the_gorer Публикувано Октомври 15, 2007 Публикувано Октомври 15, 2007 Не съм фен на Амплитюб, особено на новата версия - звучи кошмарно пластмасово и е супер трудно да се изкара качествен метъл звук. Но ето, че се очаква да излезе версия, специално за метъл, която както изглежда ще предлага, ако не подобрение в звука, то поне улеснение в настройването на метъл пресетите. Де да видим... http://www.amplitube.com/metal Цитирай
Efo Отговорено Октомври 18, 2007 Отговорено Октомври 18, 2007 Никога не съм бил фен на Amplitube - в сравнение с друг подобен софтуер е много далеч по качество... Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 19, 2007 Автор Отговорено Октомври 19, 2007 Чакам я тази версия, за да видя какви новости откъм метъл пресети и ампове са сложили. Иначе от тия софтуерни неща признавам само Revalver MK II. Всички останали звучат супер найлоново, особено Amplitube и най-вече GuitarRig. Гнусни пластмасови играчки са, но пък предлагат много шорткъти и улеснения за домашно свирене и репетиции. Цитирай
thw Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 Така си е Обаче ако си някой начинаещ, който още незнае какво ще му е нужно за да искара еди кой си звук от тия програми може да научиш за какво става на въпрос и да се позабавляваш малко или много. Ще я видиме тая нова версия, дано да я пипнат малко повечко Цитирай
Efo Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 В повечето случаи забавлението е основна цел, но все пак Guitar Rig ми харесва повече от Amlitube, а с Revalver-a не съм толкова запознат за да давам мнение, но също изглежда нелоша програма. Малко се отклонихме от темата. Все пак от IK може да ни изненадат с нещо интересно в новата версия. Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 20, 2007 Автор Отговорено Октомври 20, 2007 Все пак от IK може да ни изненадат с нещо интересно в новата версия. На това разчитаме, макар и със солидна доза песимизъм. Дай боже да го подобрят този сух, найлонов звук. Цитирай
alexthegreat Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 Хм...тази година доста неща ще чакаме....ще го видим този Метал Амплитюб. А междувременно излязло е и това http://www.waves.com/content.aspx?id=93 Waves GTR (Guitar Tool Rack 3)....има го в народен вариант вече. Мился, че е доста добро особено за чист звук и леки стилове...бруталиите му все още са доста замазани и далеч от ГРиг-а. Цитирай
f1_sound Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 ^ щом вече го има в народен ще му хвърля едно око За мен лично Амплитюб си е сериозно "софтче" С повече игра и малко периферийка преди да влезне китарата си звучи много добре Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 Предпочитам IZotope Trash пред Amplitube ... предполагам че и след тази версия ще съм със същото убеждение Цитирай
TONY Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 ^ а пък според мен - за нищо не става.... може би, понеже съм свирил с нещата ,които претендира да симулира . (споредм мен не симулира, а спекулира, че симулира - разбирай - шмекерира) един вид - някаква забава и губене на време. нямам претенции мнението ми да е меродавно. програмата съм я пробвал у двама приятели - (като у Евтим звучеше сносно). може и да е вьпрос на процесор, усилвател,тонколони... за сега съм скептик за свирене със софуер. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 (Редактирано) Хаха... шмекерира.... верно си е! Малко : Ами не знам - на мен софтуерните симулатори ми се струват особено подходящи за свирене вкъщи, и сравнително подходящи за записи. За свирене на живо, също са подходящи, обаче само ако приемем, че съществуват редица предпоставки, които обикновено не съществуват, например: - Наличие на много техника(особено за барабаните). - Наличие човек, който се занимава със звука, и си разбира от работата. - Някаква преграда между барабаните и музикантите/публиката, за да не се пресища от към високи честоти цялата картина. и т.н. Иначе, използването на софуерни ефекти(особено спийкър симулации) за на живо, ми се струва доста неудачно, в случаите, когато инструментите се надвикват един друг(което, каквото и да си говорим е положението почти винаги). Просто симулацията няма да надвика истинския усилвател(освен ако PA-системата не е наистина МНОГО мощна). Моето мнение е, че софтуерните симулации имат добър тон, но са по малко динамични не само от ламповите усилватели, но и от транзисторните усилватели(просто обикновено колоните, през които излиза звука са по-ниско чувствителни от китарните говорители). Редактирано Октомври 22, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
LOE Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 големи разбирачи се извъдиха някой хора тук, до такава степен че чак е смешно като не ви харесват "безплатните" софтуери си свирете с продънените берингери гтр3 - замазан? гтр3 има много добри хай гейн пресети с много повече дефиниция от всичко останало което е на пазара в този момент, това че при вас не звучи добре може да значи само 2 неща 1 - китарите са ви зле 2 - зад-китарните устройства са зле (свирачите ) IZotope Trash - това ефект за китара ли се води? аз си мислих че е по скоро ефект който има за цел да разваля звука... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 ^ Ти па' много голям майстор ... Първо не говорим за ГТР3 , ами за амплитуб Цитирай
LOE Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 първо къф смисъл има да говорите за нещо преди да е излязло второ някой спомена гтр Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 22, 2007 Отговорено Октомври 22, 2007 за гтр - много ясно че ще е кофти със няква скапана карта за 20-50лв, все пак е направен със специална педалиера да бачка купете си оригиналния пък тогава коментирайте колко мажат и колко шумят софтуерните симулации Цитирай
Recommended Posts