Jump to content
Българският форум за музиканти

Адаптор Emg - въпрос ?


Dread

Recommended Posts

Привет на всички !

Аз се включвам за първи път във форума, въпреки че го следя от доста време насам. Имам един въпрос, който предполагам няма да представлява особено затруднение на повечето от вас - убедил съм се, че това място е обитавано от доста напреднали и знаещи музиканти. Притежавам китара Jackson JS30DK Dinky (http://jacksonguitars.com/products/search.php?partno=2900012585) и въпросът ми е дали бих могъл да заменя сегашните ми адаптори с EMG такива? Искам да разбера съвместими ли са, пасват ли и изобщо адекватна ли е подобна маневра. Проблемът в случая идва от факта, че поради чисто материални причини вкъщи си свиря с усилвател Career и процесор Zoom 606. Качеството на споменатите последни два компонента от чейна ми изобщо не бива да подлежи на коментар :) Искам да попитам също така дали изобщо е адекватно да заменяма сегашните ми адаптори, с оглед на факта, че те няма да подобрят цялостното качество на звука в голяма степен заради несретната ми апаратура ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо-едва ли съм най-големия спец тука,но схващам какво искаш да направиш.

EMG по принцип се славят с активните си адаптри и имат нужда от захранване(9V батерия).Твоята китара не е прорязана,та остава или да правиш отвор(не ти го препоръчвам) или да си вземеш от неактивните им адаптри.По-важното е обаче,че трудно ще усетиш разликата във звука,защото адаптрите са само 1-вото звено от целия саунд.Да не говорим,че EMG ще е скъпичък ъпгрейд за тази китара,а твоите адаптри не си никак лоши,пробвал съм този модел китара.Пробвай с инвестиции в нов усилвател,мисля,че ти е по-належащо.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата ще започне да звучи различно с новите адаптери.

По-добре, или по-зле, е относително понятие.

Почти сигурен съм, че ще шуми една идея по-малко с EMG -тата, но за друго огромно предимство не се сещам.

Говоря за активни EMG-та.

Сменял съм адаптерите на такава китара, като твоята с Seymour Duncan Trembuckers(на бриджа)/ Seymour Duncan JB(нек), и китарата наистина звучеше малко по-добре.

 

Но не очаквай да смениш адаптерите, и китарата да стане класна - не става, поради ред причини, като почнеш от дървото, минеш през точност на изработката, и завършиш с модела и, който, каквото и да и слагаш, все си е евтин модел.

 

Слухово, може и да ти хареса смяната, но гаранции няма.

 

Затова е редно да се запиташ дават ли ти се толкова пари за китара като твоята, която можеш да си представиш колко струва на едро.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никакъв опит нямам специално с EMG-та, но от опит мога да ти кажа, че качествени адаптери могат много да подобрят качеството на звука независимо през каква апаратура. Точно с един Zoom 606 бях, като си сложих за пръв път DiMarzio-та, и, като се пуснах в репетиционната, бях "леле, к'во стана бе ... всичко, което свиря, се чува!".

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

въобще не мога да се съглася с колегата spongebob. Споко,китарата ти е ОК,с тези адаптри ше звукне...ЛОЕ си сложи активни адаптри и нищо не е рязал...тва са глупости..1 батерия не заема чак толко място..(не ти трябва повече от 1),,вярно ше дадеш 400 кинта за адаптри,ама ако тие удобна китарата ще забрявиш да я сменяш в следващите няколко години...адаптрите определено много променят звука,ама много...аз съм с пасивен Сеймър Дънкан Даймбъкър,и пак реже глави брадвата,а моята е JS1:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за вниманието.

А ще може ли да ме ориентирате на каква стойност възлиза един приличен усилвател за домашно свирене от порядъка на 15W.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пообиколи магазините(не пише от къде си) и виж.Бих казал,че избор има,като началната цена започва от около 200 лева.

 

Сега ще ме обвинят,че се отказа от EMG ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;) от София съм и вариантът с активните процесори не беше чак толкова на дневен ред, сама по себе си китарата не ми се струва лоша, а съм имал допир с много по-класни инструменти, които действително са различни като звук, но все пак вкус другар няма.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по добре не бутай китарата ами си вземи хубав усилвател - това ще промени звука много повече към по-добър, отколкото яки адаптери в скапано кубенце ;)

за "приличен" усилвател 15в не се сещам много - приличния звук идва от 12" говорител, а кубетата с 12" не са 15вата ;)

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно съвместимостта - разликата е, че им трябва батерийка, но все ще намериш място за една 9 волтова батерия при електрониката. Така че няма да се налага да дълбаеш нищо.

