Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет


Swaihammer

Recommended Posts

Хора трябва ми съвет,разполагам с 400 лв и скоро мисля да отидат в "Райсинг Форс" в София.

Но след като не съм от София нямам възможност за много пътувания.Така че по запознатите ако може да ме "светнат"

какво може да се закупи от там ( става вапрос за Камиончета).

За сега съм си набелязал следното, но незнам дали го има изобщо там.Така че може да добавяте и да махате неща от

списака:

1.Boss ML2 Metal Core Distortion Pedal

2.Boss DS1 Distortion Pedal

3.Boss MT-2 Metal Zone

4.Boss OC3 Super Octave Pedal

 

Не е задалжително да е Босс :) просто да е добро,ако може към предложенията да има и цена ще е повече от добре

Благорадя много предварително ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би трябвало да ги има, но защо до-добре ни си вземеш направо Boss Me-50? Не зная колко струва в момента, вероятно е около 550, а вътре ги има повечето камиончета на Boss. Аз свиря с такъв, и откакто го купих разкарах всичко останало. Ето за какво иде реч:

 

ME-50.jpg

 

2007_my_gear.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям напълно!

Мислех да си купувам драйв зоната но БОСС,дилей,ехо,фленджър и всичките трябваше да са БОСС ,като изключим уа-уа-то еми колки ли кинта щяха да са ми необходими при условие,че хората са създали тая нечовешка лудница ,наречена БОСС МЕ 50,също съм с такъв и мога да кажа ,че е един от най аналогово звучащите пинизи на БОСС,подкрепям с две ръце чичо Терминал,друго не ми е нужно и на мен! :icon_shithappens::punk_guitar: :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом става въпрос за педалче - или мл-2 (което и аз много искам) или digitech metal master (който имам и от който съм много доволен)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда мисля да са камиончета.ами и добри процесори,но според мен педалчетата са по удобни и с по добро качество на звука ( така съм чувал де :( ) .

troll мерси тва Metal Master на digitech не бях го заглеждал :angry: ама наистина е зверски :help:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се заблуждавай с тоя Metal Master. Не дай си боже, някой ден ще го ръгнеш в лампов амп и ще ти се доплаче, когато някой с прост буустер ще ти отнесе главата, а ти няма да изкараш нищо друго, освен микрофонии. Изобщо педалчета без копче за Drive са доста НЕпрепоръчителни. (Всякакви такива Death Metal, Metal Core и т.н.) Това го отбелязвам с оглед на това, че казваш, че камиончетата са по-удобни, т.е. ще че ги разнасяш ли ще свириш с тях на репетиции, сцена и т.н. Но това са моите наблюдения от Металния Господар :) Другият ни китарист имаше такова камионче. Става единствено за свирене вкъщи на малко кубенце. Дори и изхода му, който уж има амп симулация, не много качествен. Не се залъгвай, пак ти казвам.

 

Иначе за добро камионче мога да ти препоръчам на Nikifena от нашия форум SansAmp-чето. Цената е много добра, а звукът по нищо не отстъпва на педалчетата на големите производители. Също така е доста универсален - става и за леки неща, лек драйв и crunch, става и за бичкии, особено в хубаво кубе. Наистина много, МНОГО добър ефект. Само че сега Ники е в Турция на екскурзия за няколко дни, та ако искаш да се свържеш с него почакай до понеделник :cheers2:

 

Метал Зоната, с която съм и аз, е Камиончето :D - до болка е познат, но с много възможности, в смисъл че можеш да изкараш почти всякакъв звук от него, само че му трябва хубаво кубе за да звучи хубаво, защото по принцип е по-трашарски ефект ;) Има един такъв суров звук, който, разбира се, е най-подходящ за метал, той за това е и Metal Zone. Ето ТОВА е едно нещо, записано с моя Metal Zone.

 

На BOSS DS-1 е много ценно камионче, няма да сбъркаш ако го вземеш, но е малко по-лек от Metal Zone-ата.

 

С октавери не съм се занимавал, та нищо не мога да ти кажа :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:yes: Мерси много ! аз не че нямаше да ги пробвам и на нещо лампово де ама... :)

между другото прав си точно за репетиции и сцена ми трябват...та ако имаш още някакви

предложения за нещо по-тежко няма да откажа :D .

Записа от МеталЗона е добър така че за него вече съм решил да е в "кошничката".

Тва за Drive-а не го разбрах мноо в смисал и в МеталЗона не видях нещо такова.

Не съм много наясно така че ако може да ми обясниш по-подробно ще е добре,защото

утре съм в "Раисинг Форс" ( тва ще да е мястото :cheers2: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ds-1 маже яко и изобщо не ми харесва

въпреки че е един от най популярните дистери и много от големите вадят супер звук от него аз не успях :metalist: пробвал съм някакъв китайски и съм правил по оригиналната схема, но нито един от 2та не харесах. Може би с японските е друга работата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за Drive-а имам предвид всички врътки, които регулират колко да е изкривяването - в случая с Metal Zone-a е най-дясната врътка - DIST. Тези дисторжъни, където това липсва, са с "фиксирано" ниво на изкривяване, което в повечето случаи е ужасно много и става такава мазаница, че не можеш да си представиш. Именно голямото ниво на изкривяване е честата причина за микрофонии, нежелан шум и размазан звук, от който при свирене с банда се чува само "ж-ж-ж-ж-ж-т" :metalist: За сравнение - Metal Master-а има доста повече dist от Metal Zone-а увеличен до дупка, а аз никога не съм увеличавал дисторжъна на моя Metal Zone повече от половината, максимум на 1ч. И това в малко кубе. В достатъчно усилен лампов усилвател и на 9 часа е добре, а от 12 нагоре почва да прави микрофонии (при подпряни пружини на китарата и натиснати с ръка струни). Представяш ли си какво ще стане с Metal Master-чето :) А и когато се купува един ефект, още повече дисторжън, който е може би най-популярният, трябва да има място за дишане. В смисъл - ако някой ден ти се прииска да посвириш ей така за кеф малко Smoke on the Water или АC/DC. С метал мастера не става.

 

Само искам да кажа, за да няма нападки после, че използвам Metal Master-а като пример, защото само с него съм имал повечко близки срещи от висок вид :) Не искам да влияя на никой, който го притежава по никакъв начин. На негово място бих могъл да използвам всеки друг такъв "специализиран" дисторжън.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е някаква грешка,цената му,навсякъде,където съм го виждал е около 500 лева.Предполагам че става въпрос за евро или евентуално за секъндхенд.Иначе наистина е добър за мултиефект.Леко скапва звука на байпас(яде част от басите,което все пак е по добре отколкото ако ядеше високите),но има доста АНАЛОГОВ звук.Ако наистина го има за 250 хич не се и замисляй.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.