Ивелин Публикувано Ноември 10, 2007 Публикувано Ноември 10, 2007 Може ли някой да бъде така добър и да ми посочи линк (PDF или нещо от сорта) с похвати за свирене на високи тонове на алт сакс? Флажолети, пръстовки - каквото и да е, но да е за високия регистър (над Ми-Фа). Благодаря предварително! Цитирай
XAS Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 Може ли някой да бъде така добър и да ми посочи линк (PDF или нещо от сорта) с похвати за свирене на високи тонове на алт сакс?Флажолети, пръстовки - каквото и да е, но да е за високия регистър (над Ми-Фа). Благодаря предварително! В почти всяка школа за саксофон има примерни грифове на флажолетните тонове. Те разширяват диапазона и дисциплинират устата, но са за по-късен етап от овладяване на инструмента. И не са задължителни. Т.е. нормално е човек да свири добре най-напред в естествения диапазон. Ако приемем, че въпросът е секси, защо му е на певец да знае високите тонове на саксофона! Цитирай
diduli Отговорено Ноември 11, 2007 Отговорено Ноември 11, 2007 Пич ако искаш да свириш високо инструмента ти трябва да е в перфектно състояние.След това ми пиши на diduli@mail.bg и ще ти избратя това което изкаш. Цитирай
Ивелин Отговорено Ноември 14, 2007 Автор Отговорено Ноември 14, 2007 (Редактирано) Ако приемем, че въпросът е секси, защо му е на певец да знае високите тонове на саксофона! Извини ме, но къде е написано, че е необходимо на певец? Може ПЪК да трябва на саксофонистка например... Поздрави и благодаря за изчерпателния отговор! Редактирано Ноември 14, 2007 от Ивелин Цитирай
XAS Отговорено Ноември 15, 2007 Отговорено Ноември 15, 2007 Ако приемем, че въпросът е секси, защо му е на певец да знае високите тонове на саксофона! Извини ме, но къде е написано, че е необходимо на певец? Може ПЪК да трябва на саксофонистка например... Поздрави и благодаря за изчерпателния отговор! Може би, това се дължи на професионалното ми изкривяване - хора, които едва обръщат пръстите си по саксофона, да искат непременно да свирят надгрифови тонове. А те не са много качествени и някои - доста трудни за извличане. Но са понякога ефектни или модни. Както и да е - лошо няма. Използвам случая да ти кажа, че от чутото добивам представа за твоите интерпретаторски възможности: Добре пееш! Поздрави - XAS. Цитирай
Ивелин Отговорено Ноември 15, 2007 Автор Отговорено Ноември 15, 2007 Може би, това се дължи на професионалното ми изкривяване - хора, които едва обръщат пръстите си по саксофона, да искат непременно да свирят надгрифови тонове. А те не са много качествени и някои - доста трудни за извличане. Но са понякога ефектни или модни. Както и да е - лошо няма. Използвам случая да ти кажа, че от чутото добивам представа за твоите интерпретаторски възможности: Добре пееш! Поздрави - XAS. Хехе - мерси ! Макар и този запис (както и пише на него) да е правен 2003... Сега нещата с моето интерпретиране стоят по коренно различен начин Все пак тогава, като го записвах това парче, още нямах ротина (беше нещо като демо за Норвегия) след това ми се наложи да пея 3 години сам...така че ротината си казва думата. А отностно сакс-а, просто търсих пръстовки от любопитсто, не че някой се е засили да ги свири, М/у другото - МНОГО БЛАГОДАРЯ на diduli за помощта!!! Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 17, 2007 Отговорено Ноември 17, 2007 Сори за оффа,ротина от рота ли идва Цитирай
Ивелин Отговорено Ноември 18, 2007 Автор Отговорено Ноември 18, 2007 (Редактирано) Сори за оффа,ротина от рота ли идва Ами рУтина е правилно, но някой някъде беше казал - "човешко е да се греши, но чувството е божествено"... Пич, страшно свириш !!! п.п. м/у другото, ОФФ на кирилица изглежда ужасно - да оставим въпроса, че такава дума в българския няма! Според мен е по-добре оригинала да си е оригинал (OFF), вместо да е побългарен и то неправилно, по чисто фонетичен принцип - дума с две ФФ-та не съм срещал до ТОЗИ момент! Редактирано Ноември 18, 2007 от Ивелин Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 18, 2007 Отговорено Ноември 18, 2007 Сори за оффа,ротина от рота ли идва Ами рУтина е правилно, но някой някъде беше казал - "човешко е да се греши, но чувството е божествено"... Пич, страшно свириш !!! п.п. м/у другото, ОФФ на кирилица изглежда ужасно - да оставим въпроса, че такава дума в българския няма! Според мен е по-добре оригинала да си е оригинал (OFF), вместо да е побългарен и то неправилно, по чисто фонетичен принцип - дума с две ФФ-та не съм срещал до ТОЗИ момент! Абсолютно си прав ,ама много ме мързи непрекъснато да превключвам от фонетичен на латиница и обратно.Както и да е взимам си бележка Съжалявам за OFFа,това беше за последен път п.п.Много благодаея за похвалата Цитирай
Ивелин Отговорено Ноември 20, 2007 Автор Отговорено Ноември 20, 2007 (Редактирано) Много ме мързи непрекъснато да превключвам от фонетичен на латиница и обратно. Старите хора са казали - "мързела не мори, а мъчи"! хахаха Относно смяната - има shortcut-и, които много помагат - само натискаш едно копче и готово. А за свирнята - наистина много те харесах - без капка ирония! Ще се радвам да се запознаем! Редактирано Ноември 20, 2007 от Ивелин Цитирай
stas_jazz7 Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 Здравей Иво аз съм Стас ,научих един базик на тенора предполагам на алта е също .както свириш до на алт прастите се преместват с дна позици на горе същата подредба и свириш фа фа диес и сол .трябва някй пъ ако ме видиш по скайпа онлайн иначе мнго копчалък и не става на думи Цитирай
stas_jazz7 Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 Иво пиши на diduli той е много як саксофонист и свири много на високо ,аз мисля да се възползвам от уменията му като се върна в Русе Цитирай
stas_jazz7 Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 Иво пиши на diduli той е много як саксофонист и свири много на високо ,аз мисля да се възползвам от уменията му като се върна в Русе Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 8, 2009 Автор Отговорено Декември 8, 2009 Хей, Стас! Ще го потърся. Мерси! Направих сакс-таб, в случай че ти или някой друг иска да сподели някой похват/пиниз/трик и т.н. Ето легендата: Ето шаблона: Ето и как изглежда До мажор в този вариант: Цитирай
Recommended Posts