 

А дали има смисъл - зависи! Определено ще звукне по-добре с по-хубавите адаптери, независимо в какво свириш. Тука приемам че искаш да свириш жици, щом си се насочил към тия адаптери. Но, въпреки че аз направих обратното, сякаш е за предпочитане първо да си вземеш хубаво кубе + евентуално хубав дист ако на кубето не стига. Просто адаптерите през кофти техника не могат да си покажат потенциала.

 

Като цяло те съветвам като си купуваш нещо, да си вземаш нещо наистина хубаво, независимо, че част от другата ти техника е доста под това ниво. След време като обновиш всеки един компонент, ще си имаш супер чейн. Докато ако купуваш посредствени работи, ще ти отнеме доста повече време и пари да събереш качествена техника. Примерно сега ако ще си вземаш адаптери, вземи си наистина готини, нищо че ще ги ръгаш в зуум и малко кубенце. След време като смениш ефекта и кубето, ще имаш супер звук. А кое да е по-напред вече го обсъдихме :hysterical:

Редактирано от AXE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Като цяло те съветвам като си купуваш нещо, да си вземаш нещо наистина хубаво, независимо, че част от другата ти техника е доста под това ниво. След време като обновиш всеки един компонент, ще си имаш супер чейн. Докато ако купуваш посредствени работи, ще ти отнеме доста повече време и пари да събереш качествена техника. Примерно сега ако ще си вземаш адаптери, вземи си наистина готини, нищо че ще ги ръгаш в зуум и малко кубенце. След време като смениш ефекта и кубето, ще имаш супер звук...

Изпитвам вътрешно удовлетворение, когато срещна разумно мнение. А цитираното наистина е такова.

Dread, Послушай препоръката, и няма да съжаляваш. Така постепенно, с минимални финансови затруднения ще достигнеш до нивото на саунда към който се стремиш. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След време като смениш ефекта и кубето...

 

Май и китарта...

Evtim Djerekarov, от твоите постове мога да заключа, че ти имаш дългогодишен опит с китарите и именно поради този факт би ми било интересно да ме осведомиш какъв е размерът на сумата, която ще ми се наложи да отделя, ако евентуално желая да закупя една добра според теб китара измежду по-популярните марки, каквито са Ibanez, Jackson, Fender и ESP примерно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дългогодишен е пресилено, но да - някакъв имам, и съм имал досег с доста хубави инструменти.

Ако искаш наистина качествена китара - говорим за хиляди.

Ако не държиш на марката, една примамлива алтернатива е да си поръчаш от лютиер като Диката от Пловдив. Той е много добър, и китарата, която може да ти направи, ще е класна.

Колко ще ти излезе това, питай него. Той дори членува във форума.

 

А нов фендер стратокастер струва около 1000 - 1000 и нещо лв. Не е чак толкова скъп. Е, качеството на новите фендери, откъм звук, според мен не е съвсем същото като старите им китари, но все пак държат някакво качество.

 

Това, което имах предвид по-горе за цената на китарата се базира на фактът, че това, че китарите, които у нас се продават за 500 лв, съвсем не струват толкова на едро. Което пък ще рече, че и материалите им хич не са скъпи.

Иначе, безспорно умеят да ги докарват на външен вид - шапка им свалям - лака продава, дето се вика.

 

Китарата ти не е лоша за целите, които гониш, почти всяка китара с двойни адаптери и добре вързана електроника става за свирене на бичкия(много драйв). Дори и една кремона от преди 20-години с двойни адаптери пак върщи работа за целта. Ако това ти е целта - китарата те устройва иделно.

 

Но ако искаш красив тон от нея, който да личи ясно при чист и не много изкривен тон - то ти трябва китара, която е класи над нея.

 

Относно цени на метлите: питай съфорумника edgecrusher, доста метъл метли са му минали през ръцете. Той може да ти разясни плюсовете и минусите на всяка китара.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Целите ми са доста скромни - изобщо не целя никаква реализация с инструмента, свиря предимно скоростни сола на ужасяващо изкривен драйв, а красив тон знам само какво е като понятие, изпод моите ръце подобен не е излизал нивга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.