Man0waR Scott Culumbus#1 Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 Има начин: 1. Сваля кожите 2. Влиза в касата. 3. Оди дето ша оди Цитирай
Katsko Отговорено Ноември 3, 2007 Отговорено Ноември 3, 2007 А и в коя кола ще влезе това ? хахаха, верно си е, аз 22 едвам завирам на повечето коли, добре го каза Цитирай
simon Отговорено Ноември 4, 2007 Отговорено Ноември 4, 2007 Силата на звука идва главно от дълбочината на касата, а ако е по широка ще е има повече ниски и по плътен звук. Това, че не се чуваш в репетиционната и при мен се е случвало с предните ми барабани. Свирих на Амати и неговата каса е 22x14" Със сегашните ми барабани нямам този проглем въпреки, че са с 20" каса, но дълбочината и е 18" нищо не слагам вътре в нея с хубави кожи е и се чува супер има си и доста ниски, което отначало ме изненада. Цитирай
Danny47 Отговорено Ноември 4, 2007 Отговорено Ноември 4, 2007 24" каса няма да помогне да се чува касата в репетиционната. Всъщност ако кита е неузвучен и свирите метъл е много малко вероятно някой да чуе нещо от нея. А и за 24" ще трябва да си вдигаш чукчетата, което аз намирам за неприятно. Аз гласувам за Sonora. Но ако си от София просто се разходи по магазините... аз така направих. В Yamaha има Yamaha и някъв Premier до колкото си спомням... ако не са го купили. При Пепи Славов (Jazz Shop) има един Mapex. В xxxx са Сонорите... където се и спрях. Цитирай
JOSSBLASTING Отговорено Ноември 27, 2007 Отговорено Ноември 27, 2007 По принцип Гретч са доста добра марка според зависи от класа на сета разбира се.Виждам 4е този е само с един раг том което ли4но мен не би ме устроило.Не знам дали 6те зву4и 4ак толкова акусти4но ,не знам какво свири6 но не е проблем да си тригерира6 касата.Цената е добра като се има в предвид 4е в Бг 6е те обраснат за това поне 1100-1200 Е. а и го няма тук. Не знам цените на доставките в европейския съюз но транспортирането на такав сет макар и не особено голям 6те ти излезе не по малко от 500Евро. Като си носих моите от щатите ги пренасях с хард кеис(куфар) и то само касата и флортома в нея. Останалите компоненти ги пратих с куриер. Та летищните ми разходи за този бокс бяха 250 $. Представи си за цял сет и то с тяхна доставка. По добре си купи Ямаха или Мапекс от тук. Вярно 4е избора в Бг е сведен до тези две марки основно но така 6те ти излезе по евтино. Цитирай
Katsko Отговорено Ноември 27, 2007 Отговорено Ноември 27, 2007 в България има Мапекс, Ямаха, Премиер, Сонор на добри цени , както и Тама на не чак толкова добри, поне доколкото аз знам носят се легенди(непотвърдени), че най-високата серия на Стаг става за нещо, но лично аз не бих рискувал. Цитирай
Danny47 Отговорено Ноември 27, 2007 Отговорено Ноември 27, 2007 (Редактирано) в България има Мапекс, Ямаха, Премиер, Сонор на добри цени , както и Тама на не чак толкова добри, поне доколкото аз знам носят се легенди(непотвърдени), че най-високата серия на Стаг става за нещо, но лично аз не бих рискувал. Абе ако се пробва да се чуе и си заслужава за парите. Аз лично харесвам чинелите им, които са на смешни цени просто! Редактирано Ноември 27, 2007 от Danny47 Цитирай
Stoilov Отговорено Декември 30, 2007 Автор Отговорено Декември 30, 2007 Наближава времето да си избера сет, защото приключвам с покупката на сета чинeли (Istanbul). Отказах се от Gretsch-a, колкото и много да ми харесват на дизайн. Но не търся акустичен звук, а точно със звука не ми се прави компромис. Държа касата да звучи силно и добре. Плътно и да кове като кобра Затова и ми се иска да е дълбока и широка - нещо от сорта на 22 на 20. А такъв размер едва откривам. Ето един грозен негов представител - http://www.thomann.de/gb/kirchhoff_22x20_a...c_bass_drum.htm Идеи? А от друга страна - Gretsch-a ме устройва перфектно откъм компоненти - има един алт, което е ок за мен и върви без фус машина. (Купих си нова хубава машина преди седмица). Мисля го много, защото не искам да съжалявам после, а едва ли ще мога да си купя нов сет в близките години Весели празници Цитирай
Danny47 Отговорено Декември 30, 2007 Отговорено Декември 30, 2007 Не е нужно да си купуваш огромна каса, за да извадиш масивен и плътен звук. Дървото и кожите играят голяма роля. Аз съм с мейпъл/evans emad 22х17.5 и ако я отпуша ме удря в гръдите! Сори ако се повтарям с някой по-горен пост! Цитирай
