Jump to content
Българският форум за музиканти

JonathanDavis

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    kitara

JonathanDavis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте! Трябва ми малко помощ, защото хич не съм наясно. Мой приятел ще си купува клавирче и сумата, която би могъл да задели е около 1500 лв. с възможност за евентуално малко покачване, обаче и той хич не е наясно с марки и т.н. Завършил е пиано и едно от изискванията е да е с твърда клавиатура (незнам как е термина). Ще се използва за живо свирене, в клубове и т.н., ще се свири рок с него, така че някои от нещата, които трябва да притежава е страхотно пиано и орган, голямо разнообразие от бленди, възможност за хард диск евентуално... Мерси предварително.
  2. Е кво се оказва, че всеки си "пази" начина, по който си слага струните? Не е чак толкова зор някой да драсне 2 реда и да ми каже примерно 'трябва да правиш колкото може по-малко врътки' или обратното, защото...еди си кво. Lord Of Darkness, мерси че се включи, но си мисля, че това е по-лошия вариант.
  3. Не съм специалист, затова търсих из нета ефективни методи за поставяне на струни, защото от предишния ми опит стигнах до извода, че съм грешал в тая част, което пък довежда до разстройването на китарката, използвайки тремолото. Ясно, че тремолото също играе роля, обаче като го използвам се чува едно леко "изчаткване" откъм навитите струни, появяващо се и при завиването им също така. А си мисля, че не трябва да го има. Бихте ли споделили кой от тия трите използвате (или ако си имате свой да го обясните) и с кой евентуално вероятността от разстройване ще е по-малка. Пробвал съм 1 и 2 вариант, уж ги държа стегнато докато ги навивам ама знам ли... Та значи...
  4. JonathanDavis

    Ibanez Grg 170dx

    Значи от заглавието се вижда за какво става върос горе-долу. Понеже разполагам с ограничени средства (докъм 500 лв., цената на тази е около 440), а отдавна се каня да си взема нещо на Ibanez (сега съм със скуаъйр страт) и ме интересува някой ако е имал такава китара, или пробвал, как е. В смисъл удобна ли е, доколко е стабилен флойд-а и т.н. Ясно, че самото име Ibanez е достатъчно за гаранция, но все пак... Мерси предварително. П.С. А и нещо много съм си харесал този цвят -> http://www.oulunsoitinjatarvike.fi/kauppa/...GRG170DXMKI.jpg
  5. Здрасти и от мен. Значи аз свиря сериозно от година и половина, обаче доста неща не са ми ясни, като например това, което сте видяли във заглавието. Имам проблем. В момента съм със Скуайър(няма нужда да ми казвате, че е най-добре скоро да я сменя, поразгледах стари теми и забелязах мнението за тия китари), купих я от един друг музикант и още тогава забелязох, че като ползвам 'ръчката' китарата ми се разстройва. :wall: Гледох теми за настройка на флойд-а на Ибанез и си нямам на идея какви са разликите и въобще всичко. Може ли някой да ми даде горе-долу подробно обяснение?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.