JonathanDavis Публикувано Октомври 17, 2007 Публикувано Октомври 17, 2007 Не съм специалист, затова търсих из нета ефективни методи за поставяне на струни, защото от предишния ми опит стигнах до извода, че съм грешал в тая част, което пък довежда до разстройването на китарката, използвайки тремолото. Ясно, че тремолото също играе роля, обаче като го използвам се чува едно леко "изчаткване" откъм навитите струни, появяващо се и при завиването им също така. А си мисля, че не трябва да го има. Бихте ли споделили кой от тия трите използвате (или ако си имате свой да го обясните) и с кой евентуално вероятността от разстройване ще е по-малка. Пробвал съм 1 и 2 вариант, уж ги държа стегнато докато ги навивам ама знам ли... Та значи... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 Просто прави повече навивки на ключа , за да има какво да държи . Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 17, 2007 Отговорено Октомври 17, 2007 .. и какво да разстройва китарата, ако не е със заключване... Цитирай
JonathanDavis Отговорено Октомври 18, 2007 Автор Отговорено Октомври 18, 2007 Е кво се оказва, че всеки си "пази" начина, по който си слага струните? Не е чак толкова зор някой да драсне 2 реда и да ми каже примерно 'трябва да правиш колкото може по-малко врътки' или обратното, защото...еди си кво. Lord Of Darkness, мерси че се включи, но си мисля, че това е по-лошия вариант. Цитирай
chlen Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 Аз използвам 3-тия метод като гледам да ми се получи само една намотка, според мен с повече намотки разстройва повече. При китари с Флойд или друг тип тремоло при което имаш заключващ нът това не е от никакво значение, но те са вече друга тема. Цитирай
sevenstring Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 Е кво се оказва, че всеки си "пази" начина, по който си слага струните? Не е чак толкова зор някой да драсне 2 реда и да ми каже примерно 'трябва да правиш колкото може по-малко врътки' или обратното, защото...еди си кво. 1. Намотките трябва да са успоредни (да не се пресичат и наслагват една върху друга); 2. Във всеки случай 3-4 намотки стигат (не се опитвай да навиеш цялата струна върху ключа!); 3. При заключващи ключове и и 2 намотки са много. При Флойд, както вече отбелязаха, няма значение. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 Аз пък съм с китара с тремоло и ако има една навивка или се къса или се растройва много яко . Просто не държи като е една намотката . При флойд това няма значение , но при моята конкретно , а както и на предполагам повечето китари със стандартно тремоло има голямо значение . Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 (Редактирано) E, аз много често, поне при първите 4 струни, ги прекарвам няколко пъти през дупчицата на ключа, и винаги гледам да законтря струната под остър ъгъл на ръбчето на дупчицата, за да е добре захваната. След това правя един оборот и съм готов. До сега не ми се е късала струна при ключовете. Важно е и да се смаже струната при държачите, и при магаренцето. Също така, калайдисвам струните от долната им страна, за да не се разплитат лесно отдолу. Редактирано Октомври 18, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 + още една подробност - Купувайте си хубави струни ! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 (Редактирано) Кои струни са хубави, и кои-не е много относително понятие, което често опира до вкус. За справка: темата за струни. Е, разбира се, Stagg не са точно хубави струни, но пък не само скъпите струни са добри. Редактирано Октомври 18, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 ^ Това имам в предвид - не струни от битака , ами хубави , истински струни ... Цитирай
metaliza Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 ми аз ги слагам както ми падне щото съм на обикновенна кухарка. ама тоя от 2-то клипче как слага струните на обикновенна китара(т.е.не е лява) най - дебелата на мястото на най - тънката и тн... Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 аз навивам 5-6 навивки, като застъпвам или кръстосвам поне 1 път Цитирай
fluti Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 Аз си ги слагам по 3-я метод, който си показал и мисля, че е държи най-здраво (но все пак аз съм със заключване, така че е все едно ). Първати 2 метода всъщност са едни и същи. Цитирай
ZVER0 Отговорено Октомври 20, 2007 Отговорено Октомври 20, 2007 Аз метод 2 ползвам. Една-две врътки за дебелите струни и може би 3-4 за тънките преди да прекарам струната през пег-а. Нямам проблеми с разстройването на китарата. Цитирай
Recommended Posts