Jump to content
Българският форум за музиканти

Повече струни или повече китари?


Свилен Бас

Какво предпочитате?  

91 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Та, гледайки басисти като Бил Дикенс, много ми се иска, но сещайки се за Лари Греъм се възспирам. Мислейки, така - повечко, стигам до Стенли Кларк - Ха, какво прави човека - иска ли висок регистър, взима си тенор бас, иска ли още по-висок, взима си пиколо бас (нали той ги беше изобретил тези щуротии с пиколо-баса), слиза ли му се надолу, хваща контрабаса.

 

От още по-друга старана, за контрабаса, от който следва басът, е нужно да се спомене, че първоначално е бил 3-струнен инструмент, та аз сега, по този случай почти си завърших дву-струнния бас (...).

 

Тъй като аз бих цъкнал върху всички възможности в анкетата, не поставям тази опция и избирам само "най-най", което е много 4-струнни. Сега нямам време да се обосновавам, пък и да не ви разсейвам, но ще се похваля тия дни.

 

Да ви чуем..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Повечко, повечко! Да си ги наредиш и да им се кефиш колко са много и колко са хубави. А и нищо не пречи всичките да са с по много струни ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хмм

1 4 струнен и 1 5 струнен

1 пиколо(ако може с 8 струни като джоуи от маноуар )

1 8 струнен с дебели и тънки

на мен това ми е достатъчно ;)

 

сега си търся гриф за един нов бас :greenangel:

 

ако имате нещо да предложите пишете

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5та струна си е 5та струна. Пробвайте да свирите детметъл без нея, бая зар ще падне. А и не само, 5струнния за мен е удобство, баре на подходящата позиция, и не се налага да чоплиш целия гриф.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки бас си е различен - и откъм тембър, и откъм пипане и свирене на него. Затова гласувах за "Повече китари". Имам 1 6-струнен махагонов, който вади много красив мек и объл звук, имам и един махагонов фретлес, и искам и един яворов - стегнато- среднист бас (прим. 4 стр Фендер Джаз Бас) и засега покривам стандартните крайности в тембъра. Може и повече !

 

Забележете - не искам "повече китари", че да имам повече струни, а искам "повече китари" с различно звучене !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предния ми отговор не е бил достатъчно изчерпателен.Ма не ми се пишеше много тогава.Та мисля че един,четириструнен,Хубу айде може и 5 ,ако 5-ата е най-дебела до или си струна.Просто ме кефи deep звука,не че се занимавам с метълщини...Та друга ми е мисълта.4/5/ струнен,но с гриф с повече прагчета и по-ситна скала/прагчетата да са по-нагъсто/,хем голям тонов обем,хем тесничко за бързинка.Поне това са моите наблюдения,а и да е джаз бас също така.ВикУр УтИн има нещо такова,само че неговите са се пресижън...Не ме влече нещо пресижъна...Та повече няма да пиша тука,минах си по реда вече. <_<

 

 

 

 

 

;):thumbup::hysterical: Не купувайте от KOSTOV (от Димитровград) освен ако не искате да бъдете измамени!!!!!! :hysterical: :hysterical: :hysterical::thumbs_up:

Редактирано от basis4eto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.