Swaihammer Публикувано Октомври 18, 2007 Публикувано Октомври 18, 2007 Хора трябва ми съвет,разполагам с 400 лв и скоро мисля да отидат в "Райсинг Форс" в София. Но след като не съм от София нямам възможност за много пътувания.Така че по запознатите ако може да ме "светнат" какво може да се закупи от там ( става вапрос за Камиончета). За сега съм си набелязал следното, но незнам дали го има изобщо там.Така че може да добавяте и да махате неща от списака: 1.Boss ML2 Metal Core Distortion Pedal 2.Boss DS1 Distortion Pedal 3.Boss MT-2 Metal Zone 4.Boss OC3 Super Octave Pedal Не е задалжително да е Босс просто да е добро,ако може към предложенията да има и цена ще е повече от добре Благорадя много предварително Цитирай
TerminalFrost Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 Би трябвало да ги има, но защо до-добре ни си вземеш направо Boss Me-50? Не зная колко струва в момента, вероятно е около 550, а вътре ги има повечето камиончета на Boss. Аз свиря с такъв, и откакто го купих разкарах всичко останало. Ето за какво иде реч: Цитирай
rockstar666 Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 Подкрепям напълно! Мислех да си купувам драйв зоната но БОСС,дилей,ехо,фленджър и всичките трябваше да са БОСС ,като изключим уа-уа-то еми колки ли кинта щяха да са ми необходими при условие,че хората са създали тая нечовешка лудница ,наречена БОСС МЕ 50,също съм с такъв и мога да кажа ,че е един от най аналогово звучащите пинизи на БОСС,подкрепям с две ръце чичо Терминал,друго не ми е нужно и на мен! :punk_guitar: Цитирай
trolla Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 щом става въпрос за педалче - или мл-2 (което и аз много искам) или digitech metal master (който имам и от който съм много доволен) Цитирай
Swaihammer Отговорено Октомври 19, 2007 Автор Отговорено Октомври 19, 2007 Мда мисля да са камиончета.ами и добри процесори,но според мен педалчетата са по удобни и с по добро качество на звука ( така съм чувал де ) . troll мерси тва Metal Master на digitech не бях го заглеждал ама наистина е зверски Цитирай
SomeoneElse Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 Не се заблуждавай с тоя Metal Master. Не дай си боже, някой ден ще го ръгнеш в лампов амп и ще ти се доплаче, когато някой с прост буустер ще ти отнесе главата, а ти няма да изкараш нищо друго, освен микрофонии. Изобщо педалчета без копче за Drive са доста НЕпрепоръчителни. (Всякакви такива Death Metal, Metal Core и т.н.) Това го отбелязвам с оглед на това, че казваш, че камиончетата са по-удобни, т.е. ще че ги разнасяш ли ще свириш с тях на репетиции, сцена и т.н. Но това са моите наблюдения от Металния Господар Другият ни китарист имаше такова камионче. Става единствено за свирене вкъщи на малко кубенце. Дори и изхода му, който уж има амп симулация, не много качествен. Не се залъгвай, пак ти казвам. Иначе за добро камионче мога да ти препоръчам на Nikifena от нашия форум SansAmp-чето. Цената е много добра, а звукът по нищо не отстъпва на педалчетата на големите производители. Също така е доста универсален - става и за леки неща, лек драйв и crunch, става и за бичкии, особено в хубаво кубе. Наистина много, МНОГО добър ефект. Само че сега Ники е в Турция на екскурзия за няколко дни, та ако искаш да се свържеш с него почакай до понеделник Метал Зоната, с която съм и аз, е Камиончето - до болка е познат, но с много възможности, в смисъл че можеш да изкараш почти всякакъв звук от него, само че му трябва хубаво кубе за да звучи хубаво, защото по принцип е по-трашарски ефект Има един такъв суров звук, който, разбира се, е най-подходящ за метал, той за това е и Metal Zone. Ето ТОВА е едно нещо, записано с моя Metal Zone. На BOSS DS-1 е много ценно камионче, няма да сбъркаш ако го вземеш, но е малко по-лек от Metal Zone-ата. С октавери не съм се занимавал, та нищо не мога да ти кажа Цитирай
Swaihammer Отговорено Октомври 19, 2007 Автор Отговорено Октомври 19, 2007 Мерси много ! аз не че нямаше да ги пробвам и на нещо лампово де ама... между другото прав си точно за репетиции и сцена ми трябват...та ако имаш още някакви предложения за нещо по-тежко няма да откажа . Записа от МеталЗона е добър така че за него вече съм решил да е в "кошничката". Тва за Drive-а не го разбрах мноо в смисал и в МеталЗона не видях нещо такова. Не съм много наясно така че ако може да ми обясниш по-подробно ще е добре,защото утре съм в "Раисинг Форс" ( тва ще да е мястото ) Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 ds-1 маже яко и изобщо не ми харесва въпреки че е един от най популярните дистери и много от големите вадят супер звук от него аз не успях пробвал съм някакъв китайски и съм правил по оригиналната схема, но нито един от 2та не харесах. Може би с японските е друга работата? Цитирай
SomeoneElse Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 Това за Drive-а имам предвид всички врътки, които регулират колко да е изкривяването - в случая с Metal Zone-a е най-дясната врътка - DIST. Тези дисторжъни, където това липсва, са с "фиксирано" ниво на изкривяване, което в повечето случаи е ужасно много и става такава мазаница, че не можеш да си представиш. Именно голямото ниво на изкривяване е честата причина за микрофонии, нежелан шум и размазан звук, от който при свирене с банда се чува само "ж-ж-ж-ж-ж-т" За сравнение - Metal Master-а има доста повече dist от Metal Zone-а увеличен до дупка, а аз никога не съм увеличавал дисторжъна на моя Metal Zone повече от половината, максимум на 1ч. И това в малко кубе. В достатъчно усилен лампов усилвател и на 9 часа е добре, а от 12 нагоре почва да прави микрофонии (при подпряни пружини на китарата и натиснати с ръка струни). Представяш ли си какво ще стане с Metal Master-чето А и когато се купува един ефект, още повече дисторжън, който е може би най-популярният, трябва да има място за дишане. В смисъл - ако някой ден ти се прииска да посвириш ей така за кеф малко Smoke on the Water или АC/DC. С метал мастера не става. Само искам да кажа, за да няма нападки после, че използвам Metal Master-а като пример, защото само с него съм имал повечко близки срещи от висок вид Не искам да влияя на никой, който го притежава по никакъв начин. На негово място бих могъл да използвам всеки друг такъв "специализиран" дисторжън. Цитирай
Swaihammer Отговорено Октомври 22, 2007 Автор Отговорено Октомври 22, 2007 Boss Me-50 - oказа се че е 250 не 550 Цитирай
TerminalFrost Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 Не съм предполагал, че цената е паднала толкова много. Аз моя го взех за 615 от xxxx. Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 Това е някаква грешка,цената му,навсякъде,където съм го виждал е около 500 лева.Предполагам че става въпрос за евро или евентуално за секъндхенд.Иначе наистина е добър за мултиефект.Леко скапва звука на байпас(яде част от басите,което все пак е по добре отколкото ако ядеше високите),но има доста АНАЛОГОВ звук.Ако наистина го има за 250 хич не се и замисляй. Цитирай
trolla Отговорено Октомври 23, 2007 Отговорено Октомври 23, 2007 Пропускаме нещо много важно - подробното обяснение на музиката за която ще се изпозват ефектите.... Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 23, 2007 Отговорено Октомври 23, 2007 прав си - щото от дс-1 до метълкор има голяяяяма разлика Цитирай
Recommended Posts