ivan4ooo Публикувано Ноември 7, 2007 Share Публикувано Ноември 7, 2007 Здравейте хванали сме се 3-ма човека Аз-спонсор и двамата ми комшии-единия китарист(металист),а другия ел.техник(любител)да мислим как да изсвирим най-добре песента на Лед Цепелин Black Dog-казаха ми че трябвало специален уред-лампов усилвател който да се върже към китарата за да се получи подходящото изкривяване някой да е свирил тази песен и да знае как се прави у-вото или да има схема на лампов усилвател и характеристика на елементите които трябва да закупим? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spongebob Отговорено Ноември 7, 2007 Share Отговорено Ноември 7, 2007 без да коментирам идеята-рагледайте нета!тва звучи като ще си правя операция,чувал съм че става със скалпел! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivan4ooo Отговорено Ноември 7, 2007 Автор Share Отговорено Ноември 7, 2007 досега се мъчих и нищо не откривам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spongebob Отговорено Ноември 7, 2007 Share Отговорено Ноември 7, 2007 не знам как си с английския,но със сигурност има много материал за четене.Също така разровете форума-има много теми с допирни точки до вашата идея.За всеки случай не става за 5 мин. дано да имате търпение и необходимия ентусиазъм Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Ноември 7, 2007 Share Отговорено Ноември 7, 2007 (Редактирано) специален уред-лампов усилвател мноого е прав който ти го е казал това ей ТАКЪВ или подобен върши работа, към него обаче се добавя и "колонка" 4х12" като ТАЯ , китарка като ТАЗИ, добър китарист и голяма зала или студио кадето да се усили въпросната техника и работата става хм... май не е толково просто колкото си го мислите със ламповия усилвател Редактирано Ноември 7, 2007 от Overdrive Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivp Отговорено Ноември 7, 2007 Share Отговорено Ноември 7, 2007 The guitars are heavily layered. Four separate Jimmy Page guitar tracks were overdubbed. Page recorded the guitar directly into a 1176 limiter preamp (manufactured by Universal Audio), distorted the stages of it, and then sent that to a normally operating limiter. In other words, no guitar amplifier was used in the recording process Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DYLGIQ Отговорено Ноември 8, 2007 Share Отговорено Ноември 8, 2007 (Редактирано) ^ Има го и в БГ - http://www.almar.bg/welcome/index.php?page...t&Itemid=27 Ама цената.... Редактирано Ноември 8, 2007 от DYLGIQ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 8, 2007 Share Отговорено Ноември 8, 2007 (Редактирано) Здравейте хванали сме се 3-ма човека .. Не знам на колко години си, но тия неща, не излизат никак евтини. Един лампов усилвател, ако сте добри в електрониката, ще ви отнеме поне едно 500-600 лв да си го сглобите. Ако нямате солиден опит с електрониката - едва ли нещо ще направите. Колоните(кабинети) струват хиляди, а говорителите за китара не са хай-фи говорители, ами са специални говорители за китара, които също не са особено евтини. Иначе в общи линии, почти всички групи, в които си чувал китара по записи, свирят с лампови или много скъпи транзисторни усилватели. След това, звука се записва с много скъпи микрофони, в много скъпи студия, след което го обработват много добре платени студийни техници и аудио инженери, под ръководството на много известни продуценти..... За пари става въпрос - направи си сам за 100 лева няма да стане. Това, което на първо време можете да направите е да се образовате коя китара как звучи, кои изпълнители с какви китари свирят, кои са популярните марки усилватели, коя група къде с какво свири, кой усилвател какъв звук има. Когато се научите да чувате тези неща, тогава ще ви се избистри представата за нещата. Иначе - купете си някакви по-хубави процесори, и усилватели с 12-инчови говорители, и малко или много ще се доближите до звука, който търсите. Ако не веднага - то след някоя друга година свирене. Редактирано Ноември 8, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts