Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Как подяволите става това ??? Щото аз го гледах "100" и не схванах :punk_guitar:

става дума за "Уроци По Китара От Киратиста На Пантера"

ако някой го нябара тва да ми обясни по-подробно и на БГ к'ва му е цаката

Много благодаря предварително

http://vbox7.com/play:1b302e4d

Отговорено

Прави pull off на струната и докато тя звучи свободно докосва някое прагче (5-то например) за да стане natural harmonic и след тва си ръчка с тремолото.

Успех :hysterical: .

Отговорено

ДимБак :hysterical:

Даймбег, пич :)

Предполагам питаш за т.н. squeals (pig squeals :thumbup: ) - правиш pull off на свободна струна, сваляш тона с тремолото, докосваш някъде, където има естествен флажолет и опъваш яко ръчката :happy:

Отговорено

Аз много съм се мъчил над тия негови пинизи,но не ми излизаха чисти.Според мен трябва китара с адаптри с як аутпут,напонпан драйв и...труд :thumbs_up: Но НЕ СТАВА С ОВЪРДРАЙВ! :)

Отговорено

"Сега, я пак го изгледай видеото, пусни си и волюма, вземи речник и превеждай. Пичът си е обяснил всичко. Особено към края, черно-белите минути, там всичко е като за бавнораз... махващи ръчката."

Мда мерси, hijodlgrancaga !

Изказването ти ми помогна изключително много както и на останалите от форума.

Но според мен май имаше смисал да пускам тая тема щото ако не си забелязал има повече

от 1 обяснение как точно се прави.Пък и като пуснеш тема и други хора ( в частност Киратистите тук )

могат да научат нещо ново.Така че ако обичаш запази си остоумните коментари.

Отговорено

ти как искаш да ти помогне някой след като не си задал конкретен въпрос??? кажи "интересува ме как става това в 1:58" примерно или нещо такова - той пича показва 20 хави как искаш конкретен отговор?

Отговорено

Ей мноо нагли тия малките!

То не стига, че всичко му идва смляно и наготово, учи се от видео на един от най- великите, ами го мързи да си преведе 2 изречения. Не се става така киРатист, пич. Да не мислиш, че ДимБак е имал като тебе възможност да дръпне някое уроче от нетя и да задобрее толкова, че да измисли тая техника ( всъщност се съмнявам той да я е измислил, но поне той я популяризира, лека му пръст). От 3:40 нататък покойният подробно обяснява кое как става, ама кой да гледа и да слуша? То бива консуматори наоколо, ама това изражда обществото, то вече няма КПД и се самоизяжда, бегай, мани го!