Jump to content
Българският форум за музиканти

Как се прави...


Recommended Posts

Веднага ти давам пример - Аз съм на 14 и не уча в електротехникум, а в езикова гимназия. Имам някъкво елементарно познание по електротехника, но си прая дистери. Схеми не мога да разчитам. Гледам уиринг диаграми на дистера и лепя както ми е показано там на листа. Научих се да си правя и платки и ми е още по-лесно. Аз ти препоръчвам да направиш Easy Drive от www.generalguiragadgets.com ,той е най-лесният.

 

Подкрепям мнението на метъхамър.

 

Като споменах, че сам си правя платките, оня ден отивам в магазина и му казвам кво искам и тои ме пита дали от джете страни да е с медно покритие тва, забраих го как се казва. Някой може ли да ми каже каква е разиката между единично и двойно покрита с мед?

Редактирано от RichieSambora
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че едностранно фолирания текстолит е за еднослойни платки, а на двустранно фолираният можеш да си направиш двуслойна платка.

 

Всъщност не съм убеден, че се казва и уайъринг спояването на компонентите на платката, но това е друга тема... И ми е странно как ем не четеш схеми, ем си запояваш елементите правилно :thumbdown: Явно четеш достатъчно платките, за да знаеш кое къде да сложиш...

 

Отделно не го виждам тоя лесен драйв на тая страница, линк към която даде. А иначе и MXR или проко рат не са особено сложни... Въпрос на мерак е :hysterical:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно е напълно възможно да се правят малки проекти по wiring диаграми.

 

Обаче качеството, шумоустойчивостта и др. подобни параметри на устройството едва ли ще имат нещо общо с оригинала, или с устройство, правено от някой, който разбира.

 

Също така, за човек, който не чете схеми, една необходима размяна на един транзистор с друг, или на интегрална схема с друга, му идва голямо предизвикателство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отделно не го виждам тоя лесен драйв на тая страница, линк към която даде. А иначе и MXR или проко рат не са особено сложни... Въпрос на мерак е :)

 

Поздрави,

Влад

 

Как бе, ето го:

http://www.generalguitargadgets.com/index....8&Itemid=26

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да правиш дисторшън настъпи кутиики не е нужно да учиш в ел.техникум.

 

 

 

 

Може да сте супер интелигентни и да се учите без училища но винаги се стига до момент в които някои трябва да ви покаже нещо което сте изпуснали и разбирате че ви липсва основа - поне при мен е така .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много ясно че е така но това трябва да е някой маниак жичкаджия не даскалите в училище които не са много наясно обикновено :surprise: - аз като съм учил в средното профил информатика да не мислиш че имам представа от програмиране ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност не съм убеден, че се казва и уайъринг спояването на компонентите на платката, но това е друга тема......

Да, прав си, не се казва уайъринг, а солдъринг, ама това наистина е друга тема. Пича имаше пред вид уайъринг диаграми - демек диаграми на свързване или по-точно опроводяване. Ама нека щом имат желание да се занимават момчетата. Всичко се учи с време и желание. Е - и малко трябва от вътре да ти идва. Ако нямаш никакви дадености - много трудно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много ясно че е така но това трябва да е някой маниак жичкаджия не даскалите в училище които не са много наясно обикновено :rolleyes: - аз като съм учил в средното профил информатика да не мислиш че имам представа от програмиране ?
Аз съм завършил Радиотехника и телевизия ако става въпрос и за 5 години на нищо ново не ме научиха :) ако нямах мерак за да се науча сега това че съм завършил Радиотехника и телевизия щеше да е все едно атомна физика да съм завиршил все тая ;) Редактирано от Fender_str
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в момента се сещам за поне 4-5 човека които познавам и са завършили такова, без да знаят абсолютно нищо - единия се наложи да му сменям пот в китарата, защото не може да запоява :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много ясно че е така но това трябва да е някой маниак жичкаджия не даскалите в училище които не са много наясно обикновено :thumbs_up: - аз като съм учил в средното профил информатика да не мислиш че имам представа от програмиране ?
Аз съм завършил Радиотехника и телевизия ако става въпрос и за 5 години на нищо ново не ме научиха :) ако нямах мерак за да се науча сега това че съм завършил Радиотехника и телевизия щеше да е все едно атомна физика да съм завиршил все тая ;)

 

 

И аз завърших същото и имам оправени 10 телевизора -а работя друго- ма отскоро взех да се интересувам от лампи и формули и закони започнаха да си идват на мястото

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.