vihro Отговорено Декември 30, 2007 Отговорено Декември 30, 2007 И аз може би,ще повторя горните постове като кажа,че такава голяма каса създава доста неудобства.И най-важното,ако сега си на един акъл,утре може да не си на същия.Представи си,че след 1-2год. започнеш да се интересуваш от музика,за която тази 24" каса,ще е ужасно неподходяща или пък въобще не ти се занимава и искаш да си продадеш барабаните.В БГ, пазара на музикални инструменти е колкото беден на такива екзотични марки като тази която си харесал,толкова и нещата втора ръка вървят на половината от реалната им пазарна стойност,причините за което са ясни.Кой ще пожелае да купи такъв сет,от една доста скъпа марка,каквато е Греч.Ако не се лъжа в БГ има само един барабанист който свири на Греч и комплекта му е съвсем малък-джаз,с 16х14 каса /ако не се лъжа Митко Димитров се казва/И по същия начин е докаран от чужбина след огромни главоболия.Наистина има достатъчно голямо разнообразие от нови инструменти,марките за които споменават в предните постове,из музикалните магазини в нашата родина,така че да не е необходимо да си създаваш главоболия с поръчки по интернет,като гледаш инструмента единствено на снимка и може само да си представяш какви възможности има,но не и реалната картина.И от къде знаеш,че тези барабани-по поръчка ще ти паснат и ще ти харесат?Аз лично никога не бих си взел такъв инструмент,без да го изпробвам.Както и Калин по-горе каза,а той все пак работеше и като озвучител,най-малко проблеми и най-много позитиви ще имаш с 22".Аз лично съм с 20х16" и това задоволява напълно моментните ми нужди,въпреки че съм голям любител на двойния педал и 20" нямат мощта на 22".А като се озвучи няма никакъв проблем с чуването.Защо не си озвучаваш барабаните в репетиционната?Ако това е единствената причина да си търсиш такава нестандартна каса,мисля че не е оправдано.И най-евтиния микрофон ще ти свърши работа,така че да се чува инструмента,ако това е целта ,а не качествения звук. Апропо,да не те разочаровам,но чувам малко НЕдобри отзиви за Истанбул,ако свириш по-тежко.Въобще турските чинели се цепят повечко при по-тежко свирене.Дано да си взел някоя рок серия или по-дебели чинели. И разбира се,ние с колегите само приказваме,а ти си вземи каквото ти е на душата и сърцето.Обикновено човек не може да знае дали е направил правилен избор,единствено бъдещето може да му покаже дали това е така. Успех Цитирай
THE_INEXORABLE Отговорено Януари 23, 2008 Отговорено Януари 23, 2008 Нек'во най-много да си вътре нек'ви стотарки, ама поне ще разбереш какво търсиш точно. Като да си гепиш гадже няколко пъти и накрая да се сетиш, че си ... гей. :Д (само пример) Та според мен чаааак толкова дълбок саунд няма к'во да го правиш, можеш да си изкараш готини ниски с една 20-ка, да не говорим, че като мине през микрофон / тригер можеш да си я филтрираш допълнително. А и дествително една хубава дебела кожа ще ти удебели и звука. Успех и късмет!!! Ще се видим на турне след 20 години. Цитирай
evans Отговорено Януари 23, 2008 Отговорено Януари 23, 2008 Здравейте, Бих се радвал ако споделите мнения и предпочитания относно марки/модели сетове в ценовия диапазон от 800-1000-1200 $ Става въпрос само за хардуер - каса, алтове и флур-том, както и фус машина. Евентуално и стойки. Чинели ще купувам отделно. Болднатата цена е предпочитаната. Поръчката ще правя през musicstore.. най-вероятно. Не съм свирил на хубави барабани - само amati и тактон. Но съм фен на Tama и Yamaha. И на дълбоките каси Ще се радвам да чуя предложения и съвети. Братле и аз горе-долу като теб,отначало смятах да си ги купувам тука от щатите и да ги замъквам за България,но май в България ще ги купувам,а от тук само чинели,кардан и дреболии.Тука в САЩ има една голяма верига магазини www.guitarcenter.com и има доста хубави неща,значи аз се бях спрял отначало на тама,но скъпите модели нямат или барабанче,или стойки и фусмашина и това малко ме издразни,обаче един светъл ден като в един брой на модерн дръмар видях ето този сет- http://www.premier-percussion.com/catalogue.asp?id=770 направо ме изкефи,цената му е 1200$,оказа се че и в България го продават на почти същата цена и май него ще взема. Цитирай
Danny47 Отговорено Януари 23, 2008 Отговорено Януари 23, 2008 (Редактирано) ^ Премиерът изглежда приятен. Иначе аз си купих кардан от www.lidrum.com. Много е точен пичът, който се заема с поръчките. Щом те го получиха, доставката отне не повече от 7-8 дни и на митниците бързо минах. Само дет ДДС и мито се плаща, но в по-голямата част от случайте пак е на далавера от колкото от Европа и България. Редактирано Януари 23, 2008 от Danny47 Цитирай
Spaz Отговорено Януари 24, 2008 Отговорено Януари 24, 2008 Здравейте, Бих се радвал ако споделите мнения и предпочитания относно марки/модели сетове в ценовия диапазон от 800-1000-1200 $ Става въпрос само за хардуер - каса, алтове и флур-том, както и фус машина. Евентуално и стойки. Чинели ще купувам отделно. Болднатата цена е предпочитаната. Поръчката ще правя през musicstore.. най-вероятно. Не съм свирил на хубави барабани - само amati и тактон. Но съм фен на Tama и Yamaha. И на дълбоките каси Ще се радвам да чуя предложения и съвети. за тия пари ще си вземеш чуден мапекс от динакорд, както и чинели, по мое мнение Цитирай
Recommended Posts