Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте ! :)

Аз съм един много начинаещ пианист, но с големи планове ( в абластта на домашното концертиране :D ) От доста години имам един синтезатор Casio с 4 октави и сега съм решил да си подаря за Нова Година нов с 5 октави. Спрял съм се на следните модели:

CASIO CTK-700

CASIO LK-35

CASIO CTK-591

Не съм много запознат с качествата на отделните марки, но си мисля, че YAMAHA са по-добри от Casio и ако и според вас е така съм склонен да дам малко повече пари за:

Yamaha PSR-E213

А ако в сравнение с 213 този заслужава да се дадат 100лв отгоре ще почакам докато събера пари за него:

Yamaha PSR-E313

Знам, че последния модел е може би най-добрия, но все пак ще се радвам някой да сподели мнението си и за по-евтините варианти на Casio в сравнение с Yamaha PSR E213.

Не съм учил в музикално училище, нито съм ходил на уроци... просто сам си разучавам разни неща и си ги свиря. Но смятам да задълбоча обучението си скоро с часни уроци. :curse:

Благодаря за вниманието ;)

Отговорено

Като изключим личната ми омраза към марката Касио - предлагам ти направо да вземеш PSR-E313 . Този модел ще ти свърши по-добра работа в последствие ако решиш да работиш върху така полезната МИДИ връзка с компютър :thumbs_up:

Отговорено

От данните в сайта на Yamaha не мога да разбера дали и 213 може да има връзка с PC ...

За 213 са писали "Interface MIDI IN/OUT" това ли се води връзката с PC ? Иначе 313 си има и Flash Drive, което е удобна екстра.

Отговорено

213 може да се свързва с компютър , разбира се . Но при 313 това е реализирано чрез USB (дано не греша , че може да се пренасят и нотни информации през USB-то) , което е по-удобно .

Отговорено

Реших да събирам за Yamaha 313. Цената и е около 460лв , тя ли е най-доброто, което може да се вземе за тези пари ? :hysterical:

Ето едно клипче за модела

Отговорено (Редактирано)

По закона на Мърфи, след като си купиш нещо, винаги се оказва, че е имало по-добро предложение за по-малко пари. :hysterical:

И двата модела са начален клас кийборди - разлика в саунда и полифонията между двете няма да намериш - единствено се различават в клавиатурата и малко по-големия брой саунди, стилове и функции. Просто зависи дали ти трябват тези допълнения...но ако имаш свободни пари - взимай смело 313... :metalist: ...има повече работи от 213, а и дори само заради клавиатурата си заслужава, която при 213 (ако не ме лъже паметта) не беше динамична...

Редактирано от yamaha
Отговорено (Редактирано)

Разликата си заслужава според мен дори само заради динамичната клавиатура освен още заради записа, USB-то и другите разлики. Мисълта ми е дали за 460-500лв може да се намери по-хубаво от Yamaha PSR E313 на нашия пазар... ( без втора употреба :) )

Редактирано от BPEMETO
Отговорено
Реших да събирам за Yamaha 313. Цената и е около 460лв , тя ли е най-доброто, което може да се вземе за тези пари ? :greenball:

Цената е около 370 лв в Технополис!

Отговорено
Реших да събирам за Yamaha 313. Цената и е около 460лв , тя ли е най-доброто, което може да се вземе за тези пари ? :)

Цената е около 370 лв в Технополис!

За съжаление цената изобщо не е такава в Технополис... 479лв е ! А в магазините в Пловдив е 460лв ( не знах, че се продават без адаптер, който струва 40-50лв )

Направих едно проучване, което ми се иска да не бях направил ... за цената на модела ( Yamaha PSR E-313 )

Германия: 219 евро ( 428лв )

Англия: 141 паунда ( 395лв )

Италия: 199 евро ( 389лв )

Франция: 190 евро ( 371лв ), 209 евро ( 409лв + стойка + адаптер )

САЩ: 190$ ( 266лв )

В България, защото сме най-богати, цената е най-висока - 235 евро ( 460лв )

Поне си заслужава. Днес го пробвах в един музикален магазин и останах много доволен. =)

Отговорено

Открих един модел, който според мен е конкуренция на Yamaha-та:

Gem GK-360

За този модел пише, че е "Arranger Keyboard" ... във форума прочетох за това :

"Обикновено е снабден с електронно вграден уред, наречен секвенсер, който записва на писти отделни партии на различни инструменти."

Извинете безхаберието ми от в тази обласно, но до колкото разбирам този модел е за предпочитане от Yamaha-та сако ако го ползвам за запис ? Yamaha-та има връзка с PC и може да се ползва като MIDI клавиатура ( нали ? =) което трябва да означава, че с подходящ софтуер няма значение модела на keyboard-a за записване чрез него, колкото самото PC ?

При условие, че имам добро PC и теориите ми са верни излиза, че Yamaha-та е по-добрия вариант или е обратното ? =)

Отговорено
Открих един модел, който според мен е конкуренция на Yamaha-та:

Gem GK-360

За този модел пише, че е "Arranger Keyboard" ... във форума прочетох за това :

"Обикновено е снабден с електронно вграден уред, наречен секвенсер, който записва на писти отделни партии на различни инструменти."

Извинете безхаберието ми от в тази обласно, но до колкото разбирам този модел е за предпочитане от Yamaha-та сако ако го ползвам за запис ? Yamaha-та има връзка с PC и може да се ползва като MIDI клавиатура ( нали ? =) което трябва да означава, че с подходящ софтуер няма значение модела на keyboard-a за записване чрез него, колкото самото PC ?

При условие, че имам добро PC и теориите ми са верни излиза, че Yamaha-та е по-добрия вариант или е обратното ? =)

GEM също може да се ползва за MIDI клавиатура

само че не съм на ясно ниските(разбирай евтини)модели дали са конкуренция на същите такива на Yamaha

Отговорено

Като спецификаций този модел който си посочил на GEM е с една идея по-добър от PSR E313

полифония 64 гласа срещу 32 на Е313 и Pitch bend control който има GEM

Отговорено

Малко странен Pitch bend но важното че го има :D

Така за да не пускам нова тема и само да флудя реших да пиша тук, да питам и аз и същевременно да изкажа възмущението си от цените на инструментите в нашата мила родна България.

Питанката ми е свързана с един продукт носещ марката PAXTON и най вече за е тва чудо http://www.elevator.de/product_info.php/in...on-KBX-700.html

тъсих из нета, търсих и освен това дето го пише като характеристика друго не можах да открия нито за инструмента нито за фирмата. ще съм благодарен ако някой може да каже нещо по въпроса.

А възмущението ми идва от това че както може да се види на сайта който съм дал цената е 239 евро без ддс или 574 лева за крайна цена. Същият клавир се предлага и в бг онлайн магазин за скромната сума от 806 лева но със или без ДДС това незнам.

После как да обясним на европата че сме бедни а :)