, 2007 Автор Отговорено Ноември 10, 2007 Значи не разбрах кое точно е бриджа ? и какво значи интониране и значи на тая снимка е показано как трябва да ти е тремоло системата за да не се разтроива с ръчката ? Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 10, 2007 Отговорено Ноември 10, 2007 (Редактирано) да се направи легнало върху тялото пак няма полза - ако се натисне ръчката пак ще се разстрои натегни пружините или сложи някво парче дърво в мястото между металното блокче в което се пъхат струните и тялото ли сложи още пружини след тази процедура тремолото ще е неизползваемо - ще бъде застопорено и китарата няма да се разстройва - да се ползва и да не разтройва НЯМА НАЧИН - гледай големите китаристи - примерно малмстиин на песен-две сменя китари - да не мислиш че за кеф ги сменя? бридж-лъскавата работа с много болчета интониране-настройка на блокчетата на всяка струна (за ТЕЗИ работи става въпрос) - мърдат се напред-назад за да е вярна китарата освен това ако се застопори и височината на струните трябва да се настройва да не дрънчат Редактирано Ноември 10, 2007 от Overdrive Цитирай
Recommended Posts