bony Отговорено Октомври 11, 2007 Автор Отговорено Октомври 11, 2007 (Редактирано) сетих се за -ерик джонсън -лий ритенур-в албума йес бонд който е посветен на йес монтгомъри -лари карлтън -в албума кид гловс абе хубавия саунд си иска бая пари........и акъл ......и акъл Редактирано Октомври 11, 2007 от bony Цитирай
Filthy Отговорено Октомври 11, 2007 Отговорено Октомври 11, 2007 Cradle of Filth - всичко Europe (rock the night) Kamelot(Ghost Opera-Love you to death) Ari Koivunen(hear my call) сега не се сещам за повече.... Цитирай
martinkfreeman Отговорено Октомври 11, 2007 Отговорено Октомври 11, 2007 Телекастъра води с 12873340 светлини години пред всички други за НАЙ-ГНУСЕН звук. Отварт! Трябва да ги забранят със закон!!! До колкото знам горе-долу половината албум (може и по-малко) е записан с телекастър (Tokai Telecaster?) и въобще не звучи зле... Друг е въпроса че в меса буги каквото и да ръгнеш няма да звучи зле :] . Цитирай
Trysth Отговорено Октомври 11, 2007 Отговорено Октомври 11, 2007 E, ся някой като не го кефи теле-то, що трябва така да го нарежда. Да си каже "не ме кефи, пичове" и толкоз. Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 11, 2007 Отговорено Октомври 11, 2007 телето е една от най-яките винтижд китари и има супер звук Цитирай
valkyr-qsal Отговорено Октомври 12, 2007 Отговорено Октомври 12, 2007 Харесвам звука на John Frusciante (примерно), но от друга страна мисля, че Lord of Darkness е прав... моят звук най си ме кефи поради простата причина, че пасва на типа музика, която правя. мен ме кефи телекастър-ов звук - знам, че е много диско ама ..си има китаристи в групи като pixies, placebo, silverchair, които основно използват telecaster Silverchair -> Telecaster...не мисля... а и никога не са звучали като с Tele... reference: http://www1.freewebs.com/sickened_emotions...ielsguitars.htm прав си..много далече съм от истината за тях..не знам защо ги бях написал ... в отговор на baby thomas: телекастър-ът си е супер според мене..то, че не става за по тежка музика си е ясно и затова много не го харесват..ама при подходящ стил си звучи на място...какво, че има групи като franz ferdinand, които също го използват? Цитирай
TerminalFrost Отговорено Октомври 12, 2007 Отговорено Октомври 12, 2007 Joe Satriani - Surfing With the Alien Joe Satriani - Joe Satriani Metallica - ...And Justice for All Slayer - South of Heaven Death - Human Steve Vai - всичко Цитирай
Trysth Отговорено Октомври 12, 2007 Отговорено Октомври 12, 2007 Tелето не става за тежка музика? Става си и още как! За съжаление групите, които съм виждал с телета сигурно само аз си ги слушам, ама все пак става дума за Bloodlet и Envy (японците, не българите). Тия Envy даже са 3ма китариста + бас, и 3мата са теленца. Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 12, 2007 Отговорено Октомври 12, 2007 (Редактирано) всяка китара става за тежка музика само трябва подходящ адаптер, амп и най-вече китарист иначе звукът на Frusciante (RHCP) е един от любимите ми Редактирано Октомври 12, 2007 от Overdrive Цитирай
Hantov Отговорено Октомври 12, 2007 Отговорено Октомври 12, 2007 Конкретно като китарист-албум, най-много ми харесва звука на китарите в Chuck Schuldiner (R.I.P.) - The Sound Of Perseverance'98, най-добрия албум на Дет според мен, настръхвам като го слушам. Mike Einziger (Incubus) - Morning View, Make Yourself, A Crow Left To The Murder Frusciante - Blood Sugar Sex Magic, Californication Kurt Cobain (R.I.P.) - Nevermind, много ме кефи как звучат , много добра продукция, разбира ми %^&* на мен от тия работи де Dimebag Darell (R.I.P.) - Vulgar Display Of Power, нова епоха Тия се сещам засега. Цитирай
Smokejack Отговорено Октомври 12, 2007 Отговорено Октомври 12, 2007 Понеже виждам че възниква спор относно това дали Теле-то става за тежка музика?!?!? Предполагам,че повечето от вас са слушали Слипнот,та справка звука на Слипнот,единият им китарист свири с Теле,верно,че е къстъм шоп,но пак си е Теле!!! Стоун Сауър също,въпросният китарист свири и в двете групи и е ендорсър на Фендер!!! Цитирай
James Hetfield Отговорено Октомври 12, 2007 Отговорено Октомври 12, 2007 Ритъм - Metallica 91 и Master Of Puppets Соло - Joe Satriani Акустично - може би Metallica 91 - Enter Sandman и от Load албума Torn Whitin. Цитирай
denko Отговорено Октомври 12, 2007 Отговорено Октомври 12, 2007 (Редактирано) Pagan`s Mind - абсолютно всочко Circus Maximus - Isolade Редактирано Октомври 12, 2007 от denko Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 12, 2007 Отговорено Октомври 12, 2007 До тук доста хора си класираха любимите песни/албуми като най-добри за звук на китара. Не мога да скрия, че обожавам китарния звук на Металика от черния албум. Но това е звукът, който е добър само за Металика и само за черния албум. Опитах да го копирам в един от моите албуми през 90те. Мисля че се получи до някъде. До някъде защото за записан албум в рамките на 6 дни(вкл. миксирането) в непрофесионално студио на 8 писти)общо!) и без никакви процесори си беше постижение. Днес 16г. след черния албум все още смятам,ч е това е (може би) най-добрия китарен звук за моите разбирания. Не спирам до тук...Мисля че Killswitch Engage имат уникално добър звук на End of The Heartache, също както DevilDriver - The Fury Of Our Maker's hand, Machine Head - The blackening...има и много други примери за звук, който НА МЕН ми харесва, не защото харесва само самите албуми.Но е малко разточително да ги изреждам всичките тук... Цитирай
Jordan_J Отговорено Октомври 13, 2007 Отговорено Октомври 13, 2007 (Редактирано) Телекастъра води с 12873340 светлини години пред всички други за НАЙ-ГНУСЕН звук. Отварт! Трябва да ги забранят със закон!!! ... Нямах никакво намерение да пиша, но това като го видях, не мога да не кажа, че най-малко от теб съм очаквал да го чуя. Но - разни хора разни идеали ... Няма нищо по-сладуранско от един ИСТИНСКИ телекастер !! Не говоря за Скуайър боклуци и т.н. Най-вероятно не ти се е налагало да свириш музиката, за която е предназначена тази китара, затова и сигурно не си оценил нейното място в класацията. Най-лесно ще оцениш този инструмент по обратния ред - опитай се да имитираш Телекастер-саунд с някоя друга китара ... Давам ти 12984738657439260732 години за опити Трябва май да вземем новите телекастер-модели на ГРЕГ ХОУ и РИЧИ КОЦЕН и да им ги строшим в главите, щото те нито от саунд разбират, нито могат да свирят ... ?! По-леко с генералните изводи ... чета и не вярвам на очите си ... Най-правилно щеше да бъде ако кажеш: "Телекастъра води с 12873340 светлини години пред всички други за НАЙ-УНИКАЛЕН звук!", защото просто това си е самата истина ... Редактирано Октомври 13, 2007 от visiondann Цитирай
Recommended Posts